Dibbuk Box

Ένα weird άρθρο για το δαιμονικό dibbuk box που δεν πρέπει ποτέ σε καμία περίπτωση να το ανοίξεις γιατί θα ελευθερωθεί ο δαίμονας που κρύβει μέσα του.

Στην εβραϊκή μυθολογία ο dybbuk είναι ένα κακόβουλο πνεύμα (η ψυχή ενός νεκρού) το οποίο μπαίνει σε κάποιο άλλο σώμα και βγαίνει αφού έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το σκοπό του.

Το  dybbuk box ή dibbuk box είναι ένα κουτί το οποίο υποτίθεται ότι έχει παγιδευμένο ένα dibbuk και δεν πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να το ανοίξεις γιατί θα πάθεις μεγάλες συμφορές.

Το αυθεντικό dibbuk box άνηκε σε μια ηλικιωμένη, η οποία όταν πέθανε (σε ηλικία 103 ετών) το αντικείμενο πουλήθηκε σε κάποιον ονόματι Kevin Mannis. Η εγγονή της ηλικιωμένης τόνισε στον Mannis ότι σε καμία περίπτωση το κουτί δεν πρέπει να ανοιχτεί και ότι η γιαγιά της το κρατούσε πολλά χρόνια κλειδωμένο και δεν άφηνε κανέναν να το ανοίξει. Ο Mannis όμως δεν την άκουσε και άνοιξε το κουτί,  μη πιστεύοντας ότι είχε κάτι το δαιμονικό, για να το καθαρίσει και να το δώσει ως δώρο στη μητέρα του. Όταν άνοιξε το κουτί βρήκε κάποια παράξενα αντικείμενα όπως δύο πένες της δεκαετίας του 1920, ένα μικρό ποτήρι χρυσού κρασιού, τρίχες δεμένες μεταξύ τους, ένα μικρό άγαλμα χαραγμένο με την εβραϊκή λέξη “shalom“, ένα ξεραμένο τριαντάφυλλο και ένα κηροπήγιο με τέσσερα πόδια. Όταν έδωσε το κουτί στη μητέρα του την ίδια μέρα εκείνη έπαθε εγκεφαλικό και ο Mannis άρχισε να υποφέρει από φοβερούς εφιάλτες όπου έβλεπε μια δαιμονική γριά (Hag) και όταν ξυπνούσε είχε μώλωπες σε όλο του το σώμα. Επιπλέον άρχισε να βλέπει και σκιερές μορφές μέσα στο σπίτι. Περνώντας από τα χέρια της οικογένειάς του και της κοπέλας του, ανέφεραν πως το κουτί μύριζε είτε κάτουρα γάτας, είτε γιασεμί. Το πιο παράξενο όμως είναι ότι όλοι ξεκίνησαν να βλέπουν εφιάλτες και ισχυρίζονταν ότι είχαν τον ίδιο εφιάλτη με τη δαιμονική γριά.

Έτσι αποφάσισε να πουλήσει το 2001 το κουτί στο ebay πιστεύοντας ότι θα το πάρει κάποιος που θα ήξερε πως να το χειριστεί, γιατί φοβόταν να το κάψει όπως είπε, μήπως και το πνεύμα του κουτιού τον στοιχειώσει για πάντα. Τελικά ένας  φοιτητής το αγόρασε αλλά στη συνέχεια κατέληξε στον Jason Haxton (διευθυντής του Μουσείου Οστεοπαθητικής Ιατρικής στο Α.Τ. Still University).  Ο Mannis είχε προειδοποιήσει ότι το κουτί ήταν δαιμονικό και ότι περιείχε μέσα κάποια παράξενα αντικείμενα.

Ο Haxton έγραψε αργότερα ότι ξεκίνησε να αποκτάει παράξενα προβλήματα υγείας, όπως έντονα εξανθήματα και να βήχει αίμα. Στη συνέχεια προσπάθησε να ξανακλειδώσει το dybbuk πίσω στο κουτί του και τελικά με τα λεγόμενά του τα κατάφερε και έκρυψε το κουτί σε μια μυστική τοποθεσία, όμως αργότερα δώρισε το κουτί στον  Zak Bagans, ερευνητής του παραφυσικού της εκπομπής Ghost Adventures, ο οποίος έβαλε το κουτί στο “στοιχειωμένο” μουσείο του γεμάτο με παραφυσικά αντικείμενα στο Λας Βέγκας.

Μετά την ταινία του 2012 The Possession βασισμένο στο dibbuk box και την ιστορία του Mannis, έγινε viral με πολλούς youtuber να αποκτάνε dybbuk κουτιά είτε από το dark web, είτε από το ebay, είτε με κάποιο άλλο τρόπο και να τα ανοίγουν! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έζησαν παραφυσικές εμπειρίες, εφιάλτες, είτε προβλήματα υγείας.

Εσείς θα τολμούσατε να ανοίξετε ένα dibbuk box;

Tags: dark web , death , demon , dibbuk , dibbuk box , dybbuk , dybbuk box , ebay , ghost adventures , hag , illness , jason haxton , kevin mannis , magic , museum , mystery , nightmares , paranormal , spirit , strange , weird , zak bagans , αρρώστια , αρρώστιες , γριά , δαίμονας , εβραϊκή μυθολογία , εφιάλτες , θάνατος , μαγεία , μουσείο , μυθολογία , μυστήριο , παράξενες ασθένειες , Παράξενο , παραφυσικά , παραφυσικό , πνεύμα , Φαντάσματα

Μάγδα Ασημακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 7 Ιουνίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.