Η σκοτεινή ιστορία γύρω από την Skadegamutc ή, αλλιώς, The Ghost Witch

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τον θρύλο των Ινδιάνων για τη μάγισσα-φάντασμα;

Οι Ινδιάνοι από τα αρχαία χρόνια συνήθιζαν να διηγούνται ιστορίες οι οποίες περνούσαν σαν παράδοση από γενιά σε γενιά. Αυτές οι προφορικές συνήθως παραδόσεις ήταν γεμάτες υπερφυσικές και τρομακτικές ιστορίες που φτάνουν στα αυτιά μας μέχρι και σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους ιστορίες, σύμφωνα με την λογική μας, δεν μπορούν να είναι αληθινές αλλά όσο πιο απίστευτα μας ακούγονται τα γεγονότα που μας εξιστορούν τόσο περισσότερο αυξάνεται η επιθυμία μας να τα διαβάσουμε. Ας μη γελιόμαστε, αγαπάμε τον τρόμο και το παράξενο για αυτό γράφουμε και διαβάζουμε τέτοιες ιστορίες.

Η παρακάτω ιστορία που ακολουθεί μας μιλάει για μία σκοτεινή δαιμονική μορφή με ινδιάνικη καταγωγή με το όνομα Skadegamutc ή αλλιώς The Ghost Witch. Η οντότητα αυτή μπορεί να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες από το νεκρό σώμα ενός μάγου που πέρασε στην σκοτεινή πλευρά και διετέλεσε μαύρη μαγεία. Λένε ότι κυκλοφορεί μέσα στην άγρια νύχτα και έχει δολοφονικά ένστικτα καθώς όποιος έρθει σε επαφή μαζί της είτε την κοιτάξει είτε ακούσει την φωνή της μπορεί να επωμιστεί μια βαριά κατάρα. Ο μεγαλύτερος εχθρός της είναι η φωτιά.

Υπάρχει μία μαρτυρία για την ύπαρξη της Skadegamutc από μία νεαρή κοπέλα σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών την Beulah Tahamont από την φυλή Abenaki που σημαίνει “λαός της χαραυγής”. Το σπίτι της βρίσκεται στην λίμνη Τζόρτζ της Νέας Υόρκης. Παρόλα αυτά, επισκέφθηκε το κέντρο της πολιτείας για να διηγηθεί αυτή την ιστορία.

Τα γεγονότα που αφηγήθηκε μιλάνε για μία μάγισσα που όταν πέθανε την έθαψαν ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου σε ένα άλσος που χρησιμοποιούσαν για τόπο ταφής. Λίγο καιρό μετά το χειμώνα ένα ζευγάρι Ινδιάνων έφτασαν εκεί σε αναζήτηση ενός καλού μέρους για να περάσουν την νύχτα. Βλέποντας το άλσος, μπήκαν μέσα και άναψαν μια φωτιά για να μαγειρέψουν. Όταν τελείωσαν το δείπνο τους, η γυναίκα, κοιτώντας ψηλά, είδε μακριά κάποια σκοτεινά πράγματα να κρέμονται ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων. Τρομαγμένη ρώτησε τον άντρα της “Τι είναι αυτά;”. Ο άντρας της παρέμεινε ατάραχος και της απάντησε ότι “Είναι μόνο οι νεκροί βρίσκονται εκεί πολύ καιρό. Θέλω να κοιμηθώ”. Εκείνη είπε “Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μείνουμε ξύπνιοι όλη τη νύχτα”. Ο άντρας δεν την άκουσε και κοιμήθηκε. Κάποια στιγμή μέσα στην νύχτα όταν η φωτιά έσβησε, άρχισε να ακούει έναν περίεργο ήχο σαν ένα ζώο που τρώει ένα κόκκαλο… Όλη τη νύχτα κάθισε ακίνητη πολύ φοβισμένη. Όταν κόντευε να ξημερώσει μην αντέχοντας άλλο προσπάθησε να ξυπνήσει τον σύζυγό της, αλλά εκείνος δεν ξυπνούσε. Ο ήχος που ακουγόταν όλη τη νύχτα είχε πια σταματήσει.

Όταν επιτέλους βγήκε ο ήλιος και ξημέρωσε, το φως της αποκάλυψε μία τρομερή και φρικιαστική εικόνα. Ο άντρας της βρισκόταν δίπλα της νεκρός με την καρδιά του να λείπει από το σώμα του και κάποια από τα κόκκαλα του να λείπουν επίσης. Τότε κατάλαβε με φρίκη ότι ο θόρυβος που άκουγε το βράδυ με τα κόκκαλα ήταν από το σώμα του συζύγου της. Πανικοβλημένη έφυγε τρέχοντας από εκεί και έφτασε σε ένα σημείο όπου ήταν κάποιοι άνθρωποι και τους διηγήθηκε όσα αντίκρισε πριν λίγη ώρα. Ο κόσμος δεν την πίστεψε και νόμιζαν πως εκείνη είχε σκοτώσει τον άτυχο άντρα, όμως παρόλα αυτά έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε η γυναίκα μαζί με εκείνη.

Μόλις έφτασαν εκεί είδαν την εικόνα που τους είχε περιγράψει η γυναίκα. Ο άντρας κείτονταν νεκρός και η καρδιά του έλειπε από την θέση της. Ακριβώς πάνω από το κεφάλι του άντρα μέσα στα φυλλώματα του δέντρου βρισκόταν το σώμα της νεκρής από χρόνια μάγισσας. Κατέβασαν το σώμα της, το ξετύλιξαν και με τρόμο διαπίστωσαν ότι το στόμα και το πρόσωπο της Skadegamutc ήταν καλυμμένο με φρέσκο αίμα…

Main Image Reference

Tags: myth , Skadegamutc The Ghost Witch , Skadegamutc θρύλος , Skadegamutc ιστορία , Skadegamutc μάγισσα , Skadegamutc μύθος , Skadegamutc πνεύμα , Skadegamutc φάντασμα , The Ghost Witch , the ghost witch μάγισσα , weird , αλλόκοτο , δαίμονες , Θρύλοι , ινδιάνικοι θρύλοι , ινδιάνοι μάγισσες , μάγισσα , φυλή Abenaki

Δήμητρα Γεωργακοπούλου

Δημοσιεύτηκε 26 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.