Καταραμένα κοσμήματα: Μια κομψή παγίδα

”Τα κοσμήματα λένε, είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας. Πάντα και παντού την συντροφεύουν, σε κάθε της βήμα, συμπληρώνοντας με μια νότα λάμψης το στιλ της και προσδίδοντάς τους ταυτόχρονα ιδιαίτερες πινελιές με την καλαισθησία τους.”

Τα κοσμήματα λένε, είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας. Πάντα και παντού την συντροφεύουν, σε κάθε της βήμα, συμπληρώνοντας με μια νότα λάμψης το στιλ της και προσδίδοντάς τους ταυτόχρονα ιδιαίτερες πινελιές με την καλαισθησία τους.

Όμως, δεν είναι όλα τα κοσμήματα ίδια. Μάλιστα, μερικά από αυτά έχουν μια αλλόκοτη ιστορία, η οποία τα ακολουθεί στο πέρας των αιώνων. Ειδικά τους ιδιοκτήτες τους, αφού δεν αναφέρομαι σε απλά, συνηθισμένα κοσμήματα. Αλλά σε καταραμένα κοσμήματα, τα οποία έχουν στοιχειώσει τις ζωές των κατόχων τους με τον πιο σκοτεινό, απόκοσμο τρόπο.

Την λίστα αυτή, θα εγκαινιάσει το γνωστό διαμάντι της Ελπίδας. Ένας πολύτιμος λίθος που λέγεται ότι είχε κλαπεί κάποτε από ένα ινδουιστικό είδωλο, για να καταλήξει στη συνέχεια στα χέρια ενός άντρα, ονόματι Ζαν Μπατίστ Ταβερνιέ, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο στο ίδιο του το σπίτι, με τα ίδια του τα σκυλιά να τον κατασπαράζουν ζωντανό.

Η ιστορία αυτού του διαμαντιού, φυσικά δεν τελειώνει εκεί. Αφού οι επόμενοι ιδιοκτήτες του, όπως η Μαρία Αντουανέτα και ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’ αποκεφαλίστηκαν. Σειρά σε αυτόν τον αέναο κύκλο αίματος, είχε η πριγκίπισσα ντε Λαμπάλ, η οποία έχασε τη ζωή της από τον βίαιο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον όχλο. Επόμενη, ήταν η Σουρμπάγια, καθώς και η Σιμόν Μονδαρίν, που βρέθηκε νεκρή μαζί με την οικογένειά της σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για απλές συμπτώσεις της ζωής, αλλά για ενέργειες σκοτεινών, υποχθόνιων δυνάμεων. Και σε αυτές τις δυνάμεις, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί ή να εναντιωθεί.

Διαφορετική άποψη όμως είχε η Έβελιν Μακ Λιαν, η οποία ήταν αποφασισμένη να αντισταθεί στην ενέργεια του διαμαντιού, καθώς και στις συνέπειες που θα επέφερε η επαφή της μαζί του. Βέβαιη ότι θα μπορούσε να σπάσει τη γραμμή της κατάρας που είχε απλωθεί σε τόσες γενιές ανθρώπων, η Έβελιν Μακ Λιαν βρέθηκε τελικά αντιμέτωπη με τους χειρότερους φόβους της: Έχασε τα δύο παιδιά της, ακόμα και τον άντρα της, ο οποίος την εγκατέλειψε. Η ίδια, συναπαντήθηκε με τον θάνατο μερικά χρόνια αργότερα, εγκαταλελειμμένη σε ένα σανατόριο, ως την φιγούρα της τραγικότερης τραγωδίας που έγραψε ποτέ η ζωή.

Σειρά, έχει η χρυσή καρφίτσα της Λυδίας. Το απόκτημα αυτό, προέρχεται από μία συλλογή αντικειμένων σπάνιας αξίας, τα οποία ανήκαν στον Βασιλιά Κροίσο. Μόλις ανακαλύφθηκε μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια σε μία ανασκαφή, προκάλεσε προβλήματα στο κοντινότερο χωριό, με τους θανάτους να διαδέχονται τον έναν μετά τον άλλον.

Ένα εξίσου γνωστό, στοιχειωμένο κόσμημα το οποίο απασχόλησε για αρκετό καιρό τις εφημερίδες και την κοινή γνώμη της εποχής, υπήρξε και το δαχτυλίδι του Ροντόλφο Βαλεντίνο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, λίγο καιρό μετά την επίσκεψή του σε ένα κινεζικό κατάστημα από όπου το απέκτησε. Ο γοητευτικός ηθοποιός, το φορούσε πάντοτε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τον θρύλο γύρω από αυτό. Μάλιστα, τον θεωρούσε απλώς ένα σαχλό κατασκεύασμα του πωλητή. Εν τέλει, μετά τον θάνατο του, το δαχτυλίδι αυτό πέρασε στα χέρια της συντρόφου του Πόλα Νέγκρι. Η ίδιαδεν το αποχωρίστηκε ποτέ, παρά μόνο όταν γνώρισε τον ”διάδοχό” του Ροντόλφο, Ρας Κολόμπου, ο οποίος του έμοιαζε καταπληκτικά. Εκείνος, ως σύντροφός της, δεν μπόρεσε να αρνηθεί αυτό το δώρο της, όσο και αν τον βασάνιζε ένας ανεξήγητος δισταγμός. Η ευγένεια του αυτή, φέρεται σύμφωνα με τις φήμες να τον οδήγησε τελικά στον θάνατο λίγο καιρό αργότερα.

Το καταραμένο αυτό κόσμημα, μετά την απώλεια του νεαρού άντρα συνέχισε την θανατερή του πορεία, περνώντας στα χέρια των αδερφών Καζίνο, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι του αποθανόντος. Οι ίδιοι, το φύλαξαν σε ασφαλές μέρος, μέχρι να δημιουργήσουν το μουσείο Βαλεντίνο, όπου και το παραχώρησαν. Ο διοργανωτής του όμως, παίρνοντάς το στα χέρια του,  επέλεξε να το φορέσει και γεμάτος ενθουσιασμό να τρέξει καταμεσής του δρόμου προκειμένου να βρει τον διευθυντή του μουσείου ώστε να του το δείξει. Το φορτηγό που τον σκότωσε ακαριαία, μερικές στιγμές αργότερα, σφράγισε με βεβαιότητα τον μύθο γύρω από την κατάρα εκείνου του δαχτυλιδιού, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν οριστικά στο πέρασμα του χρόνου.

Όλων των ειδών τα κοσμήματα, είναι πανέμορφα με τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο. Ειδικά σχεδιασμένα για να κλέψουν την καρδιά του αγοραστή, ο οποίος προσδοκά να δώσει μια κομψή νότα στο παρουσιαστικό του. Οι μύθοι αυτοί, μπορεί να ήταν απλώς αποκυήματα μιας πολυταξιδεμένης φαντασίας. Μπορεί όμως και όχι.

Πάντως, σε περίπτωση που βρεθείς σε ένα παλαιοπωλείο μιας ξεχασμένης συνοικίας, όπου ο πωλητής ενός κοσμήματος σε προειδοποιήσει για τις σκοτεινές του ιδιότητες, φιλικά σε συμβουλεύω να το σκεφτείς πολύ καλά πριν το αγοράσεις…

Tags: article , curse , dark , death , princess , The Weird Side Daily , twsd , weird άρθρο , άρθρο , δαχτυλίδι , διαμάντι , Έβελιν Μακ Λιαν , ηθοποιός , θάνατοι , θάνατος , καρφίτσα , κατάρα , κοσμήματα , λίθος , Μαρία Αντουανέτα , πολύτιμος λίθος , Ροντόλφο Βαλεντίνο

Χριστίνα Ατματζίδου

Δημοσιεύτηκε 11 Ιουνίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.