Μία συζήτηση με την ιδρύτρια του πρωτοποριακού Spookville

Το Spookville έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τη μακρινή… Βικτωριανή εποχή.

24 Δεκεμβρίου 2019

Στη Θεσσαλονίκη (Αθανασίου Σουλιώτη 15, Νέα Παραλία) υπάρχει ένας χώρος που μοιάζει βγαλμένος από τη μακρινή Βικτωριανή εποχή. Ο λόγος για το Spookville, ένα νεανικό αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που αποτελεί κέντρο ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας. Συνομιλήσαμε με την σκηνοθέτη και ιδρύτρια του Spookville, Αλεξάνδρα Ακανθοπούλου, για αυτό το ιδιαίτερο project που περιλαμβάνει από δημιουργικά-βιωματικά εργαστήρια μέχρι ιδιαίτερα, θεματικά πάρτι!

Τι είναι το Spookville;

Το Spookville είναι ένα νεανικό στέκι όπου μπορεί κανείς με την παρέα του να ψυχαγωγηθεί μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων μυστηρίου, προβολές ταινιών, Karaoke, να δημιουργήσει μέσα από συναρπαστικά δημιουργικά εργαστήρια (υποκριτική, σκίτσο, μικρογλυπτική, σκηνοθεσία, δημιουργική γραφή, κόσμημα, δημιουργική ποίηση κ.α.) και να διασκεδάσει διοργανώνοντας τη δική του εκδήλωση | party όπως ακριβώς το ονειρεύεται. Επίσης, στο Spookville υποδεχόμαστε κάθε είδους μαθητική, φοιτητική και καλλιτεχνική ομάδα που θέλει έναν τόπο συνάντησης για τα μέλη της, να οργανώσει σεμινάρια, εκδηλώσεις και να παρουσιάσει το έργο της σε μία ευρύτερη κοινότητα.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του;

Η ιδέα προέκυψε όταν διαπίστωσα την παντελή έλλειψη δημιουργικών χώρων που να συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη δημιουργικότητα. Το όραμα του Spookville είναι να δώσει το βήμα σε όλους τους νέους να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν με κάθε μορφή τέχνης και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι.

Ποια είναι η σχέση του με τον χώρο του φανταστικού;

Ως λάτρης του χώρου του φανταστικού δημιούργησα ένα χώρο που αποπνέει μυστήριο, ξυπνάει τις αισθήσεις με γνώμονα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε νέους δημιουργούς.

Πώς έχει διαμορφωθεί η αισθητική του χώρου;

Καθώς προέρχομαι από το χώρο του κινηματογράφου ήθελα να αποτυπώσω την ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά τη γέννηση του κινηματογράφου και των μυθικών τεράτων της που μαγεύουν ακόμα μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο έχω επιλέξει μία αισθητική βικτωριανής εποχής με γοτθικά στοιχεία με σκοπό να αφυπνίσω τη φαντασία των επισκεπτών.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Spookville απευθύνεται σε νέους 12 – 28 ετών με δημιουργική διάθεση. Τα παιχνίδια ρόλων μυστηρίου απευθύνονται σ’ όλους αυτούς που κρύβουν έναν έφηβο μέσα τους.

Τι είδους εκδηλώσεις μπορεί κανείς να αναμένει στο Spookville;

Οι εκδηλώσεις του Spookville είναι θεματικές με spooky διάθεση πάντα, όπως η πρόσφατη εκδήλωση μας για τον εορτασμό του Halloween που περιλάμβανε συναυλία της εξαιρετικής μπάντας Bard Noir, spooky creatures | cocktails | makeup … κα.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σας σχέδια για το μέλλον;

Αισιοδοξώ να δημιουργήσω μία κοινότητα νέων άκρως δημιουργική και πειραματική και να υλοποιήσουμε ένα φεστιβάλ τρομακτικά φανταστικό έξω από κάθε στερεότυπο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Spookville με ένα κλικ εδώ.

Tags: Alternative , Arts , atmospheric , Bard Noir , Goth , Interview , mystery , Party , spookville , Victorian , weird , Αλεξάνδρα Ακανθοπούλου , αλλόκοτο , Ατμόσφαιρα , Βικτωριανή Εποχή , Γοτθικά , Γοτθικό , δημιουργικά εργαστήρια , Δραστηριότητες , Εναλλακτικό , Έξοδος , εργαστήρια , Θεσσαλονίκη , Μουσική , μυστήριο , νύχτα , Πάρτι , Συνέντευξη , τέχνη , Χώρος Εκδηλώσεων , Ψυχαγωγία

Πέτρος Κουτρουμπίλας

Δημοσιεύτηκε 24 Δεκεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.