Το πιο «δηλητηριώδες» βιβλίο στον κόσμο: Σκιές από τους τοίχους του θανάτου

“Υπάρχει ένα καταραμένο βιβλίο το οποίο θεωρείται ίσως το πιο επικίνδυνο βιβλίο που υπάρχει στον κόσμο. Κι αυτό, γιατί το δηλητήριο που κρύβεται μέσα του δεν είναι υπερφυσικό, αλλά πραγματικό. Τα δύο τελευταία αντίτυπά του μάλιστα, φυλάσσονται στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν…”

Έχουμε ακούσει για πολλά καταραμένα βιβλία, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι το Νεκρονομικόν και η Σατανική Βίβλος.

Υπάρχει όμως ένα καταραμένο βιβλίο το οποίο θεωρείται ίσως το πιο επικίνδυνο βιβλίο που υπάρχει στον κόσμο. Κι αυτό, γιατί το δηλητήριο που κρύβεται μέσα του δεν είναι υπερφυσικό, αλλά πραγματικό. Τα δύο τελευταία αντίτυπά του μάλιστα, φυλάσσονται στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Το εξώφυλλό τους είναι τυλιγμένο με μια χοντρή, πλαστική σακούλα και οι σελίδες καλυμμένες με πλαστικό περιτύλιγμα. Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει μέχρι τέλους, εκτός αν πάρει ειδική άδεια, και φορέσει πλαστικά, προστατευτικά γάντια.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω:

Βρισκόμαστε στο κολλέγιο του Μίσιγκαν το 1864. Ένας άντρας κάθεται σκυφτός στο γραφείο του και διαβάζει κάτω από το χαμηλό φως της λάμπας. Σηκώνει το κεφάλι, βγάζει τα γυαλιά του και τρίβει τα κουρασμένα – από την πολύωρη μελέτη –  μάτια του. Κρατάει το δοκίμιό του στο οποίο έχει υπογράψει με το όνομα δρ. Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι και το διαβάζει μια τελευταία φορά.

Προειδοποιεί τους ανθρώπους πως πρέπει να προσέξουν γιατί ζουν καθημερινά με ένα σιωπηλό εχθρό που κρύβεται στους τοίχους του σπιτιού τους και σέρνεται ύπουλα προς το μέρος τους ρουφώντας τη ζωή τους σιγά σιγά χωρίς να το καταλάβουν. Ο εχθρός αυτός, δεν είναι άλλος από το αρσενικό που βρίσκεται στις ταπετσαρίες. Εκείνη την εποχή συνήθιζαν να αναμιγνύουν αρσενικό με μπογιά, και αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των ενοίκων.

Ο Κέτζι πιστεύει πως αν δημοσιοποιήσει το δοκίμιό του το πρόβλημα θα λυθεί. Ο κόσμος θα καταλάβει ότι οδεύει σιγά σιγά προς το θάνατο και θα «ξεριζώσει» τον θάνατο από τους τοίχους του. Κάνει όμως λάθος. Ο καιρός περνάει και πολλοί συνεχίζουν να είναι δύσπιστοι. Πρέπει λοιπόν να πάρει πιο δραστικά μέτρα.

Το 1874, τυπώνει ένα βιβλίο με τίτλο «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου» και το γεμίζει με όσες ταπετσαρίες μπορεί να συγκεντρώσει. Στέλνει 100 αντίτυπα σε βιβλιοθήκες των ΗΠΑ προειδοποιώντας τους για τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν αν το διάβαζαν. Πολλοί είναι αυτοί που τον αψηφούν και σαν αποτέλεσμα υποφέρουν από πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, διάρροια, τριχόπτωση, σπασμούς.

Τα μόνα κείμενα που υπάρχουν σε αυτό το βιβλίο, είναι ο πρόλογος και μερικά εδάφια από τη Βίβλο, που αναφέρονται στην «πανούκλα στους τοίχους των σπιτιών».

Κι έτσι, ο δρ Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι (1823-1902), κατάφερε με αυτό το δύσκολο κι επώδυνο για πολλούς τρόπο να πείσει τον κόσμο για την αλήθεια που τους έσωσε τελικά τη ζωή.

Το 1887, ο Αμερικανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος, εκδίδει μια ανακοίνωση βασισμένη στις μελέτες του, αναφέροντας πως το 65% των ταπετσαριών περιέχει μέσα του στοιχεία αρσενικού. Όσο ο καιρός περνάει και η ταπετσαρία φθείρεται, το αρσενικό διαχέεται στην ατμόσφαιρα και ο κόσμος το αναπνέει. Από τότε ξεκίνησαν να φτιάχνουν πιο υγιείς κι ελεγχόμενες ταπετσαρίες.

 

ΠΗΓΕΣ:

https://www.tromaktiko.gr/6868/to-pio-epikinduno-biblio-ston-kosmo-oi-skies-apo-tous-toichous-tou-thanatou/

https://www.mixanitouxronou.gr/to-vivlio-pou-kanis-den-katafere-na-diavasi-mechri-telous-onomazete-i-skies-apo-tous-tichous-tou-thanatou-ke-ine-to-vivlio-me-to-pio-dilitiriodes-periechomeno-ston-kosmo/

 

Main Image Reference

Tags: article , death , mystery , The Weird Side Daily , weird , άδεια , αέρας , Αμερικανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος , αντίτυπο , άρθρα , άρθρο , αρσενικό , Ατμόσφαιρα , βιβλία , βιβλίο , γάντια , δηλητηρίαση , δηλητήριο , δηλητηριώδες , δοκίμιο , ένοικοι , ένοικος , Εξώφυλλο , επικάλυμμα , επικίνδυνο , Ερωδίτη Παπαποστόλου , εχθροί , εχθρός , ζωή , ΗΠΑ , θάνατος , ιστορία , κίνδυνος , κολλέγιο , κόσμος , λάμπα , Μίσιγκαν , μπογιά , Νεκρονόμικον , Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν , πονοκέφαλος , πόνος , προστασία , Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι , σακούλα , Σατανική Βίβλος , σελίδα , σελίδες , Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου , σπασμοί , σπασμός , ταπετσαρία , υγεία , φως

Ερωδίτη Παπαποστόλου

Δημοσιεύτηκε 11 Μαρτίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.