The Elevator Game – Το παιχνίδι που σε μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση

“Έχεις επιλέξει ένα κτίριο με τουλάχιστον 10 ορόφους και ένα ασανσέρ. Μπαίνεις στο ασανσέρ και βεβαιώνεσαι πως είσαι μόνος. Είναι σημαντικό να μην μπει κάποιος συνεπιβάτης κατά τη διάρκεια, αλλιώς η διαδικασία θα ακυρωθεί…”
Ποιός είναι ο αστικός μύθος του Elevator Game που πιστεύται ότι οδήγησε στο θάνατο της Elisa Lam;

25 Φεβρουαρίου 2020

Έχεις επιλέξει ένα κτίριο με τουλάχιστον 10 ορόφους και ένα ασανσέρ.

Μπαίνεις στο ασανσέρ και βεβαιώνεσαι πως είσαι μόνος. Είναι σημαντικό να μην μπει κάποιος συνεπιβάτης κατά τη διάρκεια, αλλιώς η διαδικασία θα ακυρωθεί και θα πρέπει να ξεκινήσεις το παιχνίδι από την αρχή.

Βρίσκεσαι στον 1ο όροφο και αρχίζεις το τελετουργικό. Πατάς με τη σειρά τους αριθμούς 4 – 2 – 6 – 2 – 10 – 5 και επισκέπτεσαι κάθε όροφο ξεχωριστά, χωρίς να περάσεις τις πόρτες του ασανσέρ.

Στον 5ο όροφο θα μπει μια γυναίκα. Αυτή η γυναίκα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Σε αυτό το σημείο έχεις ανοιχτεί στον κόσμο των πνευμάτων και εκείνη είναι ένα από αυτά. Αγνόησε την τελείως. ΜΗΝ την κοιτάξεις, ΜΗΝ της μιλήσεις! Μπορεί πολύ εύκολα να σε παραπλανήσει.

Στη συνέχεια πατάς τον αριθμό 1. Αν το ασανσέρ κινηθεί πράγματι προς τα κάτω, τότε το τελετουργικό δεν πέτυχε και μόλις φτάσεις πρέπει να τρέξεις έξω από το ασανσέρ και έξω από το κτίριο χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου!

Αν το ασανσέρ κινηθεί προς τα πάνω, σημαίνει πως το τελετουργκό δούλεψε και κατευθύνεσαι προς τον 10ο όροφο. Όταν φτάσεις, βγες έξω χωρίς να απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις της γυναίκας για το που πηγαίνεις ή αν σου συμβαίνει κάτι. Είναι παγίδα.

Βγαίνοντας θα δεις ότι το μέρος είναι παρόμοιο με αυτό που ήσουν μπαίνοντας, αλλά λίγο διαφορετικό. Θα είσαι μόνος, δεν θα υπάρχει ρεύμα, οι ηλεκτρικές συσκευές δεν θα δουλεύουν και έξω από το παράθυρο στο βάθος θα φαίνεται ένας μεγάλος κόκκινος σταυρός. Ο σταυρός είναι και η βασική διαφορά μεταξύ του δικού σου κόσμου και του δικού τους.

Τα έχεις καταφέρει! Έχεις περάσει στην άλλη διάσταση! Προσοχή όμως! Όσο περισσότερο μένεις εκεί, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται να γυρίσεις πίσω. Μπορεί ο δρόμος προς το ασανσέρ να φαίνεται πολύ μακρινός, εξαντλητικός ή να υπάρχει δυσκολία να τον εντοπίσεις. Αν για κάποιο λόγο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού χάσεις τις αισθήσεις σου, το πιο πιθανό είναι να ξυπνήσεις σπίτι σου. Ακόμα κι έτσι όμως, φρόντισε να ελέγξεις τα πάντα γύρω σου ώστε να βεβαιωθείς πως έχεις πράγματι επιστρέψει στον κόσμο απ’ όπου ξεκίνησες.

Για να επιστρέψεις στο δικό σου κόσμο πρέπει να ακολουθήσεις το ίδιο τελετουργικό με τους αριθμούς (4 – 2 – 6 – 2 – 10 – 5). Εάν ακολουθήσεις σωστά τα βήματα θα φτάσεις στον κόσμο σου. Όταν ανοίξουν οι πόρτες πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις πολύ προσεκτικά τα πάντα τριγύρω σου, διότι υπάρχει περίπτωση να μην έχεις επιστρέψει στ’αλήθεια. Αν κάτι, ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια σου φαίνεται λάθος, μην βγεις από το ασανσέρ γιατί θα παγιδευτείς στον άλλο κόσμο για πάντα…!

Το Elevator Game είναι ένα αστικός μυθος που έχει ρίζες στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Παρόλο που είναι απλώς ένας μύθος έχει δημιουργήσει την περιέργεια σε πολλούς φαν του horror και έχουν δοκιμάσει και οι ίδιοι να παίξουν. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν πως δεν συνέβη τίποτα το συγκλονιστικό κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και μετά από αυτό και πως συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους. Άλλοι όμως αναφέρουν πως πράγματι κατάφεραν να περάσουν σε μια άλλη διάσταση και πως επιστρέφοντας στην καθημερινότητα τους στοιχειώνονται απο εφιάλτες μέχρι κι σήμερα. Μερικοί αισθάνονται συνεχώς πως κάποιος τους παρακολουθεί. Κάποιοι αλλοι πράγματα που είδαν στον άλλο κόσμο τους ακολούθησαν ως εδώ το δικό τους, όπως εικόνες του κόκκινου σταυρού και πτωμάτων πάνω και γύρω απο αυτόν. Τέλος υπάρχει και η θεωρία συνομωσίας που σχετίζεται με την υπόθεση της Elisa Lam. Η Elisa Lam βρέθηκε νεκρή στη δεξαμενή νερού του Cecil Hotel του Λος Άντζελες το 2013. Οι συνθήκες του θανάτου της είναι πολύ περίεργες, ακόμη πιο περίεργο όμως είναι το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, που δείχνει την Elisa να μπαίνει στο ασανσέρ, να πατάει νευρικά κάποιους αριθμούς, να ελέγχει έξω από την πόρτα και τελικά να εξαφανίζεται μέχρι να την εντοπίσουν μερικές εβδομάδες αργότερα. Η θεωρία υποστηρίζει πως η κοπέλα έπαιζε το Elevator Game, το οποίο όμως είχε μια πολύ πιο σκοτεινή τροπή για ‘κείνη. Κανείς δεν συνιστά σε κανένα να παίξει αυτό το παιχνίδι, καθώς είναι αμφίβολα τα τρομακτικά του αποτελέσματα.

 

Main Image Reference

Tags: Cecil Hotel , elevator , Elisa Lam , Game , horror , mystery , scary , Spooky , weird , αισθήσεις , αλλόκοτο , ανατριχίλα , αριθμοί , αριθμός , ασανσέρ , αστικός μύθος , Βίντεο , γυναίκα , διάσταση , δολοφονία , εφιάλτης , θάνατος , θρίλερ , ιαπωνία , ιστορία , κόσμος , Κτήριο , Λος Άντζελες , μύθος , μυστήριο , Νότια Κορέα , ξενοδοχείο , όροφος , παγίδα , παιχνίδι , παράθυρο , παραπλάνηση , πνεύμα , πνεύματα , πτώμα , ρεύμα , σπίτι , σταυρός , τελετουργικό , τρόμος , ψυχολογία

Βέρα Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε 25 Φεβρουαρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.