Έτσι γνώρισα στον φίλο μου τα Escape Room

Λέω πριν μερικές μέρες σε έναν φίλο μου: «Πάμε αύριο escape room;» Μου απαντάει με απορία: «Τι είναι αυτό;» Αρχίζω να ανησυχώ. Με ένα αμήχανο χαμόγελο, τον ρωτάω: «Πού ζεις;» Μου απαντάει «Στο Μαρούσι». Πλέον, ανησυχώ περισσότερο. Προσπαθώ να μην το φανερώσω ξεκινώντας να του εξηγήσω τι είναι τα περίφημα δωμάτια απόδρασης. «Ρε όντως δεν […]

27 Ιανουαρίου 2019

Λέω πριν μερικές μέρες σε έναν φίλο μου: «Πάμε αύριο escape room;» Μου απαντάει με απορία: «Τι είναι αυτό;» Αρχίζω να ανησυχώ. Με ένα αμήχανο χαμόγελο, τον ρωτάω: «Πού ζεις;» Μου απαντάει «Στο Μαρούσι». Πλέον, ανησυχώ περισσότερο. Προσπαθώ να μην το φανερώσω ξεκινώντας να του εξηγήσω τι είναι τα περίφημα δωμάτια απόδρασης.
«Ρε όντως δεν ξέρεις τι είναι escape room;» τον ρωτάω για να επιβεβαιώσω την προηγούμενη σκέψη μου. «Όχι σου λέω», μου απαντάει. Ο φίλος μου είναι ένα χρόνο μικρότερος από εμένα, γεγονός που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την απορία μου. Σκέφτομαι πως θα εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο τι είναι δωμάτιο απόδρασης. Να είμαι σύντομος και περιεκτικός ή να αναλύσω το θέμα σε βάθος, αναρωτιέμαι. Μετά από μια μικρή παύση, αποφασίζω προσωρινά να καταφύγω στην πρώτη μέθοδο.
«Λοιπόν, κοίτα. Είναι βασικά κάτι δωμάτια που μπαίνεις μέσα και αρχίζεις να λύνεις γρίφους». Ο λόγος μου με απογοητεύει. Παρόλα αυτά ο φίλος μου μοιάζει να ενδιαφέρεται να μάθει τι διάολο είναι αυτά τα escape rooms. «Τι γρίφους;» ρωτάει καθώς έχουμε αρχίσει να περπατάμε μέσα στο πάρκο. Διάφορους γρίφους. Μαθηματικούς…». «Μαθηματικούς;» με διακόπτει. «Δεν είναι αυτά για μένα». «Δεν έχει μόνο μαθηματικούς ρε», προσπαθώ να τον προλάβω προτού ξεγράψει μια για πάντα τα δωμάτια απόδρασης από το νου». Έχει και γρίφους δεξιοτεχνίας, παρατηρητικότητας. Τέτοια πράγματα».

Ο φίλος μου μοιάζει να σκέφτεται ακόμη τους μαθηματικούς γρίφους. Μοιάζει να μη θέλει να μάθει περισσότερα. Μακάρι να μην είχα πει αυτή τη λέξη. Τότε όμως μου έρχεται μια αναλαμπή: «Υπάρχουν και τρομακτικά escape room» λέω σιγανά. «Τρομακτικά;», απάντησε, με μια λάμψη στο πρόσωπό του, ο φίλος μου που όταν βγαίνει θρίλερ ή καμιά σπλατεριά (σπάνια σήμερα) τρέχει να προλάβει την πρεμιέρα. «Ναι, που έχουνε και ηθοποιούς και σε κυνηγάνε. Αυτά, όμως, συνήθως δεν έχουν και τόσους γρίφους». Δεν προλαβαίνω να τελειώσω τη φράση μου και ο φίλος μου λέει γρήγορα: «Κλείσε αύριο κιόλας και πες και στα κορίτσια». Και τότε, θέλοντας να τον πικάρω σαν καλός φίλος του λέω: «Υπάρχει και κουμπί πανικού πάντως, σε περίπτωση που φοβηθείς. Μπορείς να το πατήσεις και να βγεις από το παιχνίδι».
Και ξαφνικά βρεθήκαμε, εγώ, ο φίλος μου και δύο κοπέλες, να έχουμε κράτηση για ένα από τα πιο τρομακτικά δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα. Το τι ακολούθησε θα μείνει στην ιστορία καθώς το αποθανατίσαμε και σε βίντεο με την πρωτοποριακή χρήση gopro κάμερας που διέθεται η εταιρεία. Απλά να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός για λίγο γλίτωσε τα κατάγματα. Α, ξέχασα να αναφέρω ότι ο φίλος μου ζει πολύ έντονα τις ταινίες τρόμου. Ίσως, τελικά, θα έπρεπε να υπάρχει κουμπί πανικού και για τους ηθοποιούς…

Σημείωση συντάκτη: Οποιαδήποτε σύμπτωση με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απολύτως συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Tags: Escape Room , Funny , Γρίφοι , Δωμάτια Απόδρασης , Εμπειρία , ιστορία , τρόμος , Χιούμορ

Πέτρος Κουτρουμπίλας

Δημοσιεύτηκε 27 Ιανουαρίου, 2019

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.