Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία “Βερόνικα”

“Το κακό σύμφωνα με τους γονείς της άτυχης κοπέλας φέρεται να ξεκίνησε από τον θάνατο της γιαγιάς της, η οποία λίγο προτού ξεψυχήσει ψιθύρισε στο αυτί της κόρης της πως θα προκαλέσει μεγάλο κακό σε εκείνη και την οικογένειά της τις επόμενες ημέρες…”

06 Οκτωβρίου 2021

Γνωστό σε όλους, δεν είναι παρά ένας απλός πίνακας με αριθμούς ο οποίος αναγράφει πάνω του τρεις μονάχα λέξεις: Ναι, όχι και αντίο. Αυτές οι λέξεις, αν και τόσο απλές, χιλιοειπωμένες από κάθε στόμα σε αυτό τον κόσμο, είναι καθοριστικές για τις επικλήσεις που προκαλούν ρίγη τρόμου από την αρχή μέχρι το τέλος τους.

Ο πίνακας αυτός θα έπρεπε κανονικά να είναι ξύλινος, όμως συναντάται ως πλαστικός ή ακόμα και τυπωμένος πάνω στο χαρτί. Η επίκληση ξεκινά πάντα με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη ενός “κύκλου” δύο ατόμων και πάνω. Η διαδικασία, μπορεί να διαρκέσει από ένα τέταρτο έως και μία ολόκληρη ώρα, ενώ απαραίτητος είναι ο ξύλινος δείκτης του επιτραπέζιου ή έστω ένα ποτηράκι που θα κινούν οι πνευματικές δυνάμεις που έχουν κληθεί να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Το πιθανότερο όμως, είναι αντί για κάποιο συγγενή ή αγαπημένο σας, να σας έχει επισκεφθεί κάτι κακοπροαίρετο με σκοπό να σας βλάψει.

Άλλοι πιστεύουν πως η απόπειρα να καλέσει κανείς οποιοδήποτε πνεύμα ή παρουσία από το υπερπέραν αποτελεί το άκρο της επικινδυνότητας, ενώ μερικοί διαφωνούν θεωρώντας τον πίνακα αυτόν ως ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι με το οποίο μπορεί να περάσει κανείς την ώρα του αυξάνοντας την αδρεναλίνη του λίγο παραπάνω. Συνήθως προτιμάται την νύχτα, όταν οι παρεμβολές στην ατμόσφαιρα είναι ελάχιστες και οι αόρατες οντότητες είναι περισσότερο δραστήριες. Λέγεται ότι από την παρέα, θα πρέπει να οριστεί κάποιος ως “μέσο”. Το “μέσο”, θα υποβάλλει τις ερωτήσεις και θα λαμβάνει τις απαντήσεις. Στην αρχή, προτείνεται να είναι εύκολες ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μονολεκτικά, ενώ απαγορεύεται ρητά η πρόκληση της οντότητας ή ακόμα χειρότερα, να ξεχάσεις να “πεις” αντίο. Η τελευταία που το έκανε, έγινε γνωστή μέσα από τον θάνατό της.

Η παλιά κιτρινισμένη φωτογραφία της δεν θυμίζει τίποτα σε εσάς, ούτε είναι αρκετή για να αποκαλύψει τα μαρτύρια που υπέστη αυτή η νεαρή κοπέλα. Όμως, αν αναφέρω την ισπανική ταινία “Veronica“, ίσως καταλάβετε τι εννοώ και σίγουρα σοκαριστείτε σκεπτόμενοι πως όλα όσα είδατε ήταν βασισμένα στην ιστορία της Estefania Gutierrez Lazaro, μιας έφηβης που τόλμησε να παίξει το ouija μαζί με τις άλλες δύο φίλες της στην τουαλέτα του σχολείου τους. Φυσικά, το τρομακτικό του πράγματος γι αυτές δεν ξεκίνησε από την αρχή, αλλά όταν είχαν την ατυχία να τους πιάσει στα πράσα ένας καθηγητής ο οποίος αντιδρώντας παρορμητικά έσπασε τον πίνακα στα δύο, με αποτέλεσμα να μην ειπωθεί ποτέ το αντίο.

Το κακό βέβαια σύμφωνα με τους γονείς της άτυχης κοπέλας φέρεται να ξεκίνησε από τον θάνατο της γιαγιάς της, η οποία λίγο προτού ξεψυχήσει ψιθύρισε στο αυτί της κόρης της πως θα προκαλέσει μεγάλο κακό σε εκείνη και την οικογένειά της τις επόμενες ημέρες, όπως και έγινε, αφού μετά το σπάσιμο του πίνακα, η Estefania έπεσε σε καταληπτικό κώμα για να καταλήξει τελικά τρεις ημέρες αργότερα, με κύρια αιτία θανάτου την καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια. Ανεξήγητο, έτσι;

Οι γονείς, ποτέ δεν πείστηκαν από αυτό το ιατρικό πόρισμα. Και τα γεγονότα που ακολούθησαν το διέψευσαν, επιβεβαιώνοντας ολοένα και περισσότερο πως η κατάρα της γιαγιάς της είχε πέσει πάνω τους σαν σκιά. Η φωτογραφία της έφηβης Estefania, πήρε ανεξήγητα φωτιά, και μόνο στο σημείο του προσώπου της, ενώ η οικογένεια ξυπνούσε μέσα στα μεσάνυχτα από τις σπαρακτικές φωνές που φώναζαν “Μαμά!”. Το πιο ανεξήγητο από όλα όμως ήταν το πώς, ενώ το δωμάτιο της κοπέλας κλειδώθηκε αμέσως μετά τον θάνατό της, τα πράγματα της βρέθηκαν ανακατεμένα και πεταμένα στο πάτωμα. Δύο χρόνια βίωνε η οικογένεια αυτή την κόλαση, έως ότου να πάρει την απόφαση τελικά να δράσει καλώντας τις αρχές ούτως ώστε κάποιος να τους επιβεβαιώσει πως όλα όσα ζούσαν ήταν αληθινά. Εκεί, οι αστυνομικοί αντίκρισαν τα τρομοκρατημένα μέλη της οικογένειας, τα οποία τους οδήγησαν να καθίσουν στο σαλόνι του σπιτιού. Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά “Ένα ντουλάπι άνοιξε μόνο του με μια κίνηση που δεν ήταν φυσική. Στη συνέχεια, άξαφνα ένα λευκό τραπεζομάντηλο απέκτησε έναν καφέ λεκέ που δεν είχε πριν, με ανεξήγητο τρόπο. Οι κόρες της οικογένειας, τοποθέτησαν ένα σταυρό μπροστά από μια αφίσα μπροστά στα μάτια μας, για να δούμε στη συνέχεια βαθιές γρατζουνιές να εμφανίζονται πάνω στο χαρτί. Ήταν απίστευτο. Ένα από τα παιδιά, έπεσε κάτω αφού μια ακαθόριστη δύναμη φάνηκε να τον σπρώχνει προς τα μπρος, ενώ απόκοσμες φωνές ηχούσαν συνεχώς στα αυτιά μας”.

Όλα τα άρθρα που σχετίζονται με την υπόθεση, τελειώνουν ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα από αυτή την αναφορά δεν έχει διαλευκανθεί. Και ούτε πρόκειται. Ποιος θα τολμούσε να εμβαθύνει περισσότερο; Κανείς, αφού ούτε εμείς οι ίδιοι δεν θα τολμήσουμε να παρακολουθήσουμε αυτή την ταινία, πόσο μάλλον να κάνουμε μια επίκληση στον πίνακα του ouija. Όσοι όμως είστε αρκετά θαρραλέοι, μην ξεχάσετε ποτέ να πείτε αντίο…

Tags: Estefania Gutierrez Lazaro , Ouija Board , The Weird Side Daily , Veronica , αναφορά , ανεπάρκεια , αντίο , απάντηση , απόπειρα , άρθρα , άρθρο , άρθρο τρόμου , Βερόνικα , βράδυ , γιαγιά , γονείς , Επίκληση , επιτραπέζιο παιχνίδι , έφηβη , θάνατος , ιστορία , ιστορία τρόμου , ιστορίες , καθηγητής , κακό , κατάρα , κόλαση , κοπέλα , κύκλος , κώμα , μαρτύριο , ναι , νύχτα , ξύλο , οικογένεια , όχι , παιχνίδι , Πίνακας , πνεύμα , πνεύματα , πρόκληση , πρόσωπο , σαλόνι , Σκιά , σπίτι , σχολείο , ταινία , ταινία τρόμου , Ταινίες , φίλοι , χαρτί , Χριστίνα Ατματζίδου

Χριστίνα Ατματζίδου

Δημοσιεύτηκε 6 Οκτωβρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.