Γιατί μας αρέσουν τα μυστήρια

Τι είναι αυτό που μας κρατάει στο μυστήριο;
Ο Γρηγόρης Τριγλίδης σε αυτό του το άρθρο επιδιώκει να δώσει απαντήσεις στο διαχρονικό αυτό ερώτημα.

19 Σεπτεμβρίου 2020

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάτσει και έχουμε διαβάσει κάποιο άρθρο ή βιβλίο μυστηρίου. Μείναμε αργά το βράδυ για να δούμε μια ταινία θρίλερ, τρόμου ή μυστηρίου που μας προκαλεί ερωτήματα. Ειδικά όταν το κανονίζαμε με παρέα. Πατατάκια και ποπ κορν έδιναν κι έπαιρναν την ώρα της μεγάλης αγωνία. Για να μην αναφέρω τις αμέτρητες ιστορίες συνομωσίας που πλέον τις βρίσκουμε ελεύθερα στο διαδίκτυο. Όμως εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Τι είναι αυτό που μας κρατάει στο μυστήριο; Ας δούμε λίγο τι συμβαίνει.

Στο χώρο του μυστηρίου όλα τα θέματα γύρω από αυτό δημιουργούν αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί πολλές φορές, π.χ. σε κάποιο έγκλημα, οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές δεν έδωσαν πλήρες αστυνομικό δελτίο, ή για κάποιο δικό τους λόγο δεν έδωσαν όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα. Αυτό πολλές φορές οδηγεί κάποιους να θέλουν να λύσουν το μυστήριό κι εκεί ακριβώς είναι που γεννιούνται οι περισσότερες ιστορίας συνομωσίας. Πέραν τούτου, τι οδηγεί όμως τους ανθρώπους σε μια τέτοια ενέργεια δεν έχει απαντηθεί.

Μετά υπάρχουν οι θρύλοι διαφόρων περιοχών ή κτισμάτων που κάνουν τους ανθρώπους να φοβούνται από την μια μεριά, αλλά να γοητεύονται από την άλλη και να θέλουν να μάθουν περισσότερα. Με τον τρόπο αυτό οι περιοχές εκείνες είτε διώχνουν το κόσμο, είτε το εκμεταλλεύονται για τουριστικούς σκοπούς. Ανάλογα την ιστορία και γενικά την κατάσταση γύρω από αυτό. Όμως και πάλι το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Μερικές εικασίες μπορεί να είναι ίσως, μια ανάγκη του ανθρώπου να θέλει να δείξει την αξία του τη στιγμή που θα λύσει την όποια ιστορία. Ίσως να είναι η ανακάλυψη σε κάτι ανεξερεύνητο. Ίσως να έχουμε φτιαχτεί για να δημιουργούμε ψεύτικες ιστορίες που στη συνέχεια να δημιουργούν όλα τα παραπάνω. Ίσως τελικά να είμαστε δημιουργοί ιστοριών και να μην το γνωρίζουμε. Μπορεί κάποιο πνεύμα, εν αγνοία μας, να μας μίλησε και να μας είπε τι έχει συμβεί γύρω από αυτό. Ίσως η νεκρή ψυχή να ζητά δικαίωση κι εμείς να ήμαστε ο δέκτης της επικοινωνίας της με τον έξω κόσμο. Όπως και να έχει είναι ένα ερώτημα που από μόνο του δημιουργεί ένα μικρό κενό. Ένα κενό μυστηρίου που όλοι μας έχουμε μια διαφορετική άποψη γι’ αυτό αλλά όχι την ίδια. Όπως και να έχει η αγάπη μας για το μυστήριο είναι το μόνο κοινό στοιχείο μας.

 

Main Image Reference

Tags: The Weird Side Daily , αγάπη , αγωνία , αλλόκοτο , ανακάλυψη , ανεξήγητο , Άνθρωπος , άρθρα , άρθρο , άρθρο φαντασίας , άρθρο φανταστικού , αρχές , Αστυνομία , αστυνομικό δελτίο , βιβλία , βιβλίο , βράδυ , γοητεία , Γρηγόρης Τριγλίδης , δελτίο , Έγκλημα , Εγκλήματα , εικασία , ενέργεια , επικοινωνίας , ερώτημα , ερωτήματα , θέμα , θέματα , θρίλερ , Θρύλοι , Θρύλος , ιστορία , ιστορίες , κόσμος , Κτήριο , μεταφυσικό , μυστήριο , νεκρός , παραφυσικό , παρέα , περιοχή , πνεύμα , στοιχειό , συνωμοσία , συνωμοσίες , ταινία , ταινία μυστηρίου , ταινία τρόμου , Ταινίες , τρόμος , Υπερφυσικό , Φόβος , ψηχή

Γρηγόρης Τριγλίδης

Δημοσιεύτηκε 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.