Το Βασικό Ένστικτο παραμένει το καλύτερο ερωτικό θρίλερ

Ένας παγοκόφτης κάτω από ένα κρεβάτι και ένα άγριο έγκλημα έγιναν η αιτία για τη δημιουργία του καλύτερου ερωτικού θρίλερ όλων των εποχών…

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ένας παγοκόφτης κάτω από ένα κρεβάτι και ένα άγριο έγκλημα έγιναν η αιτία για τη δημιουργία του καλύτερου ερωτικού θρίλερ –για εμένα πάντα- όλων των εποχών, το Βασικό Ένστικτο. Συνδυάζει αρμονικά τη σκοτεινή ατμόσφαιρα, το αίσθημα του φόβου, όπως και το ερωτικό πάθος.

 

Το ερωτικό θρίλερ του Πολ Βερχόβεν με πρωταγωνιστές τον Michael Douglas στο ρόλο του ντετέκτιβ Νικ Κάραν, ο οποίος διερευνά τη δολοφονία ενός ροκ σταρ και της Sharon Stone που υποδύεται την αινιγματική συγγραφέα Κάθριν Τραμέλ, συνάρπασε εκατομμύρια σινεφίλ σε όλο τον κόσμο. Το ερωτικό μπλέξιμο των δύο καθώς και μία σειρά από περίεργες συμπτώσεις που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Τραμέλ είναι η δολοφόνος, δε θα αργήσουν να οδηγήσουν σε ένα συγκλονιστικό φινάλε  με απρόσμενη εξέλιξη. Η Κάθριν Τραμέλ περιγράφει σε ένα βιβλίο της μία δολοφονία ακριβώς ίδια με τη δολοφονία του ροκ σταρ, γεγονός που ρίχνει όλες τις υποψίες επάνω της και με εκείνη να αρνείται την ενοχή της.

Η ταινία περιέχει τολμηρές ερωτικές σκηνές, όπως και την περιβόητη σκηνή με τη Sharon Stone να αποκαλύπτει τα απόκρυφα μέρη της την ώρα της ανάκρισης, μία σκηνή η οποία ακόμα και σήμερα δημιουργεί διφορούμενες  αντιδράσεις, καθώς πολλοί ισχυρίζονται πως δε φάνηκε τίποτα.  Οι ιδιαίτερα τολμηρές σκηνές έγιναν η αιτία ώστε πολλές από τις μεγάλες ηθοποιούς της εποχής, όπως η Κιμ Μπάσιντζερ και η Τζούλια Ρόμπερτς, να τον αρνηθούν. Ο ρόλος ανατέθηκε τελικά στη Stone και εκτίναξε την καριέρα της, καθώς την καθιέρωσε ως ένα από τα μεγαλύτερα sex symbol της δεκαετίας του ’90. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η Stone θεωρούσε πως αυτή η σκηνή θα ήταν καταστροφική για την καριέρα της και για αυτό είχε κινηθεί νομικά εναντίον της.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις για την ταινία ήταν και αρνητικές. Πολλοί θεώρησαν πως η ταινία είναι προσβλητική, διότι προβάλλει μία αμφιφυλόφιλη γυναίκα ως διαταραγμένη προσωπικότητα και δολοφόνο, όπως και για το γεγονός πως η ταινία περιέχει σκηνές στις οποίες η ερωτική συνεύρεση δε γίνεται με συγκατάθεση αλλά με εξαναγκασμό.

Το Βασικό Ένστικτο παραμένει ένα αξεπέραστο θρίλερ που έχει κερδίσει το στοίχημα του χρόνου και παραμένει διαχρονική ταινία.

Soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=WGSFhtVggG8&feature=youtu.be

Tags: basic instinct , Cinema , crime , dark , death , horror , mystery , psychology , scary , Βασικό Ένστικτο , θάνατος , θρίλερ , Κινηματογράφος , μυστήριο , σκοτάδι , Ταινίες , τρόμος , Φόβος , ψυχολογία

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 16 Σεπτεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.