Αφανής Συγκάτοικος

«Ειλικρινά, αρκετά άκουσα πάλι απόψε! Κοντεύεις τα πέντε Έντι! Δεν μπορείς να κοιμάσαι με ανοιχτό φωτάκι!», φώναξε τώρα εξοργισμένη η Αν. «Μαμά μόνο με το φως θα μείνει μακριά!», άρχισε να κλαίει σπαρακτικά ο Έντι. «Μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα! Δεν είναι ταινία! Μέσα στη ντουλάπα έχει μόνο σεντόνια αλλά […]

28 Δεκεμβρίου 2018

«Ειλικρινά, αρκετά άκουσα πάλι απόψε! Κοντεύεις τα πέντε Έντι! Δεν μπορείς να κοιμάσαι με ανοιχτό φωτάκι!», φώναξε τώρα εξοργισμένη η Αν.
«Μαμά μόνο με το φως θα μείνει μακριά!», άρχισε να κλαίει σπαρακτικά ο Έντι.
«Μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα! Δεν είναι ταινία! Μέσα στη ντουλάπα έχει μόνο σεντόνια αλλά όπως το πάμε σε λίγο θα έχει και πάνες!»
«Μαμά είναι εκεί… Αλήθεια μαμά… Το φοβάμαι…»
Με μικρές φλέβες να πετάγονται από τον λαιμό της άνοιξε με φόρα την ντουλάπα. Μία μικρή στοίβα από σιδερωμένα σεντόνια με αρκουδάκια κι αεροπλάνα ήταν παραδομένη στις σκιές.
«Βλέπεις; Σεντόνια!»
«Όμως…»
Άρχισε να πετά τα σεντόνια προς τα έξω με οργή.
«Το βλέπεις; Το βλέπεις πουθενά το αναθεματισμένο Έντι; Υπάρχουν τίποτα κόκκινα μάτια και αναθεματισμένα κέρατα που μου ξεφεύγουν; Μα τον Θεό, θα φωνάξω όλους τους φίλους σου να σε δούνε πως κλαις κάθε βράδυ! Αυτό θες; Αυτό θες μεγάλο αγόρι; Απαιτείς να σε αφήνω να πηγαίνεις βόλτες με το ποδήλατο ενώ δεν μπορείς να κοιμηθείς με τα γαμημένα φώτα κλειστά;»
Ο Έντι έκλαιγε σπαραχτικά.
«Λοιπόν, αρκετά με νευρίασες πάλι απόψε. Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου»
«Μαμ…», άκουσε η Αν να λέει κλαίγοντας αλλά είχε ήδη κλείσει την πόρτα και το φως πίσω της.
Χρειάστηκε να βγάλει το μικρό σακουλάκι που φύλαγε στα ψηλά ράφια της κουζίνας για να καταφέρει να ηρεμήσει. Καπνίζοντας στο σαλόνι άρχισε να μετανιώνει για όσα είχε πει. Αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια ειδικού. Ένιωθε ωστόσο αρκετά θολωμένη από τον καπνό και τον καβγά για να αναλογιστεί μία τόσο σοβαρή απόφαση. Έσβησε το τσιγάρο και πήγε προς την κρεβατοκάμαρά της.
Κουκουλωμένη με το πάπλωμα έκλεισε τα μάτια της κουρασμένη. Κόντευε να αποκοιμηθεί όταν άκουσε έναν παράξενο συριχτό ήχο. Απότομα άνοιξε τα μάτια της και κοίταξε γύρω της. Η ντουλάπα είχε ανοίξει σχεδόν μισή σπιθαμή.
«Τι στο διάβολο…» πρόλαβε να σκεφτεί, πριν δει ένα ζευγάρι κόκκινα μάτια να έρχεται κατά πάνω της, με μία σειρά κοφτερά δόντια να γυαλίζουν απειλητικά.

 

Tags: dark , darkness , Flash-fiction , horror , monster , ανατριχίλα , σκοτάδι , τέρας , τρόμος

Αγγελική Παπανικήτα

Δημοσιεύτηκε 28 Δεκεμβρίου, 2018

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.