Βρισκόμαστε σε μια μετα-αποκαλυπτική περίοδο, όπου ο κόσμος έχει σχεδόν καταστραφεί και κυριαρχεί η απόλυτη ερημιά και ησυχία. Για την ακρίβεια η ησυχία είναι και το βασικό κομμάτι της ταινίας. Η ταινία ξεκινάει αρκετά απότομα, βάζοντάς σε κατευθείαν στο κλίμα. Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει από κάποια απειλή που έχει εξαπλωθεί στον κόσμο. Ο μόνος […]

24 Ιανουαρίου 2019

Βρισκόμαστε σε μια μετα-αποκαλυπτική περίοδο, όπου ο κόσμος έχει σχεδόν καταστραφεί και κυριαρχεί η απόλυτη ερημιά και ησυχία. Για την ακρίβεια η ησυχία είναι και το βασικό κομμάτι της ταινίας.
Η ταινία ξεκινάει αρκετά απότομα, βάζοντάς σε κατευθείαν στο κλίμα.
Μια οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει από κάποια απειλή που έχει εξαπλωθεί στον κόσμο. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις είναι να κάνεις απόλυτη ησυχία.
Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να αποκαλυφθεί τόσο γρήγορα αυτό από το οποίο έπρεπε να κάνουν ησυχία. Τελικά όμως, είναι μια πληροφορία που μας δίνεται από τα πρώτα 10 λεπτά.
Η μυστήρια ατμόσφαιρα μπορεί να χάνεται γρήγορα, αλλά ο τρόμος και η αγωνία επικρατεί καθόλη τη διάρκεια της ταινίας. Για τους περισσότερο ευαίσθητους, θα πρότεινα να έχετε χαρτομάντηλα κοντά σας, γιατί φυσικά το δράμα δε λείπει από την πλοκή. Αφού έφαγα το πρώτο χαστούκι με τον πρώτο θάνατο, τη δεύτερη φορά ήθελα να κλείσω την ταινία, αλλά τελικά κρατήθηκα και την είδα μέχρι το τέλος με δάκρυα στα μάτια.
Μπορώ να πω ότι υπήρξαν ένα – δυο σημεία που σκέφτηκα: «δε χρειαζόταν να γίνει», «ήταν χαζό να το κάνει αυτό», τελειώνοντας όμως την ταινία κατάλαβα ότι τα κομμάτια αυτά ήταν συμβολικά, δίνοντας περισσότερο συναίσθημα και νόημα στην όλη υπόθεση.
Το τέλος ωστόσο στην αρχή με προβλημάτισε και μου φάνηκε αρκετά fail, τελικά όμως κατάλαβα τη λογική και επιβεβαιώθηκα μετά από μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο όπου ανακάλυψα ένα βίντεο στο youtube που εξηγεί το τέλος, καθώς είχε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για την ταινία.

Αν σας αρέσει το horror, το drama και το sci-fi τότε η ταινία είναι ότι πρέπει για εσάς! Θεωρώ ότι δεν πήρε άδικα καλές κριτικές και δε θα μπορούσα να του δώσω κακή κριτική μιας και μου άρεσε αρκετά η σκηνοθεσία, η ηθοποιία καθώς και η συνολική ιδέα και φυσικά αυτό από το οποίο όλοι κρύβονταν για να σωθούν.
Η πλήρης εξήγηση ωστόσο για το πως και το γιατί έγινε όλο αυτό δε δίνεται στην ταινία, υπάρχουν μόνο μερικά στοιχεία από τα οποία υποθέτεις τι έγινε.
Αν και από ότι φαίνεται θα μάθουμε περισσότερα στη δεύτερη ταινία μιας και ανακοινώθηκε η συνέχεια!

Και για να σας πείσω λίγο παραπάνω να τη δείτε, η ταινία δείχνει να έχει πάρει στοιχεία από το stranger things.

*Βαθμολογία: 7/10
Είδος: Drama, horror, sci-fi
Ηθοποιοί: John Krasinski, Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cade Woodward
Σκηνοθεσία: John Krasinski
Σενάριο: Bryan Woods, Scott Beck

Tags: drama , horror , movie , sci-fi , ταινία , τρόμος

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 24 Ιανουαρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.