Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Η τελευταία φορά που είδαμε στην οθόνη το μοναδικό κόσμο της Μέσης Γης που έπλασε ο Τόλκιν– και μετέφερε με τεράστια επιτυχία ο Πίτερ Τζάκσον στη μεγάλη οθόνη- ήταν το Δεκέμβριο του 2014. Τότε κυκλοφόρησε το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Χόμπιτ, η «Μάχη των Πέντε Στρατών»· με την τριλογία να έχει ανάμεικτη υποδοχή από […]

Η τελευταία φορά που είδαμε στην οθόνη το μοναδικό κόσμο της Μέσης Γης που έπλασε ο Τόλκιν– και μετέφερε με τεράστια επιτυχία ο Πίτερ Τζάκσον στη μεγάλη οθόνη- ήταν το Δεκέμβριο του 2014. Τότε κυκλοφόρησε το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Χόμπιτ, η «Μάχη των Πέντε Στρατών»· με την τριλογία να έχει ανάμεικτη υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Η ξηρασία στη προσμονή των φανς για μια νέα ταινία, με πολλούς να ελπίζουν σε μία κινηματογραφική μεταφορά του «Σιλμαρίλλιον» , έσπασε το 2017 όταν και ανακοινώθηκε ότι μία νέα σειρά είναι στα σκαριά( ενώ παράλληλα έρχεται σε μερικές εβδομάδες και η βιογραφική ταινία «Τόλκιν» με τον Nicholas Hoult).
Η νέα σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πήρε από το πράσινο φως από το Amazon Prime Video πριν δύο χρόνια και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του pre-production. Με τις φήμες και τα σενάρια να οργιάζουν για το τι αναμένεται να δούμε στη μικρή οθόνη από αυτή τη σειρά, η ανυπομονησία των φίλων της Μέσης Γης έχει φτάσει στα ύψη. Παρόλο, λοιπόν, που δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες για την υπόθεση των γεγονότων που θα διαδραματιστούν, θα αναλύσουμε οτιδήποτε γνωρίζουμε επισήμως για το περιεχόμενο της νέας σειράς.
Το χρονικό πλαίσιο θα είναι πριν το Χόμπιτ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Με τα γεγονότα του Χόμπιτ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να εκτυλίσσονται στην λεγόμενη Τρίτη Εποχή, η σειρά θα καλύπτει τα γεγονότα της Δεύτερης Εποχής. Όσοι περίμεναν, δηλαδή, να δουν μια σειρά που θα καλύπτει γεγονότα από την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα απογοητευτούν. Αντίθετα, όσοι ανέμεναν μία σειρά με ολοκαίνουργιο περιεχόμενο που δεν έχουμε ξαναδεί στην οθόνη θα πρέπει να ενθουσιαστούν. Πιο συγκεκριμένα, το νησί το Νούμενορ και οι Νουμενόριανς φαίνεται ότι θα έχουν την τιμητική τους στη σειρά όπως αποδεικνύει και ένας σχετικός χάρτης που δημοσιεύτηκε- δίχως να αποκλείεται να δούμε και μάχες με τον Μάγο- Βασιλιά, του οποίου η άνοδος είχε αποτελέσει βασικό θέμα του πετυχημένου παιχνιδιού στρατηγικής Battle for Middle Earth 2.

Ο Σάουρον θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νέας σειράς
Ο Σάουρον κατά τη δεύτερη εποχή μπορούσε να πάρει υλική μορφή. Επομένως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή τη φορά δε θα δούμε το Σάουρον ως «πανεπόπτη οφθαλμό», αλλά ως ανθρώπινη, ξωτική βασικά, μορφή. Αυτό, επίσης, σημαίνει ότι θα ενσαρκωθεί από κάποιον ηθοποιό, με τις φημολογίες για το όνομά του να έχουν ήδη αρχίσει• πολλοί επιθυμούν να δουν τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ο οποίος είχε ενσαρκώσει το Νεκρομάντη στο Χόμπιτ. Ο Σάουρον εμπλέκεται άμεσα σε πολλά σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη δεύτερη εποχή, από την κατασκευή των δαχτυλιδιών μέχρι την εξαπάτηση των βασιλέων και την πτώση του Νούμενορ, οπότε πιθανότατα θα τον δούμε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά.

Γνωστοί χαρακτήρες θα κάνουν την εμφάνισή τους
Η φυλή των ξωτικών είναι γνωστή για την μακροζωία ( και δυνητική αθανασία ) της. Επομένως, είναι αρκετά πιθανό να δούμε ξωτικά από τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ να επανεμφανίζονται στη σειρά που τοποθετείται νωρίτερα χρονικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Έλροντ, ο οποίος ενσαρκώθηκε και στις ταινίες από τον Hugo Weaving. Έχει άμεση συγγένεια με τους βασιλιάδες του Νούμενορ και κατά τη δεύτερη εποχή ήρθε αντιμέτωπος με τις μηχανορραφίες του Σάουρον. Παράλληλα, αυτός και ο Γκιλ-Γκαλάντ ( βασιλιάς των Ανώτερων Ξωτικών της Μέσης Γης ) αντιμετώπιζαν τους Νουμενόριανς ως συμμάχους• τουλάχιστον μέχρι να πέσουν στην επιρροή του Σάουρον.

Άλλοι πιθανοί χαρακτήρες που μπορεί να επανεμφανισθούν είναι η Γκαλάντριελ ( Cate Blanchett ) και ο σύζυγός της, Κέλεμπορν ( Marton Csokas ). Η Γκαλάντριελ έχει ρίζες από την Πρώτη, κιόλας, Εποχή όταν και μετοίκησε από το Άμαν ( μία ήπειρος δυτικά της Μέσης Γης η οποία ήταν το σπίτι των Valar και τριών γενεών Ξωτικών ) στη Μέση Γη. Οι ρίζες του Κέλεμπορν είναι κάπως ασαφείς αλλά είναι πολύ πιθανό να ήταν και εκείνος ζωντανός κατά της δεύτερης εποχής. Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει επιβεβαιωθεί ( ούτε και διαψευσθεί ) αν θα εμφανιστούν ηθοποίοι από τις ταινιές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Χόμπιτ στη σειρά.

Tags: Cate Blanchett , fantasy , Hobbit , Lord of the Rings , Middle Earth , Sauron , Tolkien , Witch-King , Άρχοντας των Δαχτυλιδιών , Μέση Γη , Σάουρον , σειρά , Σειρές , Σιλμαρίλλιον , ταινία , Ταινίες , Τόλκιν , φαντασία , Χόμπιτ

Πέτρος Κουτρουμπίλας

Δημοσιεύτηκε 22 Μαρτίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.