Η νύχτα είναι η ωραιότερη χρονική περίοδος για τον άνθρωπο

Το σκοτάδι βγάζει τον αληθινό εαυτό όλων μας προς τα έξω. Στο σκοτάδι δεν έχεις ανάγκη να κρύψεις τον εαυτό σου, να τον διαπλάσεις με τρόπο που θα αρέσει, να τον ωραιοποιήσεις. Τον αγκαλιάζεις για αυτό που είναι, γιατί το σκοτάδι αγκαλιάζει όλη την αλήθεια σου. Η νύχτα είναι η ωραιότερη χρονική περίοδος για τον […]

Το σκοτάδι βγάζει τον αληθινό εαυτό όλων μας προς τα έξω. Στο σκοτάδι δεν έχεις ανάγκη να κρύψεις τον εαυτό σου, να τον διαπλάσεις με τρόπο που θα αρέσει, να τον ωραιοποιήσεις. Τον αγκαλιάζεις για αυτό που είναι, γιατί το σκοτάδι αγκαλιάζει όλη την αλήθεια σου.

Η νύχτα είναι η ωραιότερη χρονική περίοδος για τον άνθρωπο. Τον απελευθερώνει, τον καθαρίζει εσωτερικά, τον ωθεί να σπάσει τα δεσμά του από τους καθωσπρεπισμούς και τα πρέπει της καθημερινότητας.

Η πνευματική διάσταση της νύχτας έχει απασχολήσει κατά κόρον διάφορους ανθρώπους του πνεύματος, με μεγάλους καλλιτέχνες να δηλώνουν πως η νύχτα τους δίνει το έναυσμα για δημιουργία και πνευματική δραστηριότητα.

Έχουμε αναρωτηθεί, αλήθεια, γιατί φοβόμαστε περισσότερο για την εγκληματικότητα τη νύχτα; Γιατί η νύχτα έχει συνδεθεί στο μυαλό όλων μας τον ύπνο και τη σωματική ξεκούραση; Γιατί η επιθυμία για έντονη διασκέδαση γίνεται πιο έντονη τη νύχτα; Γιατί το ερωτικό συναίσθημα γίνεται πιο διάχυτο τη νύχτα; Γιατί οι μοναχοί ή οι καλόγεροι βιώνουν πιο έντονη θρησκευτικότητα τη νύχτα;

Γιατί η νύχτα έχει μία αδιόρατη πνευματική διάσταση, η οποία επιτρέπει στον καθέναν από εμάς να αφήσει ανεμπόδιστα τον εαυτό του να βγει στην επιφάνεια, δίχως φόβο και αγωνία. Η νύχτα σε ωθεί να βγάλεις αληθινά σου θέλω, δίχως να φοβάσαι τους κοινωνικούς καθωσπρεπισμούς που σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σε σφίγγουν σα θηλιά. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι εκφάνσεις του ανθρώπινου πνεύματος αναδύονται με μεγαλύτερη ένταση και πάθος τη νύχτα. Η νύχτα διεγείρει τα πάθη, ενισχύει την πνευματικότητα, φανερώνει από τον καθένα μας αυτό που κρύβει μέσα του τόσο επιδέξια.

Η νύχτα υπάρχει για να βγάζει την αλήθεια μας προς τα έξω, υπάρχει για να μας δείχνει τι υπάρχει μέσα μας και για να μας απελευθερώνει από κάθε εξωτερικό περιορισμό. Ας την αξιοποιήσουμε κατάλληλα, με τρόπο που θα μας ωφελήσει αληθινά και πνευματικά!

Main Painting Reference (Van Gogh’s Starry Night)

Tags: night , weird , αλλόκοτο , Ανθρώπινη Συμπεριφορά , άνθρωποι , Άνθρωπος , νύχτα , Σκέψη , φιλοσοφία

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 5 Ιουλίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.