Supernatural: Το τέλος μίας Εποχής

Στις 22 Μαρτίου 2019, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Robert Singer και Andrew Dabb έφερε πολλούς fans του show Supernatural ανά τον κόσμο αντιμέτωπους με έναν φόβο που ήταν αναπόφευκτος. Η σειρά θα ρίξει την αυλαία στο τέλος του 15ου κύκλου της. Συγκεκριμένα δήλωσαν «Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που […]

Στις 22 Μαρτίου 2019, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Robert Singer και Andrew Dabb έφερε πολλούς fans του show Supernatural ανά τον κόσμο αντιμέτωπους με έναν φόβο που ήταν αναπόφευκτος. Η σειρά θα ρίξει την αυλαία στο τέλος του 15ου κύκλου της. Συγκεκριμένα δήλωσαν «Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτό το σόου τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Για εμάς ήταν μία εμπειρία ζωής! Η υποστήριξη που είχαμε τόσο από την Warner Bros Television όσο και από το CW ήταν απίστευτη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Jensen, Jared και Misha που έκαναν αυτό το ταξίδι τόσο ξεχωριστό! Είναι πλέον σημαντικό για μας να δώσουμε στους χαρακτήρες αυτούς που αγαπάμε τον αποχαιρετισμό που τους αξίζει!».
Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές σε ανάρτησή τους στο Twitter ανέφεραν : “Έχουμε μερικά μεγάλα νέα που θέλαμε να ακούσετε από εμάς”, ξεκίνησε ο Padalecki, με τον Ackles να συνεχίζει: “… που είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την 15η σεζόν μας, που θα είναι όμως η τελευταία μας. Θέλαμε να το ακούσετε από εμάς ότι παρόλο είμαστε ενθουσιασμένοι για τον επόμενο χρόνο, θα είναι το μεγάλο φινάλε ενός θεσμού”.

Με τα πάνω και τα κάτω της, ειδικά μετά την Kripke εποχή, η σειρά κέρδισε φανατικούς θαυμαστές που την στήριξαν σε αυτά τα 14 μέχρι τώρα έτη προβολής της και οδήγησαν στην δημιουργία spin-offs όπως το Wayward Sisters αλλά και Comic, Anime και Novel Series. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αποδώσουμε φόρο τιμής σε μια σειρά με την οποία πολλοί μεγάλωσαν (είδα κάπου σχόλιο «Ήμουν 15 ετών όταν άρχισε η σειρά και τώρα περιμένω το 2ο παιδί μου»).

Ήταν Σεπτέμβριος του 2005 όταν στους τηλεοπτικούς δέκτες του δικτύου CW έκανε την πρεμιέρα του, το «Supernatural» που αποδείχτηκε το μακροβιότερο show επιστημονικής φαντασίας και υπερφυσικού τρόμου. Αφορά την ιστορία των αδερφών Winchester, Dean και Sam (Jensen Ackles και Jared Padalecki), και η προσπάθειά τους να συνεχίσουν την “family business”, όπως τους έμαθε ο πατέρας τους John (Jeffrey Dean Morgan). Ποιά ήταν αυτή η δουλειά; Να σώζουν ανθρώπους και να κυνηγούν! Τι να κυνηγούν; Οτιδήποτε υπερφυσικό μπορεί να στοιχειώνει τις νύχτες μας! Από βρικόλακες και λυκανθρώπους μέχρι φαντάσματα, δαίμονες και αγγέλους!
Θρύλοι, θρησκείες, ιστορίες που λες γύρω από την φωτιά, ακόμα και κλασσικοί χαρακτήρες της λογοτεχνίας πήραν σάρκα και οστά και ζωντάνεψαν στις οθόνες μας, παρασύροντάς μας σε έναν κόσμο σκοτεινό, αλλά όχι τόσο τρομακτικό μιας και εκεί ήταν τα αδέρφια Winchester.

Δίπλα τους μάθαμε να έχουμε σε άμεση πρόσβαση ένα φιαλίδιο από αίμα νεκρού, στην περίπτωση που μας επιτεθεί κάποιο βαμπίρ. Βέβαια, δύσκολα θα καθόταν ο αιμοδιψής φίλος μας να του το κάνουμε ένεση, αλλά καμία σημασία δεν έχει.
Μάθαμε ότι και οι λυκάνθρωποι μπορούν να γίνουν vegan, και όχι μόνο τα βαμπίρ του Twilight!
Τα φαντάσματα δεν ξεκολλούν από το στοιχειωμένο σπίτι αν δεν κάψουμε το αντικείμενο με το οποίο είναι δεμένα στον κόσμο μας. Α! Και λίγο αλατάκι βοηθά να κρατήσουμε τις αποστάσεις μας!
Μάθαμε να μην εμπιστευόμαστε ύποπτους τύπους που συχνάζουν σε σταυροδρόμια και σου υπόσχονται ότι επιθυμεί η ψυχή σου!
Γνωρίσαμε θρύλους (Bloody Mary, Thin Man), θεότητες από κάθε γωνιά του πλανήτη, δαιμονικά τέρατα, hellhounds, μπλέξαμε στα παιχνίδια πολιτικής τους και βγήκαμε αλώβητοι… σχεδόν. Χάσαμε χαρακτήρες που αγαπήσαμε, με τον πλέον δραματικό τρόπο (Helen, Jo, Charlie, Bobby) αλλά που ποτέ δεν έφυγαν πραγματικά από το μυαλό και την καρδιά μας.
Ταυτιστήκαμε με τους πρωταγωνιστές, γελάσαμε μαζί τους, κλάψαμε με τις απώλειές τους και χαρήκαμε με τις επιτυχίες τους.

Πάνω απ’ όλα, η σειρά δεν έμεινε μόνο στην δράση και τον κόσμο του μεταφυσικού, που ήταν ο μανδύας της ουσίας της. Κατάφερε να εμβαθύνει στην εξέλιξη της σχέσης των δυο αδερφών, τις συγκρούσεις τις αντιμαχίες και τις θυσίες του ενός για τον άλλο.
Είδαμε την αξία της οικογένειας και των άρρηκτων δεσμών μεταξύ των δυο αδελφών και διαπιστώσαμε πως δεν είναι μόνο το αίμα που ενώνει τους πρωταγωνιστές. Στη διαδρομή τους, από τον 1ο κύκλο μέχρι και τον 14ο, τα αδέρφια γνώρισαν ανθρώπους που έμελε να τους στιγματίσουν, να τους διαμορφώσουν, να τους συμβουλέψουν, να αποτελέσουν την χαμένη πατρική φιγούρα τους και να συμπορευτούν μαζί τους. Άνθρωποι, άγγελοι, ακόμα και υψηλού επιπέδου δαίμονες, συντάχθηκαν με τα αδέρφια Winchester, είτε για να εκπληρώσουν τους σκοτεινούς, προσωπικούς σκοπούς τους είτε για να τους στηρίξουν σε έναν άνισο, συνεχή αγώνα απέναντι στο υπερφυσικό.

Όλοι τελικά, έβρισκαν κάτι στην σχέση, στην δοτικότητα και απλότητα των δυο αδερφών που τελικά τους κέρδιζε με τον έναν ή άλλο τρόπο, φθάνοντας σε σημείο να θυσιάζονται για τους ίδιους.
Ακολουθώντας την πορεία των δυο αδερφών μάθαμε να μην τα παρατάμε, μάθαμε να πιέζουμε ως εκεί που μπορούμε και ακόμα λίγο παραπάνω, γιατί μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, και ακόμα και αν δείχνουν όλα χαμένα “We will go down swinging” όπως θα έλεγε και ο Dean.

Main Image Picture Reference

Tags: Bloody Mary , scary , Science Fiction , series , Supernatural , Twilight , αλλόκοτο , Επιστημονική Φαντασία , Θρύλοι , σειρά , Τέλος , Τηλεόραση , τρόμος , Υπερφυσικό , φαντασία , Φανταστικό

Δημήτρης Ψωμαδέλλης

Δημοσιεύτηκε 12 Απριλίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.