The Weird Side of DC Comics

“Atomic Skull – Μεταμορφωμένος σε ένα ραδιενεργό τέρας με διάφανο δέρμα, που τον έκανε να φαίνεται σαν να είχε μια φλεγόμενη νεκροκεφαλή για κεφάλι…
Manitou Raven – Γεννημένος πριν 3.000 χρόνια, ο σαμάνος Manitou Raven κατάγεται από μία φυλή της Βόρειας Αμερικής, που ήταν πρόγονοι των Απάτσι…
Kid Devil – Όταν ήταν μικρός, ο Eddie Bloomberg είχε κάνει είδωλο του τον Blue Devil, τόσο πολύ που κατασκεύασε ένα μικρότερο αντίγραφο της μηχανικής στολής του ήρωα….
Azazel – Όταν ο Lucifer έκλεισε την Κόλαση για ένα διάστημα ο Azazel επιχείρησε να διεκδικήσει αλλά απέτυχε καταλήγοντας παγιδευμένος…

07 Δεκεμβρίου 2020

Atomic Skull

Ο σπουδαστής κινηματογραφίας στο πανεπιστήμιο Metropolis, Joe Martin, είδε το λανθάνον μεταγονίδιο του να ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της συμμαχικής εξωγήινης εισβολής στη Γη. Μεταμορφωμένος σε ένα ραδιενεργό τέρας με διάφανο δέρμα, που τον έκανε να φαίνεται σαν να είχε μια φλεγόμενη νεκροκεφαλή για κεφάλι, ο Martin πίστεψε πως ήταν ο ήρωας μιας παλιάς ταινίας με το όνομα “The Atomic Skull”. O Martin πίστεψε πως ο Superman ήταν ο αιώνιος αντίπαλος του Atomic Skull, ο Dr. Electron και τον πολέμησε αναλόγως. Τίποτα δεν μπορούσε να ξυπνήσει τον Martin από την παραίσθηση του. Κατά τη διάρκεια της υπερφυσικής κρίσης που έμεινε γνωστή ως Underworld Unleashed, o Atomic Skull απέκτησε ενισχυμένες δυνάμεις από το δαίμονα Neron με αντάλλαγμα την αιώνια ψυχή του. Είναι ακόμα εν ενεργεία κακοποιός. Αρέσκεται να μετακινείται πάνω σε μια ιπτάμενη μηχανή με νεκροκεφαλές αναζητώντας ορισμένες φορές την Lois Lane, η οποία του θυμίζει την εκλιπούσα Eleanor Hart από τις ταινίες του Atomic Skull της δεκαετίας του ’30.
Αν και δεν το γνώριζε, ο Joe Martin ήταν ο δεύτερος κακοποιός με το όνομα Atomic Skull. Ο πρώτος, o Dr. Albert Michaels των εργαστηρίων S.T.A.R. έφερε για λίγο καιρό αυτή την ταυτότητα έχοντας αποκτήσει ενεργειακές δυνάμεις από το εγκληματικό συνδικάτο Skull.

 

Manitou Raven

Γεννημένος πριν 3.000 χρόνια, ο σαμάνος Manitou Raven κατάγεται από μία φυλή της Βόρειας Αμερικής, που ήταν πρόγονοι των Απάτσι. Όταν η μάγισσα Gamamnea από την Ατλαντίδα προέβλεψε ότι η Justice League of America που ταξίδευε στο χρόνο, θα εμπόδιζε τα σχέδια της να κυβερνήσει στην Ατλαντίδα κατά την εποχή του Οψιδιανού, προσέλαβε πολεμιστές από πρωτόγονες κοινωνίες ως υπερασπιστές της. O Manitou Raven και άλλοι σταμάτησαν τη League of Ancients, πιστεύοντας ότι έπρεπε να καταστρέψουν μια “Ύδρα με 7 κεφάλια” για να σώσουν τον κόσμο.
Ο Manitou σύντομα κατάλαβε ότι δεν αγωνιζόταν με τη σωστή πλευρά. Βοήθησε την Justice League να νικήσει την Gamamnea και μαζί με τη σύζυγο του Dawn, συνόδεψε τους ήρωες στην εποχή τους. Αφότου ο Jason Blood (ο Demon) εγκατέλειψε την JLA, ο Manitou Raven πήρε τη θέση του. Αργότερα έγινε μέλος της Justice League Elite. Πέθανε ενώ καταδίωκε τον κακοποιό Aftermath, αλλά επέζησε με τη μορφή πνεύματος. Η σύζυγος του Dawn, κατέχει τώρα τις δυνάμεις του ως Manitou Dawn.

 

Kid Devil

Όταν ήταν μικρός, ο Eddie Bloomberg είχε κάνει είδωλο του τον Blue Devil, τόσο πολύ που κατασκεύασε ένα μικρότερο αντίγραφο της μηχανικής στολής του ήρωα του και έγινε αυτόκλητος βοηθός του, με το όνομα Kid Devil.
Ελπίζοντας να γίνει υπερήρωας μετά την Infinite Crisis, ο Eddie συμμάχησε με τον ξάδελφο της Zatanna, Zachary Zatara, για να εκμεταλλευτεί μια προσφορά του δαίμονα Neron. Σε αντάλλαγμα για τις δυνάμεις ενός πραγματικού δαίμονα, ο Eddie συμφώνησε να πουλήσει την ψυχή του πριν τα εικοστά γενέθλια του. Έχοντας τηρήσει την συμφωνία, ο Neron υπαινίχθηκε ότι ο Blue Devil ήταν έμμεσα υπεύθυνος για τον θάνατο της θείας του Eddie. Ο Kid Devil επιβεβαίωσε την αλήθεια του ισχυρισμού και η εμπιστοσύνη του στον Blue Devil καταρρακώθηκε. Είχε γίνει πια υποχείριο του Neron. Με τους Teen Titans, ο Kid Devil πάσχισε να κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων του και ξεκίνησε φιλία με την επίσης νεοφερμένη συνάδελφο, Ravager. Στους εχθρούς του συμπεριλαμβάνεται και ο Kid Crusader, ένας ήρωας με θρησκευτικά κίνητρα, ο οποίος θέλει να εξορκίσει τη δαιμονική κηλίδα από την ψυχή του Eddie.

 

Azazel

Η βίβλος αναφέρει ότι ο Azazel είναι ένας έκπτωτος άγγελος, είτε η αίγα στην οποία εναπόθεσε ο Ααρών τις αμαρτίες των Εβραίων και μετά την ελευθέρωσε στην έρημο (εξ ου και ο όρος αποδιοπομπαίος τράγος). Οι εβραίοι τον θεωρούν επίσης ως το δαίμονα του πολέμου, που έμαθε στους ανθρώπους πως να κατασκευάζουν όπλα (και να χρησιμοποιούν καλλυντικά για έναν εντελώς άλλου είδους πόλεμο). Για τους μουσουλμάνους, είναι ο άγγελος που αρνήθηκε να λατρέψει τον Αδάμ και εξορίστηκε. Ο John Milton τον αποθανάτισε με το “Paradise Lost“, όπου αναφέρει τον Azazel ως τον πραγματικό φορέα των επαναστατών αγγέλων. Είναι επίσης το ένα από τα μέλη της Τριαρχίας στην Ιεραρχία της Κόλασης υπηρετώντας δίπλα στον Lucifer και τον Beelzebub. Ο Azazel αντιμετώπισε τον Etrigan the Demon. Ο θνητός John Constantine ξεγέλασε και τα τρία μέλη της ιεραρχίας, κερδίζοντας έτσι το αιώνιο μίσος του Azazel. Σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση στον Κάτω Κόσμο, ο Azazel είναι υπόλογος στον Lucifer. Όταν ο Lucifer έκλεισε την Κόλαση για ένα διάστημα ο Azazel επιχείρησε να διεκδικήσει αλλά απέτυχε, καταλήγοντας παγιδευμένος στο αέναο βασίλειο του Ονείρου, του Sandman II. Ωστόσο, όντας μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του Κάτω Κόσμου δεν πρέπει να τον υποτιμά κανείς.

Tags: article , Atomic Skull , Azazel , Blue Devil , characters , DC , dc comics , dc κόμικς , Eddie Bloomberg , Etrigan the Demon , evil , fictional characters , Gamamnea , hell , heroes , Jason Blood , Joe Martin , John Constantine , John Milton , Kid Devil , Lois Lane , Lucifer , Manitou Dawn , Manitou Raven , Neron , Paradise Lost , Sandman II , Superman , Teen Titans , The Weird Side Daily , άρθρα , άρθρο , Κάτω Κόσμος , κόλαση , Κόμικ , Κόμικς , Μιχάλης Ζωγράφος

Μιχάλης Ζωγράφος

Δημοσιεύτηκε 7 Δεκεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.