Συνέντευξη με την youtuber Nocternia Obscura

“Στο κανάλι μιλάμε κυρίως για μυστικισμό/παγανισμό, εναλλακτικές κουλτούρες, βιβλία, τέχνη και άλλα. Κυρίως την πιο… σκοτεινή πλευρά τους! Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολύ συγκεκριμένο θέμα, συνήθως είναι ό,τι με εμπνέει τη δεδομένη χρονική περίοδο.”

31 Μαρτίου 2021

Ποιο είναι το πραγματικό σου όνομα και τι σημαίνει το Nocternia Obscura;

Όλα τα ονόματα που χρησιμοποιώ πραγματικά είναι, σε όλα απαντάω! Αλλά οκ το όνομα μου είναι Νάντια, χάρηκα! Το Nocternia Obscura είναι μίξη αγγλικών και λατινικών, το βγάλαμε με τον φίλο μου και σημαίνει περίεργη/σκοτεινή νύχτα!

 Τι θεματολογίας είναι το κανάλι σου;

Στο κανάλι μιλάμε κυρίως για μυστικισμό/παγανισμό, εναλλακτικές κουλτούρες, βιβλία, τέχνη και άλλα. Κυρίως την πιο… σκοτεινή πλευρά τους! Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολύ συγκεκριμένο θέμα, συνήθως είναι ό,τι με εμπνέει τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να γίνεις youtuber;

Είναι απλά ένας τρόπος να μοιραστώ τα όσα με ενδιαφέρουν και να ανοίξω συζήτηση γι’ αυτά στο ελληνικό Youtube, μιας και ειδικά στην αρχή δεν έβλεπα πολλά άτομα να τα παρουσιάζουν.

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα σχέδια του καναλιού σου;

Υποθέτω πως στόχος μου είναι να ακουστεί μία ακόμα άποψη για κάποια παρεξηγημένα θέματα! Στόχος είναι επίσης να περνάμε όμορφα! Σχέδια… δεν υπάρχουν, we go with the flow!

Πόσα χρόνια είσαι στο youtube;

Περίπου 6 χρόνια.

 Έχεις haters; Και αν ναι πώς τους αντιμετωπίζεις;

Όλοι έχουμε πιστεύω, και στον ψηφιακό κόσμο αλλά και στον υλικό! Αν το hate είναι καθαρά προς εμένα δεν ασχολούμαι και πολύ. Αν γίνει επίθεση προς κάτι που αγαπώ ή θεωρώ σημαντικό, θα αντιδράσω ανάλογα.

Πιστεύεις στην Ελλάδα είμαστε πίσω όσον αφορά τη θεματολογία του καναλιού σου; Και αν ναι σε τι οφείλεται αυτό;

Ε ναι… ειδικά σε σχέση με άλλες χώρες του δυτικού κόσμου. Αλλά σίγουρα όχι όσο πριν 10 χρόνια που ξεκίνησα να ασχολούμαι με όλα αυτά. Θεωρώ οφείλεται στον φόβο κυρίως, έχουμε δαιμονοποιήσει πολύ κάποια θέματα και πρακτικές. Είναι κατανοητό, αν λάβουμε υπόψιν τις πνευματικές πεποιθήσεις των προηγούμενων γενεών. Όσο αναφορά την γενιά μου, θεωρώ υπάρχει αρκετός χλευασμός και άρνηση, ειδικά στο παραφυσικό και μεταφυσικό κομμάτι… Αλλά δείχνει να αλλάζει αυτό!

Αν ζούσες σε άλλη χώρα, πιστεύεις θα είχες περισσότερους συνδρομητές; Και αν ναι σε ποια χώρα;

Δε νομίζω, περισσότερη σημασία έχει το άτομο, ο χαρακτήρας του και πως παρουσιάζει το θέμα! Αν αρέσει στους θεατές, αν έχει αυτό το κάτι… και φυσικά πρέπει να είσαι συνεπής, να έχεις ένα πρόγραμμα (κάτι που δεν νομίζω να έχω ποτέ)! Γι’ αυτό και υπάρχουν άτομα στο ελληνικό Youtube που έχουν παρόμοια θεματολογία αλλά πολύ μεγαλύτερο κοινό από εμένα.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ Nocternia Obscura και Νάντιας;

Είναι το ίδιο άτομο, απλά ό,τι βλέπεις online είναι… σαν την περίληψη ενός βιβλίου: Μπορείς να καταλάβεις τα βασικά της πλοκής, αλλά μέχρι εκεί που θέλει ο συγγραφέας.

Σαν άτομο βιβλιόφιλο έχεις κατά νου 3 βιβλία που πιστεύεις πρέπει να διαβάσουν όλοι; Αν ναι ποια και γιατί; Οτιδήποτε θεματολογίας.

Δεν θα πω βιβλία, θα πω είδη! 1: ένα βιβλίο με βασικές αρχές φιλοσοφίας και πνευματικής αναζήτησης, 2: ένα με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του παρελθόντος, αλλά και της σύγχρονης εποχής και 3: ένα λογοτεχνικό, γιατί χρειαζόμαστε να ξεφεύγουμε και λίγο από την πραγματικότητα!

Πες λίγα πράματα για σένα. Ποια είναι τα χόμπι σου, οι ιδέες σου κλπ.

“Είμαι δάσος και νύχτα σκοτεινών δέντρων, όποιος όμως δεν φοβάται το σκοτάδι μου, βρίσκει ακόμη και τριανταφυλλιές κάτω από τα κυπαρίσσια μου”! Πέρα από τις ποζεριές -που όμως έχουν αλήθειες μέσα οι άτιμες- αγαπώ τη φωτογραφία και την εικονοληψία, το δάσος, τη συγγραφή (αν και την έχω αφήσει δυστυχώς τα τελευταία 3 χρόνια) και σίγουρα τις συζητήσεις που γίνονται λίγο πριν στο ξημέρωμα!

Πολλοί συνδρομητές και περιστασιακοί ή λίγοι και ενεργοί;

Λίγοι και καλοί!

Παρατηρώ ότι φοράς μόνιμα πεντάλφα. Τι συμβολίζει για σένα; Θεωρείς είναι παρεξηγημένο σύμβολο;

Fun fact, η πεντάλφα δεν θα ήταν μονίμως στο λαιμό μου αν δεν ήταν φυλαχτό-talisman/δώρο από τον σύντροφο μου (aka Kaleth)! Σαν σύμβολο είναι σημαντικό για εμένα γιατί αν και δεν ήταν το πρώτο σύμβολο με το οποίο δέθηκα, ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησα στην πρακτική μου, αλλά δεν μου είναι αναγκαίο. Συμβολίζει την ένωση των στοιχείων της φύσης και του πνεύματος, την ισορροπία και την αρμονική συνύπαρξη του υλικού και του άυλου κόσμου! Σίγουρα είναι παρεξηγημένο, αλλά σιγά σιγά απενοχοποιείται ευτυχώς!

Τι είναι το γκοθ και γιατί σε εκφράζει;

Το goth είναι μία υποκουλτούρα που ξεκίνησε από τη μουσική. Είναι το μελαγχολικό ξαδερφάκι του Punk, όπως είχε πει και ο Aurelio Voltaire! Χαρακτηρίζεται από την αγάπη της για το σκοτεινό, το ρομαντικό, το μελαγχολικό… Είμαι μέρος της γιατί πολύ απλά νιώθω σαν στο σπίτι μου μέσα σε αυτή!

Τι είναι το αριστερό μονοπάτι της μαγείας και γιατί το ασπάζεσαι;

Θα βρεις πολλούς ορισμούς και απόψεις εκεί έξω, αλλά σε γενικές γραμμές το αριστερό μονοπάτι είναι ένας ελεύθερος τρόπος προσέγγισης της πνευματικότητας, της πρακτικής και του κόσμου γενικά. Δεν έχει δόγμα, δεν έχει κάποιον θεό/ηγέτη ο οποίος θέτει τους κανόνες. Κάθε άτομο ψάχνει τη δύναμη και την αλήθεια με τον δικό του τρόπο. Μπορείς φυσικά να συνεργαστείς με οντότητες αν το επιλέξεις, απλά είναι διαφορετική η προσέγγιση. Τείνει να είναι πιο εγωκεντρικό από τα περισσότερα δεξιά μονοπάτια (τα οποία συνήθως έχουν κάποιο ον ή νόμο πάνω από το άτομο και γι’ αυτό ο εαυτός έρχεται σε δεύτερη μοίρα), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι είναι στο αριστερό μονοπάτι είναι “παρτάλια”, υπάρχει και υγιής εγωισμός.

 Πιστεύεις εν έτος 2021 υπάρχει ακόμα καταδίωξη ατόμων που ασκούν πρακτική μαγεία; Και αν ναι πώς το αντιμετωπίζεις;

Αν κρίνω από τα σχόλια που παίρνω κάτω απ’ τα βίντεο που κάνω για το θέμα… Ω ναι! Ίσως δεν μας καίνε στην πυρά (κυρίως γιατί τους σταματάει η νομοθεσία :Ρ ) αλλά κοινωνικά μπορούν να σε πληγώσουν πολύ. Τι θα γίνει π.χ. αν πάω για συνέντευξη δουλειάς ή καλωσορίσω έναν πελάτη στο κατάστημά μου με την πεντάλφα σε εμφανές σημείο; Θα έχω την ίδια αντιμετώπιση με το να με δουν να φοράω σταυρό; Δεν νομίζω! Το αντιμετωπίζεις ανάλογα, προσπαθείς να μείνεις ασφαλείς και να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου.

 Τέλος, θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για αυτήν την συνέντευξη. Έχεις να αφήσεις κάποιο μήνυμα στους αναγνώστες;

Εγώ ευχαριστώ! Ένα μήνυμα… Να είστε κύριοι του εαυτού σας!

Tags: Interview , magic , Nocternia Obscura , Supernatural , The Weird Side Daily , twsd , weird , Youtube , youtuber , βιβλία , εναλλακτικές κουλτούρες , κανάλι , μαγεία , μυστήριο , μυστικισμός , παγανισμός , σκοτάδι , Συνέντευξη , τέχνη

Μιχάλης Ζωγράφος

Δημοσιεύτηκε 31 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.