Ελένη Κικίδου
Η Ελένη Κικίδου γεννήθηκε το 1925 σε ένα χωριό λίγο πιο έξω από τη Χαλκίδα. Από μικρή ήταν χαρισματική. Στα τέσσερά της η μητέρα της κατάλαβε ότι ήταν διαφορετική από ένα περιστατικό. Ο φίλος της ο Λευτεράκης είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι και η Ελένη χωρίς να το ξέρει έκλαιγε εκείνη τη μέρα πως κάτι κακό θα συμβεί στο φίλο της.
Στο σχολείο την φώναζαν το παιδί του διαβόλου όμως αυτό δεν την πτόησε.
Σε μια εποχή που όποιος είχε ψυχικό χάρισμα τον φώναζαν τρελό ή δαιμονισμένο γνώρισε τον Άγγελο Τανάγρα, ιδρυτή της εταιρείας ψυχικών ερευνών. Σκοπός της εταιρείας ήταν η επιστημονική διερεύνηση και καταγραφή ψυχικών φαινομένων.
Η Κικίδου απέκτησε σχεδόν αμέσως σεβασμό προς τον Τανάγρα και τον έβλεπε ως πατέρα και μέντορά της. Πήρε μέρος σε πολλά πειράματα της εταιρείας όπως τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, υπνωτισμό κ.ά. Υπό την επίβλεψη γιατρών και επιστημόνων.
Όταν ήρθε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος οι έρευνες σταμάτησαν. Εκεί η Κικίδου πήρε μέρος στην αντίσταση και βοηθούσε με συσσίτια. Η δράση της δεν πέρασε απαρατήρητη και συνελήφθη, όπου με αεροπλάνο οδηγήθηκε σε φυλακές της Ιταλίας. Κατάφερε όμως να αποδράσει μπαίνοντας ξανά στην αντίσταση με Ιταλούς συντρόφους κατά του Μουσολίνι.
Αργότερα βρέθηκε στην Αίγυπτο και ύστερα γύρισε στην Αθήνα όπου εκεί συνέχισε να εκτελεί το έργο της ως διαισθητικός, βοηθώντας αφιλόκερδώς τους Έλληνες συμπατριώτες της.
Θεωρούσε τα μέντιουμ και τις χαρτορίχτρες απατεώνες και τσαρλατάνους και για αυτό η ίδια δεν ήθελε να την αποκαλούν έτσι, προτιμούσε τον όρο «διαισθητικός» έναν τίτλο που πάλεψε για να τον αποκτήσει.
Τον Αύγουστο του 1953 συνεργάζεται με την αστυνομία για να εντοπίσει τον «Δράκο της βουλιαγμένης» τον Μιχάλη Στεφανόπουλο, δίνοντας ακριβείς περιγραφές για το τι φορούσε πώς έμοιαζε και πώς αισθανόταν.
Στη συνέχεια το 1957 εξιχνιάζει άλλο ένα έγκλημα, αυτή τη φορά συλλαμβάνουν τον Μηνά Χατζηχρήστου, ο οποίος καταδικάστηκε σε θανατική ποινή.
Από ότι φαίνεται αυτός ήταν ο λόγος που η Κικίδου δεν ξανασυνεργάστηκε με την αστυνομία.
Το 1963 προμήνυσε τον θανάτου του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι όπως και πολλά άλλα περιστατικά.
Αργότερα η ίδια δέχτηκε απόπειρα δολοφονίας έξω από το σπίτι της γιατί εξέφραζε ελεύθερα τις απόψεις της για τα μέντιουμ, κάτι που ενόχλησε πολλούς. Αυτό όμως δεν την σταμάτησε να συνεχίσει να εκτελεί το έργο της.
Η Ελένη Κικίδου ήταν ένα ανήσυχο και ταλαιπωρημένο πνεύμα που δεν φοβόταν να μιλήσει για τα πιστεύω της και το πώς αισθάνεται. Σε συνέντευξή της είχε πει «Οι διαισθητικοί είναι καταδικασμένοι να μην είναι ευτυχισμένοι, δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτηκα την αυτοκτονία».
Η Κικίδου έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου 2006.
Περισσότερα για τη ζωή της και το έργο της μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο «Ελένη Κικίδου η Διαισθητικός που άφησε εποχή» από τις εκδόσεις Αρχέτυπο
*************************************** *******************************************
Άγγελος Τανάγρας
Ο Άγγελος Τανάγρας ή όπως είναι το πραγματικό του όνομα Άγγελος Ευαγγελίδης γεννήθηκε το 1877 στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική (χειρουργός, ψυχίατρος), αλλά ήταν και ένας αξιόλογος λογοτέχνης, με κείμενά του να μεταφράζονται στα Γαλλικά και Γερμανικά. Το 1897 κατατάχτηκε στο πολεμικό ναυτικό.
Δεν ήταν υπέρ της ορθόδοξης εκκλησίας, η πίστη του ήταν στην επιστήμη.
Το 1923 το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησε να ιδρύσει την πρώτη παραψυχολογική εταιρεία ψυχικών ερευνών για αυτό και ορίζεται ως ο «Πατέρας της Ελληνικής Παραψυχολογίας». Χορηγός της εταιρείας ήταν η Αλεξάνδρα Μπενάκη.
Ο Τανάγρας με το έργο του αναγνωρίστηκε από το διεθνή χώρο της παραψυχολογίας και ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της βρετανικής εταιρείας ψυχικών ερευνών.
Το 1928 άρχισαν να πραγματοποιούν πειράματα όπως ψυχοβολία, τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, υπνωτισμό, προφητικά όνειρά κ.ά. με σημαντικά θετικά αποτελέσματα.
Πολλοί τον φαντάζονταν ως ένα κλειστό άνθρωπο αλλά στην πραγματικότητα ήταν πολύ επικοινωνιακός και ανοιχτός.
Το τέλος των ερευνών ήρθε με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όπου και «χάθηκαν» πολλά μέλη της εταιρείας.
Τελειώνοντας ο πόλεμος, ο Τανάγρας απομονώθηκε με μόνη οικονομική στήριξη το ίδρυμα παραψυχολογίας της Νέας Υόρκης. Λίγο πριν πεθάνει έστειλε μεγάλο μέρος από τα ημερολόγια και τις έρευνές του στις ΗΠΑ όπου και φυλάσσονται εκεί μέχρι σήμερα. Αν και γίνονται προσπάθειες να επιστραφούν στην Ελλάδα.
Ο Άγγελος Τανάγρας έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 1971.
Πολλά περισσότερα θα βρείτε στο βιβλίο «Άγγελος Τανάγρας: Το Χαμένο Ημερολόγιο» από τις εκδόσεις δαιδάλεος.
Tags: The Weird Side Daily , άγγελος τανάγρας , άρθρο , άρθρο παραψυχολογίας , βιβλία , βιβλίο , δεύτερος παγκόσμιος , διαισθητικός , δολοφονία , δολοφονίες , δράκος τηε βουλιαγμένης , ελένη κικίδου , εταιρία , εταιρία παραψυχολογίας , θάνατος , κικίδου , Μάγδα Ασημακοπούλου , μέντιουμ , Μηνάς Χατζηχρήστου , Μιχάλης Στεφανόπουλος , μουσολίνι , μπενάκη , Παραψυχολογία , πατέρας της παραψυχολογίας , προβλέψεις , τανάγρας , τζον κένεντι , τηλεκίνηση , τηλεπάθεια , ψυχικές δυνάμεις , ψυχισμός , ψυχοβολία
Σχόλια και απόψεις.
Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.