Το Μυστηριώδες Merrylin Cryptid Museum

Το 2016 έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο, για την ανακάλυψη μυθικών πλασμάτων στο υπόγειο ενός σπιτιού στο Λονδίνο. Όπως καταλαβαίνετε ενθουσιάστηκα! Τα πλάσματα που έδειχναν οι φωτογραφίες αν και όλα μουμιοποιημένα ή σκελετωμένα έδειχναν αληθινά, αλλά με έναν εξωπραγματικό τρόπο. Αφού είδα όλες τις εικόνες και το έψαξα λίγο, ανακάλυψα μια σελίδα που […]

13 Ιανουαρίου 2019

Το 2016 έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο, για την ανακάλυψη μυθικών πλασμάτων στο υπόγειο ενός σπιτιού στο Λονδίνο. Όπως καταλαβαίνετε ενθουσιάστηκα! Τα πλάσματα που έδειχναν οι φωτογραφίες αν και όλα μουμιοποιημένα ή σκελετωμένα έδειχναν αληθινά, αλλά με έναν εξωπραγματικό τρόπο. Αφού είδα όλες τις εικόνες και το έψαξα λίγο, ανακάλυψα μια σελίδα που είχε ανοίξει με τίτλο “Merrylin Cryptid Museum”. Μέσα στη σελίδα υπήρχε ολόκληρη η συλλογή, με αυτά τα υπέροχα τερατώδη πλάσματα. Ο συλλέκτης ονομαζόταν Thomas Theodore Merrylin.

Ο Merrylin είναι ένας μυστηριώδης συλλέκτης, λάτρης της κρυπτοζωολογίας και του μεταφυσικού. Το μουσείο – υπόγειο ανακαλύφθηκε όταν πήγαν να κατεδαφίσουν το σπίτι. Διάβασα αναλυτικά το βιογραφικό του και επιπλέον είδα ένα βίντεο που μιλούσε ο φύλακας και προστάτης της παράξενης συλλογής, ο Alex CF. Μίλησε ανοιχτά για το όλο θέμα, λέγοντας ότι δε μπορεί ακόμα να βγει έξω στον κόσμο αυτή η μυστική συλλογή, γιατί δεν υπήρχαν χρήματα να τη στεγάσουν σε κανονικό μουσείο. Ο Alex ήταν πολύ πειστικός στην παρουσίαση της συλλογής και μίλησε για το πως έγινε ο προστάτης της. Επιπρόσθετα ανέφερε πως έχουν γίνει τεστ πάνω στα πλάσματα για να αποδειχθεί η αυθεντικότητά τους.

Αφού διάβασα αρκετά για τη βιογραφία και είδα το βίντεο του Alex, σχεδόν πείστηκα ότι τα πλάσματα είναι πραγματικά και επιτέλους κάποιος κατάφερε με άγνωστο τρόπο να τα συλλέξει όλα μαζί σε ένα κρυφό, σκοτεινό, υπόγειο μέχρι να έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια στον κόσμο. (Nαι, βρίσκω και θεωρίες συνωμοσίας για τέτοια θέματα για τους άπιστους).Αφού πέρασαν 2 χρόνια αποφάσισα να ξαναπιάσω το θέμα για να δω αν άνοιξε το μουσείο (γιατί φυσικά θέλω να πάω σαν τρελή! Και ποιος λάτρης του φανταστικού και της μυθολογίας δε θα ‘θελε άλλωστε!) Τελικώς είδα ότι, όχι μόνο δεν έχει ανοίξει ακόμα, αλλά και ότι δεν έγινε μεγάλος ντόρος από τότε, πράγμα που με προβλημάτισε ακόμα περισσότερο.

Έτσι ξεκίνησα να κάνω μια πιο βαθιά έρευνα για το όλο θέμα. Τελικά το βασικό ερώτημα δεν είναι το ποια είναι η ταυτότητα του αλλόκοτου συλλέκτη Merrylin και πως κατάφερε να μαζέψει όλα αυτά τα παράξενα πλάσματα, (που εν μέρη είχε δοθεί μια ικανοποιητική απάντηση στο site) αλλά ποιος ήταν ο προστάτης τους, ο Alex!

Έψαξα τον Merrylin στο ιντερνέτ και δε βρήκα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ πέρα από τη βιογραφία που υπάρχει στην σελίδα του Merrylin Museum. Κατάφερα όμως να ανακαλύψω αρκετά άρθρα για το μουσείο και μερικά βίντεο, και μάλιστα βρήκα ένα άρθρο που μου κίνησε την περιέργεια για τον Alex.

Ο Alex, o υποτιθέμενος φύλακας του μουσείου, είναι ένας φοβερά ταλαντούχος illustrator, συγγραφέας και γλύπτης! Άρχισα λοιπόν να αναρωτιέμαι αν πήρε την έμπνευσή του από τον Merrylin ή αν τελικώς ήταν μια καλοστημένη φάρσα από τον ίδιον! Οι έρευνες μου κατέληξαν στο δεύτερο συμπέρασμα. Τα πλάσματα και οι ζωγραφιές, είναι όλα δημιουργίες του Alex!

Αυτό φυσικά όσο απογοητευτικό και αν είναι για μας τους φίλους του φανταστικού, δεν παύει να είναι μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά, έξυπνα δομημένη, που έπεισε τον κόσμο για την ύπαρξη μυθικών και παράξενων πλασμάτων που ίσως ζούσαν κάποτε στη γη μας.

Ο Alex είναι ένας υπέροχος καλλιτέχνης και ίσως πολλοί να τον πάρουν με τις πέτρες, επειδή εξαπατά τον κόσμο με τον ιδιαίτερο τρόπο του. Αν όμως το δούμε από μια άλλη πλευρά, πιο ρομαντική και καλλιτεχνική, πουλάει ένα όμορφο, σκοτεινό, παραμύθι με τέτοιο τρόπο ώστε να σε πείσει για τη μαγεία που υπήρχε (ή υπάρχει ακόμα) στον κόσμο μας. Μπορεί να μας απογοητεύει το καλοστημένο ψέμα του, αλλά σε κάνει να λατρεύεις την απίστευτη φαντασία του και το φοβερό του ταλέντο στη γλυπτική και το σχέδιο!

Τέλος να αναφέρω ότι υπάρχει σελίδα για συνεισφορά στο μουσείο του, αλλά τώρα παραμένει κλειστή γιατί δεν κατάφερε να μαζέψει το ποσό που ήθελε για να το ανοίξει. Ωστόσο ας ελπίσουμε να το χρηματοδοτήσει κάποιος για να μπορέσει ο κόσμος να δει από κοντά την ανατριχιαστικά υπέροχη, απόκοσμη, συλλογή του! (Σίγουρα ο Tim Burton θα ήταν από τους πρώτους!)


Είναι κρίμα να μένει τέτοιο υλικό κρυφό από τον κόσμο!

Η επίσημη σελίδα του μουσείου:  http://www.merrylinmuseum.com/
Η επίσημη σελίδα του Alex CF: http://www.artofalexcf.com/
Μπορείτε να τον ακολουθήσετε αν θέλετε και στο Instagram: artofalexcf

Tags: art , article , creatures , dragon , fairies , museum , mystery , vampires , άρθρο , μουσείο , μυστήριο , πλάσματα

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 13 Ιανουαρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.