Μετενσάρκωση, ένα μυστήριο ανά τους αιώνες

“Οι μέρες περνούσαν και ο Ryan συνεχώς είχε τον ίδιο εφιάλτη.  Ξεκίνησε λοιπόν να μιλάει με την μητέρα του και να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για την “προηγούμενη” ζωή του.”

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν στη μετενσάρκωση, είναι μια έμφυτη “ανησυχία” κάθε ανθρώπου.  Κάθε ένας από εμάς έχει αναρωτηθεί “τι υπάρχει μετά;”. Οι απαντήσεις όμως ποικίλλουν, άλλοι αποδέχονται την μετενσάρκωση σαν γεγονός και άλλοι το θεωρούν “αδύνατο”.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα έντονο κύμα ερευνών πάνω σε αυτόν τον τομέα. Επιστήμονες με σύγχρονα μηχανήματα, με εξελιγμένες πλέον απόψεις και θεωρίες εμβαθύνουν στο μαγικό αυτό ταξίδι της ψυχής. Είναι νωρίς ακόμα επιστημονικά να στηρίξουν την μετεμψύχωση σαν συμβάν όμως τα γεγονότα έρχονται συνεχώς και ταράζουν τα νερά των επιστημονικών ομάδων. Ας δούμε λοιπόν μια από τις πολλές ιστορίες που δημιούργησαν ερωτήσεις…

Το 2009, ο Ryan Hammons ξυπνούσε με έντονα συναισθήματα και εικόνες που του προκαλούσαν ταραχή. Συνεχώς έβλεπε το ίδιο πράγμα και ξυπνούσε ουρλιάζοντας κρατώντας το στήθος του σφικτά. Όταν τον ρώτησε η μητέρα του τι είδε, ο μικρός Ryan της είπε σαστισμένος πως εξερράγη η καρδιά του στο Hollywood. Η μητέρα του ανησύχησε, και του ζήτησε να της πει ό,τι λεπτομέρεια θυμόταν.

Οι μέρες περνούσαν και ο Ryan συνεχώς είχε τον ίδιο εφιάλτη.  Ξεκίνησε λοιπόν να μιλάει με την μητέρα του και να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για την “προηγούμενη” ζωή του.

Επέμενε πως έμενε στο Hollywood σε μια περιοχή που λεγόταν “Rock” και πως είχε τρία παιδιά και έναν πολύ καλό φίλο ο οποίος λεγόταν Γερουσιαστής Ives. Την επόμενη ημέρα πέρασε με την μητέρα του έξω από ένα παλιό βιβλιοπωλείο.  Δεν πίστευε στα μάτια του ο μικρός, πως στις κρεμασμένες φωτογραφίες που είχε ο βιβλιοπώλης ήταν ο φίλος του ο George και εκείνος. Τις έδειξε αμέσως στη μητέρα του και της είπε πως είναι εκείνος και ο George.

Μόλις επέστρεψαν σπίτι, η μητέρα του Ryan επικοινώνησε με έναν ψυχίατρο από το Ιατρικό Κέντρο UVA που είχε κάνει έρευνα σχετικά με τη μετενσάρκωση. Ο ψυχίατρος επιβεβαίωσε ότι ο άντρας στη φωτογραφία ήταν αστέρας της ταινίας με το όνομα George Raft και ο άλλος ήταν ο Marty Martyn, ο οποίος πέθανε το 1964. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ψάξει και να βρει κάποιον συγγενή του Martyn. Όταν έφτασε σε επαφή με την κόρη του Martyn, επιβεβαίωσε ότι  ήταν πράκτορας του Hollywood, έζησε στο North Roxbury Drive, είχε τρία παιδιά, και κάποτε συναντήθηκε με τον γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Irving Ives. Μετά από όλα αυτά η μητέρα του Ryan αποφάσισε να φέρει σε επαφή την κόρη του Martyn και τον γιο της.

Έπειτα από την συνάντηση με την κόρη του Martyn, ο Ryan έχασε το ενδιαφέρον του για τις αναμνήσεις του στο Hollywood. Ήταν αγενής στη συνάντηση και είπε στη μητέρα του μετά ότι η ενέργεια της “κόρης” του είχε αλλάξει. Επικοινώνησε η μητέρα ξανά με τον ψυχίατρο και… Η εξήγηση του ήταν ότι, όταν βλέπουν ανθρώπους από το παρελθόν τους να έχουν προχωρήσει, τα μετενσαρκωμένα παιδιά αποκτούν κλείσιμο και ξεχνούν τις προηγούμενες υπάρξεις τους.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παράλογο ή ακόμα και τρελό. Δεν παύει όμως να είναι μονάχα μια από τις χιλιάδες εμπειρίες ανθρώπων που έχουν θυμηθεί στιγμές από κάποια άλλη ζωή. Ας μην είμαστε κλειστοί ούτε σαν κοινωνία αλλά και ούτε ατομικά. Οι διαστάσεις είναι πολλές και εμείς ζούμε σε κάποια στιγμή όλου του χρόνου. Αυτό που ζούμε τώρα, αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε το κείμενο αυτό, σε κάποια άλλη διάσταση πάλι εσείς μπορεί να διαβάζετε ένα άλλο κείμενο, ή ακόμα, μια άλλη θεωρία από τον αγαπητό μου καθηγητή στη σχολή είναι, πως “ό,τι ζούμε τώρα τη δεδομένη στιγμή αποτελεί ήδη παρελθόν και στο μέλλον ήδη έχουμε περάσει“.

Οι ζωές μπορεί να είναι παράλληλες, μπορεί να είναι σε άλλο χρόνο, μπορεί ακόμα και να μην υπάρχουν άλλες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη μιας άλλης ζωής από το τι βιώνει η καρδιά μας και η ψυχή μας. Διότι αυτές είναι που θυμούνται…

Tags: George Raft , hollywood , Irving Ives , Marty Martyn , Ryan Hammons , weird articles , Weird Άρθρα , άρθρο , διάσταση , εμπειρίες , εμπειρίες ανθρώπων , επιστήμονες , ζωή , θάνατος , θεωρίες , μετά θάνατον ζωή , μετενσαρκωμένα παιδιά , μετενσάρκωση , μητέρα , Παιδί , Παράξενο , παρελθόν , πράκτορας , προηγούμενη ζωή , Ψυχίατρος

Λίνα Αθανασίου

Δημοσιεύτηκε 5 Μαΐου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.