Συνέντευξη με τον Αποστόλη Χειρδάρη – Weirdo

Συνέντευξη με τον youtuber Αποστόλη Χειρδάρη – Weirdo.

Πες μας λίγα λόγια για σένα. Ποιος είναι ο Weirdo;

Είμαι ο Αποστόλης, μεγάλωσα στον Πειραιά και κατάγομαι από την Κέρκυρα, και πέρα από το youtube, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως Γραφίστας. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με αρκετά πράγματα (κιθάρα – διάβασμα – βόλτες – γράψιμο) , όμως το κυριότερο είναι η Εναλλακτική αναζήτηση, το ανεξήγητο και το παράξενο, με το οποίο καταπιάστηκα από πιτσιρίκος και ξεκίνησα να αρθρογραφώ για αυτό.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για βιντεάκια στο youtube και η ιδέα για τη σελίδα mindhack.gr;

Το Mindhack.gr ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε μετά από μία προηγούμενη απόπειρα που είχα κάνει με ένα φίλο-συνεργάτη, το paranormal.gr, γιατί μας άρεσε να ψαχνόμαστε και να ασχολούμαστε ενεργά με τον χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης, και έτσι ξεκινήσαμε την ιστοσελίδα για να αρθρογραφούμε εκεί. Αργότερα από αυτή την προσπάθεια ξεπήδησε το mindhack, που είναι μία καθαρά δική μου ιστοσελίδα, με αξιόλογους όμως αρθρογράφους – συνεργάτες. Και το weirdo, το κανάλι στο Youtube ήταν η φυσική εξέλιξη που μετέτρεψε αυτά τα άρθρα σε οπτικοακουστικό υλικό. Όλα ξεκίνησαν από το Death Disco, που διοργανώνει βραδιές και ομιλίες αφιερωμένες στο εναλλακτικό. Εκεί σε μία ομιλία για τον Lovecraft μετέτρεψα το πρώτο μου κείμενο σε video, και αφού είδα πως έτυχε θετικής ανταπόκρισης, σκέφτηκα να ανοίξω το κανάλι στο youtube.

Πώς κάνεις τα βίντεο; Από που αντλείς έμπνευση;

Η έμπνευση για τα βίντεο προέρχεται μέσα από την τεράστια θεματολογία του ανεξήγητου και του παράξενου. Έρευνες και ζητήματα που έχουν αναλυθεί εδώ και αρκετά χρόνια από άλλους ερευνητές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και ορισμένες φορές ζητήματα της επικαιρότητας που μπορεί να σχετίζονται με τον χώρο. Έχω την τύχη μετά από αρκετά χρόνια αρθρογραφίας να διαθέτω μία μεγάλη βάση δικών μου άρθρων, που δημοσιεύτηκαν στο Mindhack.gr και έτσι δημιουργήθηκαν αρκετά βίντεο αρχικά. Όμως πέρα από τα άρθρα που υπήρχαν ήδη, πάντα αναζητώ νέα ενδιαφέροντα θέματα, και επίσης λαμβάνω αρκετά υπόψιν το τι θέλει να δει το κοινό που με παρακολουθεί, αφού αρκετά συχνά προτείνει θέματα.

Υπάρχουν θέματα για το παράξενο που δεν τολμάς να πιάσεις;

Λίγο πολύ θα αφιέρωνα βίντεο για κάθε θέμα της εναλλακτικής αναζήτησης, όμως επιλέγω να μην παρουσιάζω τα πολύ ακραία, και αυτό γιατί δεν έχω ως σκοπό να τρομοκρατήσω τον κόσμο μέσα από το κανάλι, αλλά περισσότερο να παρουσιάσω την αθέατη πλευρά της πραγματικότητας και ίσως, να κάνω τον θεατή να σκεφτεί τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω που μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δούμε με τα μάτια μας.

Αγαπημένη θεματολογία; Υπάρχουν κάποια θέματα που ξεχωρίζεις και θέλεις να δώσεις περισσότερο έμφαση σε αυτά;

Ναι , υπάρχουν θέματα με τα οποία έχω ασχοληθεί περισσότερο και εξιτάρουν την φαντασία μου, αν και πρόκειται για ακραίες ίσως θεωρίες. Αυτές είναι οι παράλληλες πραγματικότητες, το αν υπάρχει δηλαδή το πολυσύμπαν και παράλληλοι κόσμοι κάπου πέρα από τον δικό μας. Αγαπημένος επίσης είναι ο Lovecraft και η Μυθολογία Κθούλου με την οποία έχω ασχοληθεί αρκετά και σε άρθρα αλλά και σε βίντεο του Weirdo. Μου είναι δύσκολο παρ’ολα αυτά να ξεχωρίσω τα θέματα, γιατί ολόκληρος ο τομέας της εναλλακτικής αναζήτησης με ενδιέφερε πάντα.

Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τη δουλειά σου;

Είμαι χαρούμενος γιατί έχω την τύχη να λαμβάνω θετική ανταπόκριση από αρκετό κόσμο που απολαμβάνει αυτό που κάνω στο youtube και το weirdo, και είναι κάτι που δεν περίμενα. Εξάλλου όταν φτιάχνεις ένα βίντεο, επιθυμείς να ικανοποιήσει τους θεατές, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει youtube, και τα κανάλια δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης. Όταν λοιπόν η πλειοψηφία απολαμβάνει την δουλειά αυτή, δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων. Υπάρχουν βέβαια και Haters, αλλά αυτό είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Πώς αντιμετωπίζεις την αρνητική κριτική;

Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου και την δουλειά σου σε 60.000 + ανθρώπους, τότε σίγουρα οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος  αφού θα υπάρξει και αρνητική κριτική, την οποία δέχομαι και επεξεργάζομαι κατάλληλα αν είναι εποικοδομητική. Αυτού του είδους η κριτική μπορώ να πω ότι έχει βελτιώσει την ποιότητα των βίντεό μου, χωρίς φυσικά να λέω πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης είτε στην έρευνα που κάνω, είτε στην παρουσίαση, είτε στο τεχνικό κομμάτι. Έχω έρθει και αντιμέτωπος όμως με πικρόχολα σχόλια (όπως όλοι οι youtubers άλλωστε) που έχουν ως στόχο μόνο να προσβάλουν και να βλάψουν την ψυχολογία. Αρχικά εκνευριζόμουν με τέτοια σχόλια, όμως αργότερα το συνήθισα ως μέρος της δουλειάς και έπαψα να ασχολούμαι.

Μέχρι που θέλεις να φτάσεις; Ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

Δεν έχω θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για το κανάλι, ειδικότερα αν σκεφτείς πως το ξεκίνησα καθαρά ψυχαγωγικά. Έχω ξαναπεί και στο παρελθόν πως δεν περίμενα ότι το weirdo αλλά και το mindhack θα έχουν τέτοια απήχηση, οπότε το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω να παράγω ποιοτικά άρθρα- videos με αγάπη και σεβασμό στον αναγνώστη – θεατή που αφιερώνει λίγο χρόνο από την ημέρα του για να με παρακολουθήσει. Οι προσδοκίες μου μελλοντικά είναι να καταφέρω να εκδώσω μία συλλογή διηγημάτων, μια ιδέα που έχω αφήσει λίγο πίσω λόγω έλλειψης χρόνου, όμως πιστεύω πως σύντομα θα γίνει και αυτό. Και φυσικά να συνεχίζω να γράφω άρθρα και να φτιάχνω βίντεο για το weirdo.

Θα ήθελες να πεις κάτι στο κοινό που σε παρακολουθεί;

Κάθε φορά που μου γράφουν ένα σχόλιο, μου στέλνουν ένα μήνυμα, ή με σταματούν στο δρόμο για να με συγχαρούν εκφράζω την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό τους γιατί χωρίς εκείνους δεν θα υπήρχε weirdo και mindhack. Έτσι λοιπόν θα αδράξω την ευκαιρία για να ευχαριστήσω ξανά όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά μου, με παρακολουθούν και θέλουν το καλό του καναλιού, και το δείχνουν με κάθε αφορμή. Δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω, γιατί ο κόσμος σου δίνει την ώθηση είτε είσαι αρθρογράφος, είτε συγγραφέας, είτε youtuber. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, και μία υπόσχεση πως θα προσπαθώ ακόμη περισσότερο για καλύτερα άρθρα και βίντεο στο μέλλον.

Σου ευχόμαστε μια όμορφη και δημιουργική συνέχεια σε ότι κάνεις! Ανυπομονούμε για τα επόμενα βίντεο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, και εύχομαι στο the weird side daily την καλύτερη πρόοδο σε ότι και αν κάνει. Να είστε καλά και να έχετε μία δημιουργική πορεία!

 

Tags: mindhack , paranormal , strange , The Weird Side Daily , twsd , weird , weirdo , Youtube , youtuber , Συνέντευξη

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 27 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.