Η δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου περνά από διάφορα στάδια. Όταν ετοιμάζεται και οι δυναμικές του πτυχές αρχίζουν να αναδεικνύονται ακόμη και στα πρώιμα στάδια της παραγωγής του, ο ενθουσιασμός κυριεύει τόσο τους δημιουργούς όσο και τους αποδέκτες ενός τέτοιου έργου. Το πιθανό του μεγαλείο, όπως αυτό διαγράφεται, γεννά υποσχέσεις στις οποίες οι δημιουργοί προσπαθούν να ανταποκριθούν. Δυστυχώς, αρκετές φορές βλέπουμε τέτοια έργα να παραμένουν ημιτελή, δίχως ποτέ να τα απολαμβάνουμε στην τελική τους μορφή, με τον πιθανό τους αντίκτυπο να παραμένει ένα ερωτηματικό. Το βιντεοπαιχνίδι Theseis, που αναπτυσσόταν από την ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία Track7 Games, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Το βιντεοπαιχνίδι δράσης που είχε ενθουσιάσει το κοινό στη μεγαλύτερη έκθεση για τα video games, την E3 του 2006, δεν κατέφθασε ποτέ στις κονσόλες του Xbox 360 και στους ηλεκτρονικές υπολογιστές. Μία ματιά μονάχα στο τρέιλερ του παιχνιδιού δείχνει ότι αν εν τέλει είχε κυκλοφορήσει, θα μπορούσε να αποτελέσει κάποιους από τους πιο αξιόλογους τίτλους παιχνιδιών παγκοσμίως, αλλάζοντας ενδεχομένως και την πορεία της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Η υπόθεση του Theseis μοιάζει ιδιαίτερα όμορφα αλλόκοτη και μυστηριακή. Ο Ανδρόνικος Καλογήρου είναι ένας ερευνητής του μεταφυσικού, αφοσιωμένος στην επιστήμη, που προσπαθεί να αποδείξει ότι όλα πίσω από αυτό έχουν μια λογική εξήγηση και μπορούν να αποδοθούν σε φαντασιώσεις μεθυσμένων και υστερίες αμόρφωτων. Από την άλλη, η θετή αδερφή του, Φοίβη, πιστεύει ένθερμα στο μεταφυσικό. Όταν μαθαίνουν ότι ο πατέρας τους αγνοείται και θεωρείται νεκρός, ξεκινούν για ένα ταξίδι το οποίο θα ξεσκεπάσει μία αρχαία συνωμοσία που αποκρύφτηκε με επιδεξιότητα και φόνους. Θα ανακαλύψουν ένα υπόγειο δίκτυο σπηλιών κάτω από την Αθήνα, γεμάτο απομεινάρια και θησαυρούς μιας άλλης εποχής. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει σε τόπους γεμάτους μύθους και θρύλους, όπως η Κρήτη και οι Δελφοί, έρχοντας αντιμέτωποι μέχρι και με μυθολογικά πλάσματα. Τελικά θα καταλήξουν να αναζητούν ένα χαμένο κειμήλιο, μια πηγή τρομερής δύναμης η οποία μπορεί είτε να εξυψώσει είτε να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή.
Η παραγωγή του παιχνιδιού ξεκίνησε το 2004 έχοντας ως έμπνευση και το επιτυχημένο Syberia. Μέσα από τη χρηματοδότηση του Κυριάκου Ραπτόπουλου, CEO της Track7 Games, η παραγωγή του Theseis ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα συντελεστών. Το προωθητικό βίντεο που προβλήθηκε στην E3 2005 τράβηξε τα βλέμματα, ενώ το ντέμο του παιχνιδιού στην E3 2006 προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον τόσο από τον τύπο όσο και από μεγάλους εκδότες. Αρχικά προορισμένο σαν ένα point and click παιχνίδι, μετατράπηκε σε ένα action-adventure game παρόμοιο με το ύφος του Tomb Raider. Μόνο που στο Theseis δε θα υπήρχαν αμέτρητοι θάνατοι και μάχες με όπλα. Η δράση εκπορεύεται μέσα από γρίφους, τρέξιμο και κρυφτό με τους αντιπάλους τους οποίους πρέπει να αποφύγεις και όχι να εξοντώσεις. Σίγουρα ένα τέτοιο παιχνίδι θα έδινε μια νέα πνοή στο είδος των action-adventure. Δυστυχώς, όμως, μία σειρά οικονομικών και τεχνικών δυσκολιών οδήγησε σε αρκετά προβλήματα την παραγωγή και τελικά κατέληξε στην εγκατάλειψη του πρότζεκτ γύρω στο καλοκαίρι του 2009. Ένα παιχνίδι παγκόσμιων προδιαγραφών, που είχε ξεκινήσει ονειρικά, δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των gamers και παραμένει ένα από τα μεγάλα «αν» στον χώρο του ελληνικού gaming. Το σίγουρο είναι πώς το Theseis, τόσο από άποψη σεναρίου όσο και γραφικών, ακόμη και σήμερα αν κυκλοφορούσε, μάλλον θα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και αγαπητό ανάμεσα στους λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Tags: The Weird Side Daily , Theseis game , Theseis gameplay , Theseis Pc , Theseis trailer , Theseis video game , Theseis videogame , Theseis Xbox , Theseis Xbox 360 , Theseis βιντεοπαιχνίδι , Theseis παιχνίδι , Theseis τρέιλερ , Track7 Games , Video games , Videogames , weird , αλλόκοτο , Ελληνικά videogame , Ελληνικό videogame , Θέσεις Videogame , Θέσεις Βιντεοπαιχνίδι , Θρύλοι , μύθοι
Σχόλια και απόψεις.
Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.