Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα του Αλίμου

“Ο Άλιμος δεν είναι μόνο μία λαμπερή περιοχή με σημαντικές στιγμές σπουδαίων προσωπικοτήτων. Είναι και μία περιοχή που σημαδεύτηκε από εγκληματικές πράξεις, απόρροια του ανθρώπινου μυαλού που άλλοτε θαυμάζεται για τη φωτεινότητά του και άλλοτε προκαλεί φόβο και αποστροφή για τη σκοτεινότητά του…”

24 Οκτωβρίου 2020

Το ανθρώπινο μυαλό είναι τόσο πολυεπίπεδο, δυσνόητο και βαθύ που πάντοτε εκπλήσσει, προκαλεί απορίες και ξαφνιάζει. Και ένα από αυτά τα εγκλήματα, ήταν η υπόθεση της Αμερικανίδας Νίτας Μπέικερ, μίας σύγχρονης Μήδειας που ενέπνευσε καλλιτεχνικές δημιουργίες και επεισόδια σειρών.

Ήταν βράδυ Σαββάτου του 1961, όταν η θρησκόληπτη Νίτα Μπέικερ, κλονισμένη από την εξωσυζυγική σχέση του συζύγου της, φωνάζει τα τρία της παιδιά με τα οποία έμεναν μαζί στη μονοκατοικία τους στο Καλαμάκι, στη γωνιά Θουκυδίδου και Μεγίστης. Αφού τα κάνει μπάνιο και τα ταΐζει πουτίγκα, τα βάζει για ύπνο.

Πηγαίνει στο τραπέζι της κουζίνας, ανοίγει τη Βίβλο και υπογραμμίζει ένα εδάφιο το οποίο αναφέρεται στη μοιχεία. Αφού αφήνει ανοιχτή τη σελίδα σε εκείνο το σημείο, πηγαίνει στο δωμάτιο των παιδιών της.

Αφού στραγγαλίζει και τα τρία, στρέφεται στον εαυτό της και αποπειράται με ένα μαχαίρι να κόψει την καρωτίδα της. Τα χέρια της όμως τρέμουν, και λιποθυμάει έχοντας υποστεί σοκ.

Δεν περνάει αρκετή ώρα και ο σύζυγός της μπαίνει στο σπίτι. Αντικρίζει το θέαμα και παθαίνει νευρικό κλονισμό.

Με αυτό τον τρόπο, η Μπέικερ τιμώρησε το σύζυγό της για τις φωτογραφίες που αποδείκνυαν ότι ο σύζυγός της είχε εξωσυζυγική σχέση με άλλη γυναίκα. Έχοντας προσπαθήσει να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους και θέλοντας να ‘’γλιτώσει’’ –όπως πίστευε- τα παιδιά της από την αμαρτία, έφυγε εκτός ορίων…. ένα έγκλημα που συνέβη στον Άλιμο, την περιοχή μας και συγκλονίζει όποιον το μάθει…

Το γράμμα της Νίτας Μπέικερ στο σύζυγό της πριν την αποτρόπαια πράξη της, έγραφε τα εξής:

Βαρέθηκα να ζω σ’ αυτό το σπίτι με τον εφιάλτη των οργίων σου! Βαρέθηκα ν’ ακούω κάθε βράδυ κι από ένα ψέμα! Δε φταίω εγώ. Σε προειδοποίησα ότι τα πράγματα ίσως να έφταναν κάποτε σε κακό τέλος και να πλήρωνες ακριβά τις αμαρτίες σου! Θα μπορούσα βέβαια να έπαιρνα τα παιδιά μου και να έφευγα. Ξέρω όμως ότι δε θ’ άντεχα για πολύ! Θ’ άρχιζες πάλι τις υποσχέσεις σου και θα μου γύριζες τα μυαλά! Έχεις έναν τρόπο να τα κανονίζεις όλα με το μαλακό! Αλλά πάντα όπως βολεύει εσένα! Χωρίς να σκέφτεσαι τον άλλον! Αν εκείνη είναι πιο ωραία από μένα και σου χαρίζει πιο ωραίες στιγμές ας σε κρατήσει! Εγώ δεν αντέχω άλλο! Στα παιδιά μας έχω εξασφαλίσει ένα ήσυχο και χριστιανικό καταφύγιο! Μακριά απ’ το βούρκο που κυλίστηκε ο πατέρας τους! Ξέρω ότι είναι τρομερό αυτό που έκανα! Και μεγάλο το κρίμα μου που αναγκάστηκα να αφαιρέσω τη ζωή απ’ αυτά τα τρία αθώα πλασματάκια που τόσο τα αγάπησα! Εσύ όμως μ’ έσπρωξες να κόψω το νήμα της ζωής τους!!! Για να μην τ’ αφήσω να μεγαλώσουν και να ζουν με τη ντροπή του πατέρα τους!!! Ελπίζω να είσαι τώρα ευχαριστημένος….

Η υπόθεση της Μπέικερ ενέπνευσε τη θρυλική σειρά τρόμου Ανατομία Ενός εγκλήματος με την υπόθεση της ίδιας να ζωντανεύει στο επεισόδιο “τυφλή εκδίκηση” με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Ενέπνευσε επίσης, τον Ζυλ Ντασέν και τη Μελίνα Μερκούρη για τη δημιουργία της ταινίας  “A dream of passion” ( Κραυγή Γυναικών, Η σύγχρονη Μήδεια).

Ο Άλιμος δεν είναι μόνο μία λαμπερή περιοχή με σημαντικές στιγμές σπουδαίων προσωπικοτήτων. Είναι και μία περιοχή που σημαδεύτηκε από εγκληματικές πράξεις, απόρροια του ανθρώπινου μυαλού που άλλοτε θαυμάζεται για τη φωτεινότητά του και άλλοτε προκαλεί φόβο και αποστροφή για τη σκοτεινότητά του…

 

Main Image Reference

Tags: A dream of passion , The Weird Side Daily , Άλιμος , αμαρτία , αμαρτίες , Ανατομίας Ενός εγκλήματος , Άνθρωπος , απορία , απορίες , άρθρα , άρθρο , Βίβλος , βούρκος , γυναίκα , δολοφονία , δολοφόνος , δωμάτιο , Έγκλημα , εξωσυζυγική σχέση , εφιάλτης , Ζυλ Ντασέν , Η σύγχρονη Μήδεια , κακό τέλος , καλαμάκι , Καρυοφυλλιά Καραμπέτη , καρωτίδα , καταφύγιο , Κραυγή Γυναικών , λιποθυμία , Μαρία Σκαμπαρδών , Μελίνα Μερκούρη , Μήδεια , μοιχεία , μυαλό , νευρικός κλονισμός , Νίτα Μπέικερ , όργιο , Παιδί , παιδιά , πουτίγκα , σειρά , Σειρές , σοκ , σπίτι , στραγγαλισμός , σύζυγος , σχέση , ταινία , Ταινίες , Τέλος , τιμωρία , τραπέζι , Τυφλή εκδίκηση , φόνος , ψέμα

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 24 Οκτωβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.