Η Αινιγματική Υπόθεση του Αγοριού Στην Καμινάδα

“Όταν έφτασε στο σημείο της καμινάδας, έκανε μια μακάβρια ανακάλυψη που τον άφησε εμβρόντητο. Μέσα της, ήταν σφηνωμένο ένα μουμιοποιημένο ανθρώπινο πτώμα σε εμβρυϊκή στάση, με τα πόδια να βρίσκονται προς την πλευρά του κεφαλιού…”

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο ένα άρθρο από την Αγγελική Παπανικήτα για την αινιγματική μακάβρια υπόθεση του αγοριού στην καμινάδα.

Ο Joshua Maddux αποφάσισε να πάει μια βόλτα στο δάσος στις 8 Μαΐου του 2008. Έπειτα από έναν κρύο, χιονισμένο χειμώνα στην κομητεία Teller του Κολοράντο, η άνοιξη είχε καταφθάσει, μετατρέποντας το Εθνικό Δάσος Pike σε ένα εκθαμβωτικό μέρος, με το πράσινο γρασίδι, τα ανθισμένα λουλούδια και τα ποτάμια γεμάτα παγωμένο νερό. Δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί κανείς μια εξόρμηση στο βουνό, ειδικά αν ήταν φυσιολάτρης.

Εκείνη τη μέρα, ο Joshua έβαλε τα πεζοπορικά του παπούτσια και ενημέρωσε την αδελφή του Kate πως θα πήγαινε μια βόλτα στο βουνό. Εκείνη δεν είχε κανένα λόγο να τον αποτρέψει. Ήξερε ότι λάτρευε τη φύση και συνήθιζε να πηγαίνει μοναχικές πεζοπορίες. Η Kate χαιρέτησε τον αδελφό της χωρίς να γνωρίζει ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα τον έβλεπε ζωντανό.

Αν και ήταν Μάιος, όταν το σκοτάδι έπεφτε το κρύο ήταν ακόμα αρκετά αποτρεπτικό για να κοιμηθεί κανείς στη φύση χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό. Η Kate άρχισε να ανησυχεί που δεν έβλεπε τα παπούτσια του αδελφού της δίπλα στην πόρτα και τον ίδιο να ξεκουράζεται στον καναπέ. Δεν είχε ντυθεί καλά για να μείνει έξω το βράδυ. Ωστόσο, επέστρεψε στο κρεβάτι της ελπίζοντας πως θα τον έβρισκε το επόμενο πρωί στο δικό του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως.

Ο Joshua δηλώθηκε ως αγνοούμενος στις 13 Μαΐου. Όντας άτομο χωρίς πρόγραμμα, που του άρεσαν οι περιπέτειες και οι προκλήσεις, οι γονείς του είχαν υποθέσει ότι μπορεί να αποφάσισε να δοκιμάσει τις ικανότητές του στην επιβίωση στην άγρια φύση για λίγες μέρες, ή είχε μείνει σε κάποιον φίλο του και είχε ξεχάσει να τους ενημερώσει. Όταν όμως επικοινώνησαν με όλους τους γνωστούς του και όλοι είπαν ότι δεν είχαν δει τον Joshua εκείνες τις μέρες, οι γονείς του άρχισαν να φοβούνται πραγματικά για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο αδελφός του Joshua υπέφερε από βαριά κατάθλιψη και είχε αυτοκτονήσει δύο χρόνια νωρίτερα. Η πρώτη υπόθεση των αρχών ήταν πως μπορεί ο Joshua να είχε ακολουθήσει τα βήματά του και να είχε κάνει κακό στον εαυτό του. Η οικογένειά του όμως που τον γνώριζε πολύ καλύτερα από τις αρχές τους διαβεβαίωσε πως ο γιος τους δεν είχε κανένα ίχνος ψυχικής ασθένειας. Ήταν ένα χαρούμενο, αισιόδοξο παιδί καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του που κατάφερε να σταθεί στα πόδια του με σθένος έπειτα από την απώλεια του αδελφού του.

Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών σχηματίστηκε και μαζί με τις αρχές όργωσαν το δάσος αναζητώντας τον Joshua. Παρά τις εντατικές έρευνες που έκαναν, δεν κατάφεραν να βρουν κανένα ίχνος του ή τουλάχιστον κάτι που να μαρτυρά που μπορεί να είχε πάει.

Αν και είχε φύγει χωρίς να πάρει χρήματα ή προμήθειες μαζί του, δεν είχε εχθρούς ή μπλεξίματα, το μόνο που μπόρεσαν να υποθέσουν οι γονείς του ήταν πως για κάποιον λόγο ο γιος τους το είχε σκάσει. Είχε πάρει ένα λεωφορείο και είχε ταξιδέψει μακριά από το σπίτι του και βιοποριζόταν ως μουσικός ή συγγραφέας, καθώς είχε έντονη κλίση και ταλέντο και στη μουσική και στη συγγραφή. Τους ήταν λιγότερο οδυνηρό να σκέφτονται κάτι τέτοιο από το να αναλογίζονται ότι ίσως δεν ήταν πια ζωντανός.

Δυστυχώς όμως, ο Joshua δεν εγκατέλειψε ποτέ την περιοχή. Δεν έγινε κάποιος αινιγματικός πολυτάλαντος συγγραφέας που χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, ούτε κάποιος αξεπέραστος μουσικός με μυστηριώδες παρελθόν.

Εφτά χρόνια έπειτα από την εξαφάνιση, το 2015, ο Chuck Murphy πήρε την απόφαση να κατεδαφίσει την ξύλινη καλύβα του, λιγότερο από ένα μίλι μακριά από την οικία των Maddux. Από το 2005 που σταμάτησε να μένει ο αδελφός του, ο Chuck την χρησιμοποιούσε μόνο για αποθηκευτικό χώρο. Την είχε επισκεφτεί ελάχιστες φορές. Δεν τη συντηρούσε όπως θα έπρεπε, και ζώα έμπαιναν από διάφορα περάσματα με αποτέλεσμα το σπίτι να είναι σχεδόν ένα ερείπιο που του προκαλούσε προβλήματα. Θα το έριχνε και θα κινούσε τις κατάλληλες νομικές διαδικασίες για να μπορέσει να χτίσει κάτι πιο αξιοπρεπές εκεί.

Όταν έφτασε στο σημείο της καμινάδας, έκανε μια μακάβρια ανακάλυψη που τον άφησε εμβρόντητο. Μέσα της, ήταν σφηνωμένο ένα μουμιοποιημένο ανθρώπινο πτώμα σε εμβρυϊκή στάση, με τα πόδια να βρίσκονται προς την πλευρά του κεφαλιού. Τα ρούχα του πτώματος ήταν διπλωμένα και ακουμπισμένα δίπλα στο τζάκι ενώ το ίδιο ήταν ντυμένο με ένα σχεδόν διαλυμένο στρώμα από εσωθερμικά ρούχα.

Η αστυνομία κατέφθασε άμεσα στο σημείο του αλλόκοτου αυτού εγκλήματος. Καθώς η αποσύνθεση του πτώματος ήταν ιδιαιτέρως προχωρημένη για να γίνει ταυτοποίηση με χαρακτηριστικά του προσώπου του, ιατροδικαστές τράβηξαν φωτογραφίες και πήραν δείγματα από την οδοντοστοιχία του πτώματος για να τα συγκρίνουν με το αρχείο των αγνοούμενων ατόμων. Το πόρισμά τους ήταν κάθε άλλο παρά αναμενόμενο. Το πτώμα άνηκε στον Joshua Maddux.

«Η κατάσταση δεν βγάζει το παραμικρό νόημα. Πραγματικά περιμέναμε ότι θα βρισκόταν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και στην πραγματικότητα ήταν τόσο κοντά. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι ήταν ένα παιδί δεκαοκτώ χρονών που ερευνούσε μια καλύβα -ήταν πραγματικά παρατημένη τόσο καιρό- και ένα φρικτό ατύχημα συνέβη», δήλωσε η αδελφή του σοκαρισμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι υποθέσεις άρχισαν να σχηματίζονται. Με ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε κανενός είδους τραύματος, κατάγματος ή εκδοράς στα οστά του Joshua που να μαρτυρά πως είχε πέσει θύμα δολοφονίας και ο υπεύθυνος είχε την τρελή ιδέα να τον βάλει μέσα στην καμινάδα. Έτσι, υπέθεσαν ότι θα μπορούσε να είχε μπει μέσα στην καμινάδα με τη δική του θέληση, κατά λάθος να σφήνωσε και να πέθανε τελικά από ένα συνδυασμό υποθερμίας και αφυδάτωσης έπειτα από μια με δύο μέρες. Έτσι, οι υπεύθυνοι έκλεισαν τον φάκελο χαρακτηρίζοντας τον θάνατό του ως ατύχημα στην προσπάθειά του να μπει μέσα στην καλύβα. Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι κάθε άλλο παρά ατύχημα ήταν αυτό που συνέβη στο άτυχο αγόρι.

Ο Chuck Murphy ήταν από τους πρώτους που αμφισβήτησαν το πόρισμα των ιατροδικαστών. Δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του σπιτιού είχε τοποθετήσει ένα ισχυρό μεταλλικό πλέγμα, ακριβώς επειδή δεν επιθυμούσε ζώα, κλαδιά ή κουκουνάρια να σφηνώνουν στην καμινάδα του και έκτοτε δεν το είχε αφαιρέσει ποτέ. Αυτό δημιούργησε μεγάλη σύγχυση καθώς οι αρχές ισχυρίζονταν ότι δεν συνέλεξαν κανένα τέτοιο κατασκεύασμα αλλά φαίνεται πως πράγματι υπήρχε ένα πλέγμα το οποίο όμως θεωρήθηκε ως σκουπίδι από τους αστυνομικούς και το έδωσαν για ανακύκλωση αγνοώντας πως ήταν ένα στοιχείο.

Και άλλα κρίσιμα ερωτήματα όμως εκκρεμούσαν. Γιατί ο Joshua ήταν γυμνός, πέρα από τα λεπτά εσωθερμικά; Ποιος είχε διπλώσει τα ρούχα του και τα είχε αφήσει στο τζάκι; Επίσης, έτσι όπως βρέθηκε θα έπρεπε να είχε πέσει με το κεφάλι από την καμινάδα αλλά και πάλι αυτό δεν θα εξηγούσε την αφύσικη εμβρυική στάση που βρέθηκε, με τα πόδια του να είναι πάνω από το κεφάλι του. Ένα άλλο περίεργο στοιχείο που αγνοήθηκε στην αρχική έρευνα ήταν πως ένα ογκώδες τραπέζι είχε μετακινηθεί και είχε τοποθετηθεί ακριβώς μπροστά από το τζάκι σαν για να εμποδίσει κάποιον να βγει από εκεί ή να το πλησιάσει. Όλα τα στοιχεία έδειχναν πως δεν ήταν καθόλου ατύχημα όπως βιαστικά είχαν πει οι αρχές.

Ο μοναδικός γνωστός ύποπτος ήταν ο Andrew Richard Newman που είχε ένα πλούσιο ποινικό μητρώο και τελικά κατέληξε στη φυλακή για τη δολοφονία δύο άλλων ατόμων, ένα εκ των οποίων το είχε σφηνώσει σε ένα βαρέλι. Μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο Newman είχε ομολογήσει τη δολοφονία του Joshua και μάλιστα ήταν ένα από τα τελευταία άτομα που τον είδαν ζωντανό. Ωστόσο, δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία να τον δένουν με τη σκηνή του εγκλήματος, ή αν ποτέ υπήρξαν, αγνοήθηκαν παντελώς όπως έγινε και αρχικά. Ο Newman εξάλλου δεν φαινόταν να έχει κάποιο κίνητρο να σκοτώσει τον Joshua μιας και ο δεύτερος δεν είχε ούτε κάποιο προσωπικό ζήτημα μαζί του, ούτε έφερε πάνω του αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στον άτυχο Joshua έπειτα από τη στιγμή που αποχαιρέτησε την αδελφή του. Με όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει πάντως στο φως, η πιθανότητα ο Joshua να κατέληξε από δικό του λάθος στην καμινάδα μοιάζει να είναι εξαιρετικά μικρή, έως και ανύπαρκτη.

 

Main Image Reference

Tags: Andrew Richard Newman , Chuck Murphy , Creepy , death , Eerie , Joshua Maddux , Kate , murder , mystery , Teller , The Weird Side Daily , αγνοούμενος , Αγόρι , Ανατριχιαστικό , αποσύνθεση , άρθρα , άρθρα εγκλήματος , άρθρα τρόμου , άρθρο , άρθρο εγκλήματος , άρθρο τρόμου , αρχείο , ασθένεια , ατύχημα , αυτοκτονία , αφυδάτωση , βαρέλι , βόλτα , βουνά , βουνό , γονείς , δάση , δάσος , δολοφονία , δολοφόνος , Έγκλημα , εθελοντές , εκδορά , εξαφάνιση , Ερείπιο , έρευνα , εσωθερμικά , Ζώα , ζωντανός , Ζώο , θεωρία , ιατροδικαστές , ιατροδικαστής , ίχνη , ίχνος , καλύβα , καμινάδα , κάταγμα , κατάθλιψη , κατεδάφιση , Κολοράντο , κρεβάτι , λεωφορείο , μακάβριο , μάρτυρας , μάρτυρες , μητρώο , Μουσική , μουσικός , νεκρός , οικογένεια , οστά , οστό , πεζοπορία , περιπέτεια , πλέγμα , πρόκληση , πτώμα , ρούχα , σκελετός , σοκ , στοιχειό , Συγγραφέας , συγγραφή , σώμα , ταλέντο , ταξίδι , τζάκι , τραπέζι , τραύμα , υποθερμία , υπόθεση , ύποπτος , φόνος , φυλακή , φύση , φωτογραφία , φωτογραφίες , ψυχική ασθένεια

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 18 Απριλίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.