Ρεβέκκα, μια σπουδαία ταινία τρόμου και μυστηρίου

Η Ρεβέκκα είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου το οποίο σου δείχνει πώς μία ταινία μπορεί να προκαλεί ανατριχίλα και φόβο, δίχως να δείχνει αίμα και άφθονη βία. Η μοναδική ταινία του μετρ του μυστηρίου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, η οποία κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο και η πρώτη του προσπάθεια […]

Η Ρεβέκκα είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου το οποίο σου δείχνει πώς μία ταινία μπορεί να προκαλεί ανατριχίλα και φόβο, δίχως να δείχνει αίμα και άφθονη βία.

Η μοναδική ταινία του μετρ του μυστηρίου, Άλφρεντ Χίτσκοκ, η οποία κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο και η πρώτη του προσπάθεια στο Χόλιγουντ. Αποτελεί μία σπουδαία ταινία η οποία συνδυάζει το φόβο και το μυστήριο  και στην οποία πρωταγωνιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους αστέρες του κλασικού κινηματογράφου: Λόρενς Ολίβιε, Τζόαν Φοντέιν και Τζούντιθ Άντερσον και παραγωγής του  Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ, του παραγωγού του Όσα παίρνει ο άνεμος.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νιόπαντρου ανδρόγυνου, το οποίο μετακομίζει στην έπαυλη του πλούσιου συζύγου, Μαξίμ. Ο Μαξίμ είναι χήρος καθώς η προηγούμενη γυναίκα του είχε πεθάνει σε ένα ατύχημα στη θάλασσα. Μέσα στο σπίτι, η τωρινή σύζυγος έρχεται αντιμέτωπη με την εχθρική στάση της κυρίας Ντάνβερς, η οποία είναι η οικονόμος του σπιτιού και έχει μία εμμονή με τη Ρεβέκκα (σημειωτέον, είναι μία ταινία η οποία δείχνει την ομοφυλόφιλη αγάπη, καθώς η κυρία Ντάνβερς φαίνεται να είναι ερωτευμένη με τη Ρεβέκκα.)

Μέσα από καταιγιστικές εξελίξεις, το ατύχημα αρχίζει να φαίνεται για δολοφονία, η αγάπη να γίνεται μίσος.

Η Ρεβέκκα είναι μία ταινία η οποία συνδυάζει αρμονικά το μυστήριο, την ψυχολογία των ηρώων, και το αίσθημα τρόμου το οποίο εντείνεται μέσα σε ένα ασπρόμαυρο φόντο. Ξέρει να παίζει με την ψυχολογία του θεατή και γνωρίζει πώς πρέπει να τον ξαφνιάσει με μία απρόσμενη τροπή και φινάλε.

Συστήνω τη Ρεβέκκα σε κάθε θεατή και κινηματογραφόφιλο ο οποίος θέλει να λέει πως σέβεται τον εαυτό του. Ανήκει, πραγματικά, στις σπουδαιότερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ, το τέλος είναι ανατρεπτικό και η σκηνοθεσία του ξέρει να δημιουργεί στο θεατή αίσθημα ανυπομονησίας και φόβου.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

article main picture reference

Tags: dark , Hitchcock , horror , mystery , rebecca , thriller , weird , αλλόκοτο , Άλφρεντ Χίτσκοκ , θάνατος , κριτική , Λόρενς Ολίβιε , μυστήριο , Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ , Ρεβέκκα , ταινία , Τζόαν Φοντέιν , Τζούντιθ Άντερσον , Φόβος , Χίτσκοκ , Χόλιγουντ , ψυχολογία

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 25 Μαΐου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.