Σας αρέσουν οι ταινίες με ζόμπι; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το “Train to Busan” είναι για εσάς! Όσοι βλέπετε k-drama ίσως γνωρίζετε τον πρωταγωνιστή μιας και είναι αρκετά γνωστός ηθοποιός στην Κορέα. Η ταινία ωστόσο δεν είναι ένα κλασικό drama- romance, αλλά μια ενδιαφέρουσα ταινία που συνδυάζει τρόμο, αγωνία και πολύ δράμα. Είναι από […]

13 Ιανουαρίου 2019

Σας αρέσουν οι ταινίες με ζόμπι; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε το “Train to Busan” είναι για εσάς!
Όσοι βλέπετε k-drama ίσως γνωρίζετε τον πρωταγωνιστή μιας και είναι αρκετά γνωστός ηθοποιός στην Κορέα. Η ταινία ωστόσο δεν είναι ένα κλασικό drama- romance, αλλά μια ενδιαφέρουσα ταινία που συνδυάζει τρόμο, αγωνία και πολύ δράμα.
Είναι από αυτές τις ταινίες που συμπαθείς έναν χαρακτήρα και μετά πεθαίνει… (δε συγκρίνεται με το game of thrones αλλά όπως και να ‘χει ένα δάκρυ κύλησε… ‘ντάξει το παραδέχομαι πολλά δάκρυα κύλησαν!)
Φυσικά δε λείπουν και οι μισητοί χαρακτήρες που σε κάνουν να θες να μπεις μέσα στην ταινία και να τους χτυπήσεις με ότι βρεις μπροστά σου!

Πλοκή:
Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ένας εγωιστής μπαμπάς. Είναι από αυτούς τους μπαμπάδες που ξεχνάνε τα γενέθλια της κόρης τους και μονίμως έχουν δουλειά και δεν βρίσκουν λίγο χρόνο για να περάσουν με το παιδί τους. Να μην τα πολυλογώ τελικά βρίσκει λίγο χρόνο και της υπόσχεται να πάνε να δουν τη μητέρα της. Παίρνουν το τρένο λοιπόν με προορισμό το Busan.
Χωρίς να το ξέρει κανείς και από το πουθενά έχει ξεσπάσει ένας ιός (κλασικά) και με το που φεύγουν μια μολυσμένη κοπέλα μπαίνει στο τρένο… Και εκεί ξεκινάει η ταινία.
Όλο το στόρι περικλείεται από το μπαμπά που προσπαθεί να σώσει την κόρη του από τα ζόμπι. Μας δείχνει πως μέσα από όλη αυτήν την περιπέτεια καταφέρνει να αλλάξει και να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να εκφράζει την αγάπη στο παιδί του αλλά και να ξεπεράσει τον εγωισμό του.

*Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Action, Horror, Drama, Thriller
Ηθοποιοί: Yoo Gong, Soo-an Kim, Yu-mi Jeong, Dong-seok Ma, Woo-sik Choi, Eui-sung Kim
Σκηνοθέτης: Sang-ho Yeon

Tags: drama , horror , korea , movie , thriller , zombie , ζόμπι , θρίλερ , κριτικές , κριτική , ταινία , τρόμος

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 13 Ιανουαρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.