Η νύχτα έχει πολλά μάτια – Ένα θρίλερ για γερά στομάχια

“Μια νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, η Ellen (Elizabeth Taylor) λέει στον άνδρα της John (Laurence Harvey) ότι από το παράθυρο του σαλονιού είδε μια δολοφονία να γίνεται στο μεγάλο παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ο John καλεί την αστυνομία, όμως δεν βρίσκουν τίποτα και η ίδια αντιμετωπίζεται ως ένα άτομο που βιώνει παραισθήσεις.”

05 Νοεμβρίου 2021

Νομίζω πως σε όλους τους ανθρώπους αρέσουν τα θρίλερ. Αναδεικνύουν τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, εκείνο το μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου από το οποίο εκλείπει η λογική και κυριαρχεί το σκοτάδι, το άγριο, το ακαλλιέργητο.

Πολλές ταινίες θρίλερ μου χάρισαν στιγμές φόβου, τρόμου, αγωνίας και… αϋπνίας. Πολλά θρίλερ πρόσφεραν ανεπανάληπτες στιγμές ανατριχίλας με το αίμα, την αγριότητα και τις σκληρές σκηνές που περιείχαν.

Ένα από τα αγαπημένα μου θρίλερ, είναι το όχι και τόσο γνωστό στο Ελληνικό κοινό Night Watch (Η νύχτα έχει πολλά μάτια), του 1973.

Είναι η μοναδική φορά που βλέπω την καθ’ ομολογία ωραιότερη γυναίκα του κλασικού κινηματογράφου, Elizabeth Taylor, να πρωταγωνιστεί σε μία ταινία τρόμου και μυστηρίου. Η παρουσία μίας ωραίας γυναίκας εξυγιαίνει το σκοτεινό κλίμα της ταινίας και η εμφάνιση της μεγάλης σταρ αποτελεί το μεγαλύτερο προτέρημα μίας ταινίας η οποία ίσως για πολλούς, έχει αναμενόμενο φινάλε.

Το Night Watch είναι θρίλερ σκηνοθεσίας Brian G. Hutton,  με πρωταγωνιστές την Elizabeth Taylor και τον Laurence Harvey στην πρώτη επανένωσή τους σε ταινία μετά το BUtterfield 8. Στο πλευρό τους εμφανίζεται και η αρκετά καλή ηθοποιός Billie Whitelaw, η οποία είναι γνωστή για την εμφάνισή της στην ταινία The Omen.

Μια νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, η Ellen (Elizabeth Taylor) λέει στον άνδρα της John (Laurence Harvey) ότι από το παράθυρο του σαλονιού είδε μια δολοφονία να γίνεται στο μεγάλο παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ο John καλεί την αστυνομία, όμως δεν βρίσκουν τίποτα και η ίδια αντιμετωπίζεται ως ένα άτομο που βιώνει παραισθήσεις.

Το επόμενο πρωί, η Ellen παρατηρεί ότι έχουν φυτευτεί λουλούδια στον κήπο του παλιού σπιτιού, που δεν υπήρχαν πριν. Καλεί τον ντετέκτιβ, Walker (Bill Dean), διότι πιστεύει πως ίσως το πτώμα του εγκαταλελειμμένου σπιτιού έχει θαφτεί εκεί. Ο Επιθεωρητής Walker, στη συνέχεια, αμφισβητεί τον επιστάτη του παλιού σπιτιού, κ. Appleby (Robert Lang), ο οποίος επιβεβαιώνει ότι φύτεψε τα λουλούδια το βράδυ πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.

Το Night Watch έχει αυτά που μπορούν να καταστήσουν ένα θρίλερ μοναδικό. Ασφυκτική ατμόσφαιρα, βία, άγρια απεικόνιση φόνων. Ένα ολίγον άγνωστο θρίλερ το οποίο κάθε λάτρης του σασπένς και της αγωνίας, οφείλει να δει!

Tags: Bill Dean , Billie Whitelaw , Brian G. Hutton , BUtterfield 8 , Elizabeth Taylor , horror , Laurence Harvey , movie , Night Watch , star , The Omen , The Weird Side Daily , thriller , twsd , άγριο , αγριότητα , αγωνία , αίμα , ανατριχίλα , ανθρώπινη φύση , άρθρα , άρθρο , Αστυνομία , αϋπνία , γυναίκα , δολοφονία , δολοφόνος , Η νύχτα έχει πολλά μάτια , ηθοποιός , θάνατος , θρίλερ , καταιγίδα , Κινηματογράφος , κλίμα , Μαρία Σκαμπαρδώνη , μυστήριο , ντετέκτιβ , νύχτα , παραισθήσεις , πτώμα , σινεμά , σκοτάδι , Σκοτεινό , σώμα , ταινία , Ταινίες , τρόμος , φινάλε , Φόβος , φόνος

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 5 Νοεμβρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.