Η δολοφονία της Selena Quintanilla-Pérez

“Η Selena Quintanilla-Pérez ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μεξικανικής καταγωγής. Θεωρείται μία από τις καλύτερες Λατίνες τραγουδίστριες όλων των εποχών, διαπρέποντας στα είδη tex-mex και ranchera.”

14 Δεκεμβρίου 2020

Μερικοί άνθρωποι φεύγουν τόσο ξαφνικά και νωρίς, αφήνοντάς σε με την απορία του πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η μουσική αν είχαν παραμείνει στη ζωή. Πραγματικά, πιστεύω πως αν ο Buddy Holly ζούσε σήμερα, ο Elvis δε θα θεωρούταν «Βασιλιάς» και αν υπήρχε σήμερα η Selena, η Jennifer Lopez δε θα έκανε ποτέ τόσο μεγάλη καριέρα.  Δε θα διαπιστώσω ποτέ αν είχα δίκιο ή όχι.

Ωστόσο, όταν η ζωή της Selena (Σελίνα όπως συνηθίζεται να προφέρεται), η Lopez ήταν εκείνη που την υποδύθηκε και μάλιστα με ιδιαίτερο σεβασμό και επαγγελματισμό. Και τελικά, ο αιφνίδιος και σκληρός θάνατος μερικών ανθρώπων, έρχεται μερικές φορές ως ένα απαραίτητο συμπλήρωμα του μύθου τους. Ως ένα συμπλήρωμα στην καριέρα και το ταλέντο τους.

Η Selena Quintanilla-Pérez ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μεξικανικής καταγωγής. Θεωρείται μία από τις καλύτερες Λατίνες τραγουδίστριες όλων των εποχών, διαπρέποντας στα είδη tex-mex και ranchera. Η Σελίνα ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών, ενώ σε ηλικία 12 ετών κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο. Θεωρήθηκε μοναδική καλλιτέχνης όταν κατάφερε να «παντρέψει» την pop με τη μουσική tejano, ένα κατόρθωμα που θεωρήθηκε παγκόσμια πρωτοτυπία. Το άλμπουμ της Selena! live το 1994 κέρδισε Grammy, ενώ και ο επόμενος δίσκος της “Amor prohibido” την επόμενη χρονιά, προτάθηκε ξανά για Grammy. Το άλμπουμ της  “Dreaming of you”  θεωρείται το πιο εμπορικό όλης της καριέρας της, ενώ το  1995 πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έγινε 35 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.

Είναι η μόνη καλλιτέχνιδα η οποία έχει κάνει 5 άλμπουμ στης ΗΠΑ Billboard 200 την ίδια χρονική στιγμή. Η Albany Times Union την ενέταξε ως μια από τις “100 Καλύτερες Αμερικανίδες στην Ιστορία”. Στις 12 Απριλίου του 1995, δύο εβδομάδες από την γέννησή της , ο Τζορτζ Μπους, κυβερνήτης του Τέξας, ανακήρυξε την ημέρα των γενεθλίων της “Μέρα της Σελίνα”. Θεωρείται, διαχρονικά, μία από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, ενώ η δολοφονία της ως ένα από τα πιο σοκαριστικά και στενάχωρα γεγονότα της παγκόσμιας μουσικής Ιστορίας. Στο Τέξας υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη και την καριέρας της, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες θαυμαστές της κάθε χρόνο.

Η δολοφονία της

Η Selena άφησε εποχή όχι μόνο για τη σύντομη καριέρα της, αλλά και για τη δολοφονία της σε ηλικία μόνο 23 ετών, η οποία απέκοψε την άνοδο της καριέρας της ξαφνικά και απρόσμενα. Ο άνθρωπος που διέπραξε τη δολοφονία ήταν η υπεύθυνη του fan club της, Γιολάντα Σαλντίβαρ (Yolanda Saldívar).  Στις αρχές του 1990, οι Quintanilla ανακάλυψαν πως η Σαλντίβαρ έκλεβε χρήματα από το φαν κλαμπ της Σελίνας και αποφάσισαν να την απολύσουν. Τρεις ημέρες μετά η Σαλντίβαρ και η Σελίνα κανόνισαν να συναντηθούν στο ξενοδοχείο Days Inn στο Corpus Christi για να πάρει η ίδια τα αρχεία της εταιρείας με τη Σαλντίβαρ να ισχυρίζεται αργότερα πως έπεσε θύμα βιασμού στο Μεξικό και για αυτό δεν τα έφερε (αν και αρχικά ισχυριζόταν πως δεν τα είχε). Όταν η Σελίνα την πήγε για εξέταση στο πλησιέστερο νοσοκομείο, οι γιατροί δήλωσαν πως δεν υπάρχουν πουθενά ενδείξεις που να πιστοποιούν το βιασμό της Σαλντίβαρ. Στη συνέχεια, επέστρεψαν και οι δύο στο νοσοκομείο, όπου η Σελίνα απαιτούσε να πάρει τα στοιχεία της εταιρίας ξανά. Τότε η Σαλντίβαρ έβγαλε ένα πιστόλι και την πυροβόλησε τη στιγμή που η Σελίνα προσπαθούσε να ξεφύγει. Την πυροβολεί στο δεξί χέρι, κόβοντας μία αρτηρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Η Σαλντίβαρ ακολουθεί από πίσω τη Σελίνα αποκαλώντας τη «σκύλα», καθώς εκείνη φωνάζει για βοήθεια με έναν υπάλληλο να καλεί την αστυνομία. Η Σελίνα άφησε την τελευταία της πνοή  στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε λόγω μεγάλης απώλειας αίματος στη 01:05 στις 31 Μαρτίου του 1995, δεκαέξι μέρες πριν τα 24α γενέθλιά της.

Η Σαλντίβαρ, η οποία ήταν νοσοκόμα στο επάγγελμα, θεωρήθηκε άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, η ίδια στο μέλλον ισχυριζόταν πως δεν τη σκότωσε και όλο αυτό ήταν ένα ατύχημα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως διέπραξε το έγκλημα από ζήλια και διαταραγμένο ψυχισμό, μη αντέχοντας την επιτυχία της Σελίνα. Η λυπηρή αλήθεια είναι πως ένα έγκλημα αναχαίτισε την πορεία ενός ανερχόμενου ταλέντου, αν η Σελίνα ζούσε σήμερα θα είχα δει πολλά, πάντοτε το πίστευα αυτό.

Η δολοφονία της Σελίνα υπήρξε ένα από τα πιο σκοτεινά και λυπηρά γεγονότα της Παγκόσμιας μουσικής σκηνής και δυστυχώς, ένα επιστέγασμα στη δημιουργία του μύθου της.

Main Image Reference

Tags: article , Buddy Holly , Elvis , fan , fan club , Grammy , Jennifer Lopez , murder , Music , Quintanilla , ranchera , Selena , Selena Quintanilla-Pérez , tejano , tex-mex , Yolanda Saldívar , άλμπουμ , Αμερικανίδα , άρθρο , δίσκος , δολοφονία , ΗΠΑ , καλλιτέχνης , καριέρα , Μαρία Σκαμπαρδώνη , Μεξικό , μουσείο , Μουσική , μύθος , νοσοκομείο , όπλο , Σελίνα , Τέξας , Τζορτζ Μπους , Τραγούδι , Τραγούδια , τραγουδίστρια , φωνή

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιεύτηκε 14 Δεκεμβρίου, 2020

Σχόλια και απόψεις.

Η γνώμη σας είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας πρώτοι, απευθείας από το email σας.