Οι πιο αλλόκοτες φήμες γύρω από τον Μάικλ Τζάκσον

Πέντε ιδιαίτερα αλλόκοτες φήμες γύρω από τον Βασιλιά της Ποπ.

Ήταν ο πιο δημοφιλής άνθρωπος του πλανήτη. Ο Βασιλιάς της Ποπ για πολλούς, «τρελο-Τζάκο» για κάποιους άλλους, άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Ιουνίου του 2009. Το κοινό του θρηνούσε ένα μοναδικό είδωλο και ολόκληρος ο πλανήτης αποχαιρετούσε έναν σπάνιου ταλέντου καλλιτέχνη. Έντεκα χρόνια μετά, τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον ακούγονται ακόμη φρέσκα, συγκινητικά και άκρως χορευτικά ενώ δημιουργούνται συνεχώς και νεότερες γενιές οπαδών του.

Όσο όμως απασχόλησε με το δυναμικό «Beat it», το ανατριχιαστικό «Thriller» και το σαγηνευτικό «Earth Song», άλλο τόσο απασχόλησε και μέσα από την προσωπική του ζωή. Πρώτα οι πλαστικές επεμβάσεις, μετά η αλλαγή χρώματος. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο γύρω από τον Μάικλ Τζάκσον θα σκάσει σαν βόμβα το 2005. Μία πολύκροτη υπόθεση για κακοποίηση ανήλικων αγοριών. Το δικαστήριο αθωώνει τον Μάικλ Τζάκσον και οι φίλοι του που συρρέουν έξω από το δικαστήριο, ξεσπάνε σε λυγμούς. Ο «Πίτερ Παν», όπως του αρέσει να αποκαλείται, δεν θα μπορούσε ποτέ να πειράξει παιδιά σύμφωνα με τους υποστηρικτές του. Τα αμέτρητα ποσά που διέθεσε για τη σωτηρία παιδιών από τον καρκίνο, την λευχαιμία, την φτώχεια και κάθε είδους κακό, συμβάλλουν σε αυτή την άποψη. «Αδίστακτος, ανώμαλος, κάθαρμα» κραυγάζουν οι πολέμιοί του.

Όλη η ζωή του πιο λαμπρού μέλους των Jackson 5 συνοδευόταν από την τρομακτική παρουσία του τύπου. Σκανδαλοθηρικά πρωτοσέλιδα και ιστορίες, βγαλμένες από σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σχετικά με τον Τζάκσον ισοδυναμούσαν με σίγουρη επιτυχία. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε μερικές από τις πιο αλλόκοτες φήμες και ιστορίες γύρω από τον Βασιλιά της Ποπ.

Κοιμόταν σε θάλαμο οξυγόνου

Μία φήμη που πρωτοξεκίνησε τη δεκαετία του 80 αλλά συνεχίζει να απασχολεί τον κίτρινο τύπο ακόμη και μέχρι σήμερα. Η φήμη ξεκίνησε όταν διέρρευσε μία φωτογραφία του Τζάκσον, στην οποία ήταν ξαπλωμένος σε ένα θάλαμο οξυγόνου. Ο θάλαμος αυτός είχε γίνει δωρεά σε ένα νοσοκομείο από τον Τζάκσον, και θα χρησιμοποιούταν για την αποτέφρωση των νεκρών. Η φωτογραφία ήταν αρκετή για να ξεκινήσει η σπορά ενός μύθου, σύμφωνα με τον οποίο, ο Μάικλ Τζάκσον κοιμόταν σε έναν ειδικά σχεδιασμένο θάλαμο υπερβαρικού οξυγόνου. Ως άλλος ήρωας από ταινία επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με αυτή τη φήμη, σκοπός του Τζάκσον ήταν να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής του μέχρι και τα 150 χρόνια μέσω αυτού του θαλάμου. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πώς έγινε αυτός ο συσχετισμός· ο Τζάκσον έδειχνε όντως να είχε μία εμμονή με τα παιδικά χρόνια και τη νεότητα. Παρόλα αυτά, είναι αξιοσημείωτη η εφευρητικότητα των δημοσιογράφων που σκάρωσαν αυτή τη φήμη.

Ο Τζάκσον άσπρισε το δέρμα του

Ίσως η πιο γνωστή της λίστας, δεν είναι λίγοι που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι ο Τζάκσον ήθελε να αλλάξει το χρώμα του δέρματός του. Το χρώμα του, που είχε αρχίζει να γίνεται αρκετά πιο ανοιχτό ήδη από την εποχή του Bad, έγινε με τα χρόνια ιδιαίτερα λευκό. Πολλοί κατηγόρησαν τον Τζάκσον για ρατσισμό ενάντια στο ίδιο του το χρώμα. Παρόλο τις συνεχείς του δηλώσεις με τις οποίες αντέκρουε αυτές τις κατηγορίες, πολλοί ήταν αυτοί που συνέχιζαν να εξαπολύουν μύδρους εναντίον του. Ο Τζάκσον, σε μία ακόμη τραγική ειρωνεία της αλλόκοτης ζωής του, δικαιώθηκε με το θάνατο του· η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι έπασχε από την αυτοάνοση ασθένεια Vitiligo (λεύκη), η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος. Αυτή η ασθένεια ήταν και ένας από τους λόγους που εμφανιζόταν με βαρύ make-up.

Έκανε βουντού στον Steven Spielberg και τον David Geffen

Το Vanity Fair κινήθηκε στα όρια του αποκρυφισμού και της μαγείας όταν δημοσίευσε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Τζάκσον δαπανούσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε αιματηρές τελετές με σκοπό να παράγει χρήματα από… αέρα, αλλά και να κάνει βουντού στους «εχθρούς» του. Μετά από τελετή που συνέβη στην Ελβετία το 2000, ο Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα με την παράλογη αυτή φήμη, ήταν πεπεισμένος ότι οι 25 άνθρωποι που είχε στη λίστα των εχθρών του, θα ήταν νεκροί. Ανάμεσά τους ο Steven Spielberg, που είχε απορρίψει τον Τζάκσον για τον ρόλο του Πίτερ Παν στην ταινία του, Hook, αλλά και ο παραγωγός David Geffen. Στα βραβεία της κίτρινης δημοσιογραφίας, το Vanity Fair θα σάρωνε.

Ο Μάικλ και η Λατόγια είναι το ίδιο άτομο

Επικαλούμενοι τις εξωτερικές τους ομοιότητες, μερικοί υποστηρίζουν ότι ο Μάικλ και η Λατόγια Τζάκσον είναι το ίδιο άτομο. Αν και έχουν φωτογραφηθεί μαζί αρκετές φορές, οι ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της φήμης δεν πτοούνται με αντίστοιχα άρθρα να δημοσιεύονται σε γνωστές κίτρινες εφημερίδες όπως η The Sun. Ο Τζάκσον και η Λατόγια, που έχουν δύο χρόνια διαφορά, σίγουρα δεν είναι (ήταν) το ίδιο άτομο. Παρόλα αυτά, κάποιοι θέλουν να χαρίσουν στον Βασιλιά της Ποπ το δικό του είδος doppelgänger.

Ο Μάικλ Τζάκσον είναι ακόμα ζωντανός

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στην ηλικία των 50 ετών στις 25 Ιουνίου του 2009. Όχι; Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι φήμες ήδη ξεκίνησαν από την πολύκροτη κηδεία του όπου πολλοί υποστήριξαν ότι είχαν δει τον Τζάκσον μεταμφιεσμένο ανάμεσα στο κοινό. Πολλοί πιστεύουν- ή θέλουν να πιστεύουν- ότι ο Βασιλιάς της Ποπ είναι ακόμη ζωντανός και ο θάνατος του ήταν ένας καλά σκηνοθετημένος τρόπος για να ξεφύγει από τα ενοχλητικά φώτα της δημοσιότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ο εκκεντρικός αυτός άνθρωπος, συνεχίζει να ζει μέσα από τα αριστουργήματα που χάρισε απλόχερα στην ανθρωπότητα.

Main Picture Reference

Tags: 80s , Jackson 5 , Michael Jackson , michael jackson voodoo , Michael Jackson Φήμες , steven spielberg , thriller , Urban Legend , urban myth , weird , weird music , αλλόκοτο , Βασιλιάς της Ποπ φήμες , βουντού , θάλαμος οξυγόνου , Λατόγια Τζάκσον , μαγεία , μάικλ τζάκσον βουντού , Μάικλ Τζάκσον Δέρμα , μάικλ τζάκσον ζωντανός , μάικλ τζάκσον θάλαμος οξυγόνου , Μάικλ Τζάκσον μύθοι , Μάικλ Τζάκσον φήμες , Τζάκσον Φήμες , φήμες

Πέτρος Κουτρουμπίλας

Δημοσιεύτηκε 14 Απριλίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.