Μαύρο Φάντασμα, ο αιώνιος εχθρός του Μίκυ Μάους

Ένα αφιέρωμα στον αλλόκοτο αντιήρωα της σειράς κόμικς του Μίκυ Μάους.

30 Σεπτεμβρίου 2019

Είναι ντυμένος στα μαύρα, χάνεται μέσα στο σκοτάδι και του αρέσει να στήνει ίντριγκες και δολοπλοκίες. Θέλει να οργανώνει δαιμόνια σχέδια, στα οποία να προσπαθεί να μπλέξει τον αιώνιο, τον μεγαλύτερο και πιο άσπονδο εχθρό του: τον ντετέκτιβ Μίκυ Μάους.

Ο λόγος για το Μαύρο Φάντασμα ή αλλιώς Phantom Blot, μία ονομασία η οποία απορρέει από την υπογραφή που αφήνει στα γραπτά του, μία κηλίδα με μαύρο μελάνι. Είναι ο ήρωας που θεωρείται ο πιο κακός και μοχθηρός σε όλη την ιστορία της Disney, η μοχθηρία του συμβολίζεται στη μαύρη του ενδυμασία, η οποία καλύπτει όλο του το σώμα.

Για όσους διαβάζαμε Μίκυ Μυστήριο, τον έχουμε δει και έχουμε εμβαθύνει τόσο στην εγκληματική του δράση, όσο και στο δολοπλόκο χαρακτήρα του. Πάντοτε καταστρώνει πονηρά σχέδια, μη διστάζοντας να εμπλέξει και άλλους ανθρώπους σε αυτά, εκμεταλλευόμενος τις καλές του προθέσεις. Και πάντοτε, στο τέλος, τους εγκαταλείπει όταν τα σχέδιά του βγαίνουν στο φως και ο νόμος τον κυνηγά. Ο ντετέκτιβ Μίκυ Μάους είναι η παντοτινή του νέμεση, εκείνος που πάντοτε ανατρέπει τα πονηρά του σχέδια και γκρεμίζει τις κακόβουλες φιλοδοξίες του. Για αυτό και τον μισεί θανάσιμα, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να τον βγάλει από τη μέση. Δεν το καταφέρνει ποτέ όμως…Μπορεί να τον έχει φυλακίσει, να έχει δημιουργήσει το σωσία του, να έχει επιχειρήσει να τον εξαφανίσει, αλλά ποτέ δεν το καταφέρνει. Πάντοτε εκείνος βρίσκεται μπλεγμένος, έρμαιο της πανουργίας του.

Το Μαύρο Φάντασμα γεννά διφορούμενες απόψεις σε όποιον τον γνωρίσει. Άλλοι τον θεωρούν εγκληματική ιδιοφυΐα, άλλοι ένα τρελό πρόσωπο που έχει απολέσει κάθε λογική. Η αλήθεια είναι πως όσο παράξενη και αλλόκοτη είναι η συμπεριφορά του, αυτή είναι που έχει δώσει ενδιαφέρον και αγωνία για πλοκή σε τόσα πολλά τεύχη και ιστορίες. Είναι η εκπροσώπηση του κακού στην καλύτερη μορφή του, ένα δείγμα του κακού που καταφέρνει να φυτέψει, αλλά ποτέ να βλαστήσει.

Το Μαύρο Φάντασμα είναι ένας ήρωας που λατρεύεις να μισείς, σε κάνει να σκεφτείς πως ένα έξυπνο μυαλό είναι ικανό να αξιοποιεί αυτή του την ικανότητα για το κακό και, ίσως, να λυπηθείς. Έχει, όμως, και ένα καλό: δεν μπορείς ποτέ να τον πεις βαρετό και μονότονο. Ξέρει να δίνει σε μία ιστορία το σασπένς που της χρειάζεται…

Main Image Reference

Tags: comic , Mickey Mouse , mystery , Phantom Blot , weird , αλλόκοτο , Κόμικς , Μαύρο Φάντασμα , μίκυ μάους , Μίκυ Μυστήριο , μυστήριο , ντετέκτιβ , Ντετέκτιβ Μίκυ Μάους , Φάντασμα

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.