Η επιστροφή του Michael Myers

” Η ταινία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους περισσότερους φανς του τρόμου, αφού το Halloween του 2018 (που αποτελεί απευθείας sequel της πρώτης ταινίας του 1978) ανανέωσε το franchise επαναφέροντας την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, χωρίς ωστόσο να δίνει την εντύπωση του ξαναζεσταμένου φαγητού…”

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο το άρθρο του Παναγιώτη Ματσίγκα για την ταινία Halloween Kills, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου.

(Το κείμενο περιέχει spoilers για όσους δεν έχουν δει την προηγούμενη ταινία)

Το Halloween Kills αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 21 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη 12η προσθήκη στο franchise, το οποίο είναι από τα πιο ιστορικά στο χώρο του τρόμου. Η «νύχτα με τις μάσκες» αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ποπ κουλτούρας και τείνει να γίνει ταυτόσημη με τη γιορτή του Halloween. Ο θρυλικός δολοφόνος Michael Myers επιστέφει για μία ακόμη φορά για να δώσει τη γνώριμη απόκοσμη πινελιά του στις κινηματογραφικές αίθουσες σκοτώνοντας αθόρυβα τα θύματά του και στοιχειώνοντας τις ζωές των κατοίκων του Haddonfield.

Η ταινία πιάνει το νήμα ακριβώς από εκεί που το άφησε η προηγούμενη, με τη Laurie Strode να πιστεύει πως κατάφερε επιτέλους να απαλλαγεί από το διώκτη της με την πυρκαγιά που έβαλε στο σπίτι της. Ωστόσο, η πυροσβεστική έχει καταφτάσει έγκαιρα και έτσι ο Myers κατορθώνει να αποφύγει και αυτή την παγίδα. Βγαίνει από το φλεγόμενο σπίτι σκοτώνοντας τους πυροσβέστες και ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέο κύμα φόβου στους κατοίκους της περιοχής.

Η Laurie, αποφασίζει να ξαναριχτεί στη μάχη και να αντιμετωπίσει εκ νέου τον «μπαμπούλα». Αυτή τη φορά φαίνεται πιο αποφασισμένη από ποτέ και δεν προσπαθεί να τελειώσει την ιστορία μόνη της, αλλά ενώνει όλο το Haddonfield εναντίον του. Όλοι οι κάτοικοι που τρομοκρατούνται από εκείνον αποφασίζουν να τον κυνηγήσουν μαζί.

Η ταινία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους περισσότερους φανς του τρόμου, αφού το Halloween του 2018 (που αποτελεί απευθείας sequel της πρώτης ταινίας του 1978) ανανέωσε το franchise επαναφέροντας την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, χωρίς ωστόσο να δίνει την εντύπωση του ξαναζεσταμένου φαγητού. Ήταν μία πολύ καλογραμμένη ταινία, με αρκετή βία και σκληρούς φόνους, όπως ακριβώς αρμόζει στον Michael Myers.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καινούργια ταινία δίνει νέες διαστάσεις στο μύθο, ίσως και λίγο πιο κοινωνικές, και παράλληλα δεν κάνει καμία έκπτωση στο slasher κομμάτι της.

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή δε θα είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά, αφού αναμένεται ένα ακόμη sequel το οποίο θα δώσει ένα τέλος στη συγκεκριμένη ιστορία με αυτούς τους ηθοποιούς (υπάρχει παράθυρο για συνέχεια, με άλλα όμως ονόματα).

Σε κάθε περίπτωση, οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί στο κοινό από το trailer, αλλά και από την πολύ καλή δουλειά που έγινε στην προηγούμενη ταινία, είναι πραγματικά πολύ μεγάλες. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθούν…

Tags: fan , franchise , Haddonfield , Halloween , Halloween Kills , Laurie Strode , Michael Myers , movie , Slasher , spoiler , The Weird Side Daily , Trailer , άρθρα , άρθρο , άρθρο τρόμου , βία , διώκτης , δολοφονία , δολοφόνος , ηθοποιός , θάνατος , Θρύλος , θύμα , θύματα , ιστορία , Κινηματογράφος , μύθος , νύχτα με τις μάσκες , παγίδα , Παναγιώτης Ματσίγκας , ποπ κουλτούρα , Πρεμιέρα , πυρκαγιά , σινεμά , ταινία , Ταινίες , τρόμος , Φόβος , φόνος , φωτιά

Παναγιώτης Ματσίγκας

Δημοσιεύτηκε 19 Οκτωβρίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.