Η ιστορία ενός αθάνατου παιδιού

“Στόχος του Schafer ήταν να κάνει το παιδί αθάνατο για να ηγηθεί της Σέκτας του για πάντα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο μωρό ήταν ιδανικό για αυτό το σκοπό γιατί το μυαλό του δεν είχε μολυνθεί από την αρνητική ενέργεια που η ομάδα του μισούσε τόσο πολύ…”

02 Μαρτίου 2021

Το 1896 γεννήθηκε στις ΗΠΑ ένας ασυνήθιστος άνδρας που ονομαζόταν James Bernard Schafer. Η οικογένεια του ήταν αρκετά εύπορη ώστε να του εξασφαλίσει μια καλή μόρφωση με αποτέλεσμα ο ίδιος να ολοκληρώσει επιτυχώς τις ιατρικές σπουδές του. Ως προσωπικότητα ωστόσο ήταν αρκετά αμφιλεγόμενος μια και εκτός από γιατρός, μια καθαρά ανθρωπιστική επιστήμη, είχε γίνει και μέλος της σκοτεινής και διαβόητης Ku Klux Klan. Επίσης, έδειχνε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραφυσικά φαινόμενα, τον εσωτερισμό και το υπερφυσικό. Την δεκαετία του 1920 άρχισε να τραβάει την προσοχή της κοινής γνώμης όταν ίδρυσε έναν οργανισμό με τον εντυπωσιακό τίτλο Τhe Royal Fraternity of Master Metaphysicians (Η βασιλική αδελφότητα των Δασκάλων της Μεταφυσικής). Στο καταστατικό της εν λόγω ομάδας δηλωνόταν πως στόχος της ήταν να επιδίδεται στο “ευχάριστο έργο της βοήθειας εκείνων που ήθελαν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους.” Ωστόσο, στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια παραθρησκευτική  Σέκτα. Η ίδρυσή της αποτέλεσε το έναυσμα που οδήγησε τον Schafer στα μονοπάτια αλλόκοτων μυστικιστικών πρακτικών και συμπεριφορών. Η πιο εντυπωσιακή προσπάθεια εκείνης της ομάδας ήταν η απόπειρα της δημιουργίας ενός παιδιού που θα ζούσε για πάντα.

Εκείνη την εποχή ο Schafer αποκαλούσε τον εαυτό του “Αγγελιοφόρο” και ισχυριζόταν ότι διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν τηλεπαθητικός, γιάτρευε ασθενείς με ένα απλό άγγιγμα, αλλά κυρίως “εξαύλωνε”  οποιοδήποτε αντικείμενο ή ζωντανό πλάσμα ήθελε. Τα μέλη της ομάδας του πίστευαν πως όλες οι ασθένειες, σωματικές, διανοητικές ή ψυχικές, ακόμα και ο ίδιος ο θάνατος, προέκυπταν όταν το ανθρώπινο μυαλό  βίωνε “καταστροφικές σκέψεις”, και πως τα διάφορα προβλήματα υγείας αποτελούν στην ουσία προβολές του ίδιου του μυαλού προς το σώμα που το φιλοξενεί. Αν καθάριζε κανείς το μυαλό του και διέγραφε εκείνες τις καταστροφικές σκέψεις, θα μπορούσε να προεκτείνει τη ζωή του επ’ αόριστον και να γίνει ακόμα και αθάνατος.

Έτσι λοιπόν η εν λόγω ομάδα ζούσε μια απλή ζωή που διέπονταν από πολλούς κανόνες όπως για παράδειγμα την αποχή από το αλκοόλ, το κάπνισμα και την κατανάλωση καφέ. Επίσης, ακολουθούσαν μια αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα η οποία απέκλειε το αλάτι και κάθε είδους μπαχαρικά ενώ άλλαζε με το τέλος της κάθε βδομάδας. Οποιοσδήποτε μπορούσε να γίνει μέλος της ομάδας και να μάθει πως να ξεφορτωθεί όλες τις αρρώστιες και να ζήσει για πάντα, φτάνει να πλήρωνε 250 δολάρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί  σήμερα στις 4.000 δολάρια και που αποκαλούνταν “προσφορά αγάπης”!

Οι εξωφρενικοί εκείνοι ισχυρισμοί, αντί να προκαλέσουν τη θυμηδία της κοινής γνώμης, είχαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Ο Schafer άρχισε να δέχεται εκατοντάδες μέλη τα οποία χώριζε σε τάξεις όπως για παράδειγμα στους “μελετητές της Αλήθειας”, στους “Δόκιμους” και στους “Μεταφυσικούς  Διδασκάλους.” Μέχρι το 1930 είχε αποκτήσει πολλές χιλιάδες αφοσιωμένους ακόλουθους. Οι δραστηριότητες του ήταν εξαιρετικά κερδοφόρες και μάλιστα δημιούργησε και ένα παρακλάδι ειδικά για παιδιά που ονομαζόταν “Το κοσμικό δίκτυο”.  Συχνά πλήρωνε κάποια από τα μέλη του για τη δουλειά τους ή έκανε δώρα σε ανθρώπους που του έκαναν πολλές δωρεές με επιταγές που προέρχονταν από “Την ανεξάντλητη Τράπεζα του Απεριόριστου και Συμπαντικού Νου” και που δεν είχαν καμία χρηματική αξία καθώς εξαργυρώνονταν μονάχα με “Ιδέες και κάθε τι επιθυμητό χωρίς περιορισμούς.”

Με τις δωρεές που δεχόταν, τις προσφορές των ακολούθων του, και τις πωλήσεις “Πιστοποιητικών Μέλους” για εκατό δολάρια το κομμάτι, ο Schafer κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων που το 1938 του επέτρεψε να αγοράσει ένα πολυτελές ακίνητο το οποίο περιβαλλόταν από μια έκταση 24 εκταρίων. Ονομαζόταν William Kissam Vanderbilt Estate και βρισκόταν στο Long Island. Εκείνος το μετέτρεψε σε ένα θέρετρο το οποίο αποκαλούσε “Ειρηνικό Παράδεισο.” Τα μέλη της σέκτας του μπορούσαν να το χρησιμοποιούν ως εναλλακτική κατοικία. Η ομάδα του αγόρασε επίσης το Θέατρο  Adelphi στη Νέα Υόρκη το οποίο μετονομάστηκε σε “Ακτινοβόλο Κέντρο” όπου διοργανώνονταν “Μεταφυσικά Σεμινάρια”.  Ο Schafer προσπάθησε επίσης να  ζητήσει φόρο-απαλλαγές από την κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι η οργάνωσή του ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα αλλά δεν τα κατάφερε. Η επιτυχία του ωστόσο ήταν τόσο μεγάλη που το περιοδικό Time αποκάλεσε την Σέκτα του “μια θεολογική σαλάτα Ροδοσταυρισμού, Χριστιανικής επιστήμης, θεραπειών μέσω της πίστης και οδηγιών του πως να κερδίσετε φίλους και να επηρεάζετε τους άλλους.”

Ωστόσο, η όλη κατάσταση έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακή όταν ο Schafer προσπάθησε να εφαρμόσει τις διδασκαλίες του κατά τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργήσει ένα αθάνατο μωρό:

Το 1939, ξεκίνησε το παράξενο πείραμά του όταν έγινε ο κηδεμόνας ενός κοριτσιού τριών μηνών που ονομαζόταν Jean Gauntt, και του οποίου η μητέρα ήταν πολύ φτωχή για να το φροντίσει. Στόχος του Schafer ήταν να το κάνει αθάνατο για να ηγηθεί της Σέκτας του για πάντα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο μωρό ήταν ιδανικό για αυτό το σκοπό γιατί το μυαλό του δεν είχε μολυνθεί από την αρνητική ενέργεια που η ομάδα του μισούσε τόσο πολύ. Ένα μωρό έχει απρογραμμάτιστο εγκέφαλο και με τη σωστή καθοδήγηση θα μπορούσε να γίνει αθάνατο, πολύ πιο εύκολα από ότι ένας ενήλικος άνθρωπος.

Για να επιτευχθεί αυτό, η μικρή Jean θα υποβαλλόταν σε μια ιδιαίτερη δίαιτα που ονομαζόταν “Η δίαιτα της Αιωνιότητας”. Θα διδασκόταν ποτέ να μην δέχεται ορισμένα φαγητά ή ποτά και να μην καταναλώνει αλκοόλ ή ταμπάκο. Θα εκπαιδευόταν σε διάφορες “μεταφυσικές” τεχνικές διανοητικού τύπου και θα την παρακολουθούσαν συνεχώς ακόλουθοι του Schafer στο παιδικό της δωμάτιο. Και το πιο σημαντικό από όλα, ποτέ δεν θα της επιτρέπονταν να ακούσει οτιδήποτε που είχε σχέση με αρρώστιες αναπηρίες ή με τον θάνατο, ούτε ακόμα και έναν ψίθυρο. Αν δεν κατανοούσε το αναπόφευκτο του θανάτου, τότε εκείνος δεν θα την άγγιζε ποτέ. Όλες οι αρνητικές σκέψεις απουσίαζαν από το περιβάλλον της και θα ζούσε σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης και βαθιάς ειρήνης και γαλήνης.

Το συγκεκριμένο πείραμα διήρκησε για 15 μήνες μονάχα. Το Δεκέμβριο του 1940 η μητέρα του μωρού άλλαξε γνώμη και απαίτησε την επιστροφή του. Η αλλαγή αυτή οφειλόταν στις περίεργες συνθήκες στις οποίες μεγάλωνε το παιδί, που απασχολούσαν τον ημερήσιο τύπο, καθώς και στην αυξανόμενη φημολογία του πόσο παράξενη και παραθρησκευτικής φύσης ήταν η εν λόγω ομάδα. Επειδή δεν είχε  υιοθετήσει με νομικές διαδικασίες το παιδί, ο Schafer δεν είχε άλλη επιλογή από το να το επιστρέψει στη βιολογική του μητέρα.

Αυτή η ήττα αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για την ομάδα. Πολλά μέλη της απογοητεύτηκαν ή υποχώρησαν στις πιέσεις των συγγενών τους που ανησυχούσαν για την τύχη τους ενώ υπήρξαν και πολλές επίσημες καταγγελίες ενάντια στον ίδιο τον Schafer. Κατηγορήθηκε ως απατεώνας, τελικά σύρθηκε στα δικαστήρια από τους πρώην ακολούθους και τις οικογένειές τους και φυλακίστηκε το 1942 με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Όταν αποφυλακίστηκε, άνοιξε μια σχολή δια αλληλογραφίας για να συνεχίσει τις διδαχές του και άρχισε να εκδίδει ένα δικό του μεταφυσικό περιοδικό. Είχε ένα ικανοποιητικό εισόδημα και κατάφερε να επιβιώσει μέχρι το 1955 όταν βρέθηκε νεκρός με τη σύζυγό του μέσα στο αυτοκίνητό τους. Η αιτία του θανάτου τους ήταν η εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και δίπλα τους βρέθηκε ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους είχαν αποφασίσει να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Ωστόσο, η μικρή Jean, αν και δεν έγινε ποτέ αθάνατη, ευτυχώς μεγάλωσε και έζησε μια φυσιολογική ζωή…..

 

Πηγές:

1) https://mysteriousuniverse.org/2021/01/the-strange-tale-of-james-schafer-and-the-immortal-child/

2) https://en.wikipedia.org/wiki/James_Bernard_Schafer

3) https://en.wikipedia.org/wiki/James_Bernard_Schafer

 

Main Image Reference

Tags: Adelphi , James Bernard Schafer , Jean Gauntt , Ku Klux Klan , Long Island , mystery , The Weird Side Daily , time , weird , William Kissam Vanderbilt Estate , Αγγελιοφόρος , αθάνατο μωρό , αθάνατος , ακόλουθοι , Ακτινοβόλο Κέντρο , αλκόολ , ανεξάντλητη Τράπεζα του Απεριόριστου και Συμπαντικού Νου , απατεώνας , άρθρα , άρθρο , αρνητική ενέργεια , γαλήνη , δικαστήριο , Δόκιμοι , δωμάτιο , δωρεές , Εγκέφαλος , ειρήνη , Ειρηνικός Παράδεισος , επιταγή , Έρικ Σμυρναίος , Η βασιλική αδελφότητα των Δασκάλων της Μεταφυσικής , Η δίαιτα της Αιωνιότητας , ΗΠΑ , θάνατος , Ιατρική , ιστορία , κανόνες , κάπνισμα , καταστροφικές σκέψεις , μελετητές της Αλήθειας , μέλη , Μεταφυσικά Σεμινάρια , μεταφυσικό , Μεταφυσικοί Διδάσκαλοι , μητέρα , μονοξείδιο άνθρακα , μυαλό , μυστικό , Νέα Υόρκη , ομάδα , Παιδί , παιδιά , παραθρησκευτική  Σέκτα , παραθρησκευτική φύση , παραφυσικά φαινόμενα , παραφυσικό , πείραμα , πίστη , Πιστοποιητικό Μέλους , πρακτικές , προσφορά , προσφορά αγάπης , προσφορές , σέκτα , σπουδές , σώμα , Τhe Royal Fraternity of Master Metaphysicians , ταμπάκο , τηλεπάθεια , Το κοσμικό δίκτυο , υγεία , υπερφυσικές δυνάμεις , Υπερφυσικό , φοροδιαφυγή

Έρικ Σμυρναίος

Δημοσιεύτηκε 2 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.