Γάτες Προστάτες

”Πέρα από πολύ ιδιαίτερα και παρεξηγημένα ζώα, φέρεται επίσης να είναι και το είδος που προστατεύει τον άνθρωπο από κάθε αόρατο κίνδυνο.”

Αλήθεια, πόσοι έχετε ακούσει ότι οι γάτες είναι περίεργα ή πονηρά πλάσματα; Μήπως έχετε ακούσει να αναφέρεται ξανά και ξανά πως το μοναδικό που επιθυμούν είναι να κοιμούνται και να αγνοούν το κάλεσμά μας;

Οι γάτες, δεν είναι μονάχα αυτό. Πέρα από πολύ ιδιαίτερα και παρεξηγημένα ζώα, φέρεται επίσης να είναι και το είδος που προστατεύει τον άνθρωπο από κάθε αόρατο κίνδυνο.

Σύμφωνα με μύθους που αναφέρονται στην ”μαγική αύρα” της κάθε γάτας, καθώς τρίβεται στα πόδια σας, θέλει να μοιραστεί την μαγεία αυτήν μαζί σας. Αν όμως την αποδιώξετε ή τραβηχτείτε μακριά, θα έχετε χάσει την θετική της ενέργεια, η οποία εν τέλει θα μπλοκαριστεί. Μια ενέργεια, η οποία πέρα από την προστασία που προσφέρει απέναντι στις άγνωστες, απόκρυφες δυνάμεις, φυλά το σπίτι αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ακόμα και από την αρνητική ενέργεια που απειλεί την ευημερία και την γαλήνη του.

Κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι πως η επαφή με την γάτα σας απελευθερώνει το άγχος και την ένταση. Αυτό υποστηρίζουν και οι θεωρίες που έχουν διαμορφωθεί γύρω από τους ιδιόρρυθμους φίλους μας, οι οποίες υποστηρίζουν μάλιστα ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χαϊδεύετε με το αριστερό σας χέρι τον λαιμό και με το δεξί την ουρά της, προκειμένου να αντλήσετε κομμάτια της θετικής, ισχυρής της ενέργειας και να ενώσετε το αστρικό σας σώμα με το δικό της.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, λάτρευαν τις γάτες, αναγνωρίζοντάς τες ως θεϊκές οντότητες. Μονάχα αυτό, μπορεί να μας διχάσει σχετικά με την φημισμένη πνευματική δύναμη και ενσυναίσθησή τους. Τον τελευταίο αυτόν ισχυρισμό, μπορεί να μας επιβεβαιώσει και η ίδια τους η συμπεριφορά. Για παράδειγμα, αν έχετε δει ποτέ γάτα, ακόμα και την πιο αυτόνομη, να στέκεται στο πλευρό του ιδιοκτήτη της σε στιγμές που είναι στεναχωρημένος ή θυμωμένος, τότε πολύ πιθανό είναι να έχει διαισθανθεί τα αρνητικά ενεργειακά κύματα που εκπέμπει και τον πλησιάζει σε μια προσπάθεια της να τα αποδιώξει. Κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ακόμα και με το χαριτωμένο της γουργούρισμα, το οποίο λέγεται ότι έχει εξίσου ευεργετικές ιδιότητες.

Ωστόσο, δεν έχει κάθε γάτα τα ίδια ”οφέλη”. Μάλιστα, τις διαχωρίζουν ανάλογα με το χρώμα. Η μαύρη γάτα, είναι περισσότερο συνδεδεμένη με τον αποκρυφισμό και την μαγεία, η λευκή με την καλοτυχία, την σεληνιακή μαγεία, την οποία υποστηρίζεται πως δημιουργεί αλλά και τον επαναφορτισμό της ενέργειάς μας. Οι πορτοκαλί γάτες, είναι συνυφασμένες με τον πλούτο, την φήμη και την συγκέντρωση. Οι γάτες του Σιάμ, φέρνουν υγεία και μακροβιότητα, ενώ οι γκρι γάτες αγάπη και συναισθηματική σταθερότητα. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η θεωρία που υποστηρίζει ότι οι γάτες με περισσότερα από ένα χρώματα συμβολίζουν την σοφία, την κατανόηση και την κοινή λογική, ενώ η συμπεριφορά τους φαίνεται να είναι περισσότερο φιλική από των υπολοίπων.

Πέρα από τις αναφορές που συνδέουν την ύπαρξη της γάτας με το παραφυσικό και το ανεξήγητο, έρευνες υποστηρίζουν ότι η παρουσία τους και μόνο στο σπίτι μας, ευνοούν στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Η γάτα ως κατοικίδιο, είναι γνωστή για τις αντικαταθλιπτικές της ιδιότητες, καθώς και το γουργούρισμά της, το οποίο μπορεί να καταπραΰνει ακόμα και τον πιο δυνατό πονοκέφαλο. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί πως όσοι άνθρωποι έχουν για κατοικίδιο τους μία γάτα, είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Αν φοβάσαι το παραφυσικό, ή ακόμα και αν αισθάνεσαι κάποιου είδους αρνητική ενέργεια να σκιάζει την ζωή σου, ίσως μετά από αυτό το άρθρο να σκεφτείς πολύ σοβαρά να αποκτήσεις τον δικό σου τετράποδο προστάτη ενάντια στο αόρατο κακό που παραμονεύει στην επόμενη σκοτεινή γωνία.

Tags: animal , animal article , article , cat , cats , energy , magic , paranormal , pet , pets , Supernatural , The Weird Side Daily , twsd , weird article , άρθρο , άρθρο φανταστικού , αρνητική ενέργεια , Αρχαία Αίγυπτος , αύρα , γάτα , γάτες , γουργουρητό , ενέργεια , Ζώα , Ζώο , θετική ενέργεια , θεωρία , θεωρίες , κατοικίδιο , μαγεία , μαγική αύρα , παραφυσικό , προστάτες , Υπερφυσικό , Χριστίνα Ατματζίδου , χρώμα , Ψυχή , ψυχική υγεία

Χριστίνα Ατματζίδου

Δημοσιεύτηκε 1 Ιουλίου, 2021

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.